Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Līdz Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei - nedaudz vairāk kā mēnesis

Šovasar jau piekto reizi notiks Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde (LJVO), kas norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Sacensībās plāno piedalīties ap 3000 dalībnieku no visas Latvijas.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas vienkopus pulcē jaunos sportistus individuālajos un komandu sporta veidos no visiem Latvijas novadiem. Dalība Olimpiādē ir nozīmīgs atskaites punkts jaunajiem sportistiem,pierādot un apliecinot sevi, gatavojoties spert pirmos soļus pretī lielajai Olimpiādei. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti.

„Latvijas jauniešu attieksme pret sportu ar katru gadu palielinās un priecē tas, ka skolēni kļūst arvien aktīvāki,” ar gandarījumu atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. „Latvijas Jaunatnes Olimpiādes gan vasaras, gan ziemas sporta veidos ļauj jauniešiem izbaudīt komandas garu un ir patīkami vērot kā jaunie sportisti ar neatlaidību un cīņassparu aizstāv savas skolas komandas. Esmu pārliecināts, ka šādu sacensību organizēšana, kas balstās uz Olimpiskās kustības principiem, palīdzēs skolēniem gūt panākumus ne tikai skolā, bet arī viņu turpmākajās dzīvēs.”

Šovasar par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sporta notikuma galveno mājvietu no 13. līdz 15. maijam, aptuveni 3000 dalībniekiem no visas Latvijas,kļūs Ventspils pilsēta. Jaunie sportisti sacentīsies 26 sporta veidos, kur 17 no tiem notiks Ventspilī, sešos Liepājā, kā arī pa vienam Brocēnos, Ventspils novada Usmā un Jūrmalā. Patreiz jau dažos no komandu sporta veidiem – futbolā, basketbolā, volejbolā un florbolā norisinās priekšsacīkstes, lai noskaidrotu spēcīgākās pašvaldību komandas, kas kvalificēsies Olimpiādei.

“Esam gandarīti, ka šīs vasaras lielākais sporta pasākums Latvijā norisināsies Ventspilī. Mums ir patiess prieks, ka mūsu līdzšinējo pieredzi vietēja un starptautisku pasākumu organizēšanā novērtē arī Latvijas Olimpiskā komiteja, uzticot organizēt jau sesto reizi Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi. Patreiz norisinās aktīvs darbs, lai Ventspils pilsēta sadarbībā ar Liepājas pilsētu un citām pašvaldībām būtu gatava no 13. – 15. jūnijam uzņemt Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes dalībniekus, nodrošinot pasākuma norisi visaugstākajā līmenī,” informē Ventpils pilsētas sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala.

Ventspils pilsētai ir organizējusi Latvijas un starptautiska mēroga kultūras pasākumus – starptautiskais publiskās mākslas pasākums “Ventspils Govju parāde 2012”, starptautiskais dziesmu konkurss “Eirovīzija” Latvijas fināla atlase (no 2002. – 2013. gadam), lielākie sporta pasākumi Latvijas I un II Olimpiāde vasaras sporta veidos (2004., 2008. gadā), Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde (2002., 2003., 2005., 2007. gadā).

Par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, kur labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos 26 Olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu Olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

Informāciju sagatavoja:
Maija Lazdiņa, sabiedrisko attiecību aģentūras 2C projektu vadītāja


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.