Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ministrs atskaitījies par paveikto un darāmo sporta jomā

Ministrs atskaitījies par paveikto un darāmo sporta jomā
Vjačeslavs Dombrovskis (centrā)
Foto: Kasapars Krafts, F64

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, atskaitoties par pirmajās 100 dienās paveikto un turpmāk darāmo, pirmdien akcentējis arī sporta jomas aktualitātes, informē ministrijas pārstāve.

Latvijas sportistiem dalībai Ziemas olimpiskajām spēlēs Sočos piešķirts nepieciešamais finansējums

Lai nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlases sportistu sagatavošanās procesu 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, ministrijas izskatīšanai Ministru kabineta sēdē virzīja pieprasījumu lai tiktu piešķirti sportistiem nepieciešamie 413 347 lati. Nauda tika piešķirta.

Vēlas palielināt atalgojumu sporta pedagogiem

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis sporta pedagogu atalgojuma palielinājumu ir virzījis kā pirmo budžeta prioritāti sportā, 2014.gadam šim mērķim pieprasot 2,8 miljonus latu.

Lai arī turpmāk Latvija varētu lepoties ar izciliem sportistiem, kuru panākumi izskan visā pasaulē, jāatceras, ka visa pamatā ir sportista attīstībā ieguldītais sporta pedagoga darbs.

VSIA Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”

Viena no prioritātēm sporta infrastruktūras attīstība – finansējuma piesaiste Kultūras un sporta centra Daugavas stadions rekonstrukcijai. Lai cīnītos par finansējumu no Eiropas Savienības fondiem, sadarbībā ar sporta federācijām tiek izstrādātas stadiona rekonstrukcija skices un projekts ir pieteikts Eiropas Komisijai kā lielais projekts kopā ar diviem Kultūras ministrijas objektiem – akustisko koncertzāli un laikmetīgās mākslas muzeju. Visi trīs objekti cīnīsis par finansējumu 100 miljonu eiro apmērā. Pozitīvā lēmuma gadījumā tas tiks sadalīts proporcionāli, trijās daļās.

Gadījumā, ja finansējums tiks piešķirts, ministrija plāno panākt, ka līdz nākamajiem Vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, Daugavas stadions tiks renovēts, lai nodrošināta tā funkcionalitāti ne tikai augsta līmeņa sporta spēļu rīkošanā, bet arī Vispārējos dziesmu un deju spēkos nodrošinātu iespēju vairāk apmeklētājiem klātienē vērot svētkus, kā arī nodrošinot dalību lielākam skaitam dalībnieku. Īstenojot projektu, tas kļūs arī par vienu Latvijas galvaspilsētas konkurētspējas celšanas instrumentiem.

Murjāņu sporta ģimnāzijas infrastruktūras attīstība

Norit darbs pie Murjāņu sporta ģimnāzijas ēku kompleksa rekonstrukcijas un renovācijas projekta, kā rezultātā plānots radīt jaunu multifunkcionālu, slēgtu sporta manēžu, kas nodrošinās funkcionālu sporta treniņu un sacensību vidi Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņiem, darbiniekiem un viesiem.

Notiek diskusijas par Sporta politikas pamatnostādnes 2013. – 2020.gadam

Sagatavotajā Sporta politikas pamatnostādņu redakcijā ir pārskatītas mācību priekšmeta sports standarta un valsts pārbaudījuma satura prasības. Paredzēts, ka turpmāk mācību iestādēs būs jānodrošina ārpusstundu izglītības programma, lai pēc mācību stundu beigām 1.-9.klašu audzēkņiem būtu iespēja nodarboties ar vismaz divām papildus sporta nodarbībām nedēļā, bez jau izglītības standartā noteiktajām.

Tomēr šobrīd vēl turpinās diskusija par to, kādā veidā panākt, ka skolēni vairāk nodarbojas ar sportu un ievēro veselīgu dzīves veidu, tāpēc tiek apokopoti viedokļi un priekšlikumi, tai skaitā par iespējām ieveist trešo sporta stundu pamatskolas programmā.

Tāpat jaunajās Sporta politikas pamatnostādnēs noteikts radīt vienlīdzīgas iespējas līdzdalībai sporta pasākumos bērniem un jauniešiem ar invaliditāti. Pamatnostādnēs paredz atbalstīta sportistu ar invaliditāti un valsts izlašu sagatavošanos un dalību Paralimpiskajās un nedzirdīgo spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī atlases turnīros.

Informāciju sagatavoja Una Ahuna-Ozola, Izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos.

Izmantotie resursi:
izm.gov.lv


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.