Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Lukašenko: "Eiropas spēles nāks par labu Baltkrievijas tēlam"

Lukašenko: "Eiropas spēles nāks par labu Baltkrievijas tēlam"
Aleksandrs Lukašenko
Foto: Nikolai Petrov / EPA, tass.ru

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzskata, ka Minkā ieplānotās 2019. gada Eiropas spēles dos pozitīvu ietekmi, nebūs jācieš finanšu zaudējumi.

"Eiropas spēles atmaksāsies uzreiz," pārliecināts ir Aleksandrs Lukašenko. "Šo sacensību objekti mums jau ir gatavi, jāceļ pavisam maz. Bet visu pārējo - viesnīcas, ceļi, mītnes un tamlīdzīgi - tāpat būtu jābūvē. Eiropas spēles mums liek saņemties. Mēnesi būs bezvīzu režīms, tas ļoti pozitīvi ietekmēs tūrisma nozari."

Tik vērienīgs sporta pasākums nāks par labu Baltkrievijas tēlam. "Paskatieties, kā Krievijā lepojas ar aizvadīto pasaules čempionātu futbolā," norāda Baltkrievijas prezidents. "Tas ir mūsu valsts tēls, ieguldījums nācijas veselībā un lielajā sportā."

Baltkrievijas galvaspilsētā nākamgad risināsies otrās Eiropas spēles. Šīs sacensības plāno aizvadīt ik pēc četriem gadiem, tās varētu kļūt par sava veida Eiropas olimpiskajām spēlēm. "Šai olimpiādei ir liela nākotne, esmu pārliecināts," saka Aleksandrs Lukašenko.

Salīdzinot ar pirmajām Eiropas spēlēm, 2019. gadā nebūs pārstāvēti šādi sporta veidi: paukošana, pludmales futbols, taekvondo, triatlons, ūdens sporta veidi. Minskā sacensības notiks 15 sporta veidos, kopumā plāno uzņemt 4000 sportistus, sacensības risināsies no 21. līdz 30. jūnijam.

Kā jau ziņots, 2015. gadā pirmās Eiropas spēles notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Pirms sacensībām Latvijai tika prognozētas 3-5 medaļas, taču realitātē sanāca tikai divas: necerētu zeltu ieguva pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, savukārt pie bronzas medaļas tika cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Azerbaidžānā aizvadītajās pirmajās Eiropas spēlēs tika konstatēti vairāki trūkumi. Nebija pārstāvēti atsevišķi olimpiskie sporta veidi (piemēram, akadēmiskā airēšana, handbols, modernā pieccīņa, svarcelšana, teniss). Futbola un basketbola vietā tika spēlēts pludmales futbols un strītbols, vieglatlētikā notika vien zema līmeņa komandu sacensības, bet peldēšanā sacentās juniori un jaunietes. Eiropas spēles vēl nebija iekarojušas vietu visu federāciju un sportistu kalendāros, atlētu dalība lielā mērā atkarīga no federāciju nostādnēm un sportistu plāniem saistībā ar citām sacensībām. Pirmajās Eiropas spēlēs cīņa un džudo bija īpašā statusā, jo šajos sporta veidos Baku risinājās kontinentālās meistarsacīkstes.

Izmantotie resursi:
belta.by


, 2018-08-14 16:37, pirms 6 gadiem
Pārāk skaļs nosaukums kolhoza spēlēm. Pirmās notika Eiropas sirdī Azerbaidžānā un šīs, demokrātijas paraugvalstī, Baltkrievijā. Savukārt, ir izskanējis, ka 2023. gadā Eiropas spēles notiks....pareizi uzminējāt - Krievijā.
, 2018-08-14 22:33, pirms 6 gadiem
Cik zināms tās būs arī pēdējās EOS.Jo visticamāk pāries uz šāgada EČ formātu,kas daudziem ir iepaticies un pulcē normālus sastāvus.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.