Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Nodibināta Latvijas Velo Polo asociācija

Pēc iegūtajām augstajām vietām starptautiskajās Velo Polo sacensībās Polijā “Warsaw Open” Latvijas velo polo entuziasti ir nodibinājuši asociāciju, lai popularizētu šo sporta veidu, rīkotu sacensības un piedalītos starptautiskos turnīros.

Septembra beigās notikušajā starptautiskajā Velo Polo turnīrā “Warsaw Open” piedalījās trīs komandas no Latvijas: “Terpentīns”, “miit-tiim” un “Ūsiņš Jāj” ieņemot attiecīgi piekto, septīto un devīto vietu. “Rezultāti šādā starptautiskā turnīrā ir ļoti iepriecinoši, ņemot vērā, ka vispār Latvijā esam sākuši to darīt nesen un darbojamies amatieru līmenī,” stāsta komandas Terpentīns kapteinis un viens no Velo Polo kustības aktīvistiem Latvijā Jānis Sinkevičs. Varšavas čempionātā piedalījās 16 komandas no piecām valstīm.

Velo polo aizsācies 19. gs. beigās Īrijā, sportaveids ticis atvasināts no klasiskā zirgu polo, savukārt jau 1908. gadā Londonas Olimpiskajās spēlēs notika paraugspēle starp Īriju un Vāciju. Mūsdienās polo tiek spēlēts uz asfalta vai jebkura cita cietā seguma, kas pieejams pilsētas vidē. Katrā komandā ir trīs cilvēki, mērķis ir ar nūju iesist bumbu pretinieka vārtos. Sportaveids strauji iekaro popularitāti visā pasaulē, jo arvien vairāk cilvēku dzīvo pilsētās un ikdienā pārvietojas ar velosipēdiem. Starp citu, treniņu starplaikos velo polo spēlējis arī šī gada Le Tour De France uzvarētājs Bradley Wiggins - lai attīstītu līdzsvaru, koordināciju un reakciju

Asociācijā ir iesaistījušies vairāki Velo Polo un velosporta entuziasti, jau pazīstamā velokafejnīca MIIT kā arī vairākkārtējais Tour de France dalībnieks un velosporta atbalstītājs Arvis Piziks. “Es vienmēr atbalstu entuziasmu, jaunas idejas un velosportu. Šobrīd cietā seguma Velo Polo ir jauns un maz attīstīts sportaveids, bet tāds pats nesen bija arī BMX, un redziet, kas no tā ir iznācis!” stāsta sportists. Asociācija organizēs turnīrus Latvijā un atbalstīs mūsējo piedalīšanos arī starptautiskos turnīros. Tomēr kā galvenā prioritāte ir izvirzīta sportaveida popularizēšana un jaunu biedru piesaistīšana.

“Visi, kam ir interese izmēģināt savus spēkus velo polo, laipni aicināti mums pievienoties Sapņu Fabrikā,” aicina Latvijas Velo Polo asociācijas vadītājs Kristaps Krūmiņš, “ekipējumu - velosipēdu, nūjas un bumbas mēs iedosim, paņemiet tikai ķiveri!” Kā komunikācijas platforma šobrīd tiek izmantota Facebook lapa - Riga Bike Polo (facebook.com/RigaBikePolo), kur iespējams uzzināt sīkāku informāciju par treniņu laikiem, sacensībām un to norises vietu, kā arī sazināties ar asociācijas biedriem un spēlētājiem.

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Krūmiņš, Latvijas Velo Polo asociācijas vadītājs


, 2012-12-11 08:37, pirms 11 gadiem
Un kads cirks buus nakamais ? 'Sportaveids strauji iekaro popularitāti visā pasaulē' taas pasakas varat stastit kadam citam.
, 2012-12-11 09:29, pirms 11 gadiem
video no Eiropas čempionāta

THE EHBPC HIGHLIGHTS on Vimeo
, 2012-12-11 09:58, pirms 11 gadiem
Varētu padomāt ka jelkur pasaulē šīs ir profesionāls sporta veids (visur ir amatieri)

Mans uzskats ir, ka jebkuri atvasinātie sporta veidi būtu liekami zem pamatsporta veidu organizācijām, kā nodaļas. Un tikai ja sports ir vismaz SportAccord biedrs, tad būtu izmantojams nosaukums federācija/asociācija.
, 2012-12-11 10:33, pirms 11 gadiem
Es riit speleshu futbolu uz ledus ar skritulenem, kads velas pievienoties? ja 1 cilveks pievienosies mes busim par 100% vairak, ka shodien, kad es viens speleju. Tas nozimes, ka mans sporta veids strauji iekaro populiritaati.
, 2012-12-11 11:02, pirms 11 gadiem
mytila rakstīja: Es riit speleshu futbolu uz ledus ar skritulenem, kads velas pievienoties? ja 1 cilveks pievienosies mes busim par 100% vairak, ka shodien, kad es viens speleju. Tas nozimes, ka mans sporta veids strauji iekaro populiritaati.
Skaiti mani iekšā - esmu gatavs nopietni iesaistīties šajā sporta veidā.
, 2012-12-11 11:15, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Skaiti mani iekšā - esmu gatavs nopietni iesaistīties šajā sporta veidā.
veel paaris ljautinju un varesim izveidot asociaaciju.
, 2012-12-11 11:32, pirms 11 gadiem
smp rakstīja: video no Eiropas čempionāta

http://vimeo.com/47089252
Izskatās itin interesanti, lai gan - zirgs ir zirgs, un velosipēds nekad nebūs nekas vairāk kā drāts un gumija
, 2012-12-11 13:15, pirms 11 gadiem
Tas vismaz ir sporta veids, nekā "pokers"
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.