Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Cēsīs aizvadīts rollerslēpošanas sprints

Cēsīs aizvadīts rollerslēpošanas sprints
A.Brants (pa kreisi), E.Ozols (pa labi). Ja Artūram izdosies patrenēties, tad arī ziemā sprintā viņš var pretendēt uz labākā statusu no mūsējiem. Foto:I.Eglīte

Cēsu ielās notikušajās rollerslēpošanas sprinta sacensībās elites grupās vīriem un dāmām finālā nepārspēti palika attiecīgi Artūrs Brants un Kitija Auziņa, kuri uzrādīja ātrākos laikus arī kvalifikācijā. Visās grupās kopā startēja 65 dalībnieki.

Iepriecināja, ka vīru konkurencē piedalījās abi ātrākie rollersprinteri – Artūrs Brants un Edgars Ozols, kuri cīnījās pagājušā gada finālā Cēsīs un kuri šovasar startēja arī vienā pasaules kausa posmā, taču apbēdināja fakts, ka bez abiem favorītiem bija tikai vēl viens dalībnieks, tādējādi izpalika aizraujošās cīņas kvalifikācijā, kādas bija vērojamas pagājušajā gadā, kad vīriem elites grupā dalībnieku skaits bija rakstāms ar diviem cipariem un kad kvalifikācijā cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfināla astotniekā bija tik sīva, ka rollerslēpotāji no 8.vietas līdz 11.vietai satilpa trešdaļā sekundes. Toties fināls gan izvērtās gana spraigs. Kvalifikācijā A.Brants E.Ozolu bija apsteidzis par 0,7 sekundēm, kas radīja Artūram nelielu pašpārliecinātību, kā rezultātā finālā startā sanāca nedaudz zaudēt koncentrēšanos un bija jāizliek visi spēki, lai izcīnītu uzvaru, jo Edgars izrādīja sīvu pretestību. Līdz ar to pirmās divas vietas šogad identiski pagājušajam gadam izcīnīja tie paši sportisti – pirmais A.Brants, bet otrais E.Ozols. Trešā vieta tika Dāvim Serdam.

Artūrs atzina, ka fināla brauciens nav izdevies tik labs, jo nebija pienācīgi sakoncentrējies, toties kvalifikāciju gan izdevies nobraukt ļoti labi, uzlabojot iepriekšējā gada rezultātu. Viņš arī uzslavēja labo organizāciju un laika apstākļus, taču izteica nožēlu, ka šogad ir bijuši krietni mazāk dalībnieku. Diemžēl Artūram tā arī neizdevās organizatorisku iemeslu dēļ aizbraukt uz pasaules čempionātu, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Vācijā, lai nostartētu sprintā.

Dāmu konkurencē arī piedalījās tikai trīs dalībnieces, taču tāds pats skaits bija arī pērn. Šogad atkal finālā tika Kitija Auziņa, tomēr pagājušā gada otro vietu viņai izdevās šoreiz nomainīt ar pirmo, jo finālā madoniete pārspēja biatlonisti Baibu Bendiku. Trešajā vietā palika Zane Gulbinska.

Vecākajās jauniešu grupās uzvaras finālos svinēja kvalifikācijas labāko laiku uzrādītāji – V18 grupā puišiem Kristiāns Deičs, S16 grupā meitenēm Krista Razgale, V16 grupā puišiem Kārlis Liepiņš, kā arī jaunākajā grupā meitenēm (S12) Samanta Krampe un veterānu grupā vīriem Andis Dravants. Pārējās trīs grupās kvalifikācijas uzvarētājiem neizdevās tikt pie uzvaras finālos. S14 grupā uzvarēja Laura Elizabete Kvāle, finālā pārspējot igaunieti Kerstinu Ojavē, kura Lauru kvalifikācijā apsteidza par vienu sekundi.V12 grupā puišiem pirmais bija Gustavs Lukstiņš, nodrošinot arī pašā jaunākajā grupā puišiem rīdzinieku uzvaru, bet kvalifikācijas ātrākā laika uzrādītājam Robertam Rutkovskim tikai 4.vieta. Savukārt puišiem V14 grupā finālā, pārspējot kvalifikācijas uzvarētāju Niku Saulīti, pirmo vietu izcīnīja viļakietis Igors Prancāns, kuram kvalifikācijā tikai piektais rezultāts.


, 2013-09-11 13:58, pirms 11 gadiem
Autor, pagājušajā gadā elites grupas dalībnieku skaits bija lielāks, jo leģendārā "IC Team" komanda pēc piecu gadu pārtraukuma savācās uz salidojuma sacensībām. Kā arī šīs sprinta sacensības bija Rollertour ietvaros.
Roberts Akmens. Foto: Scanpix.

Šāvējs Strautmanis un airētājs Akmens, kā arī treneri prēmijās no valsts saņems 33 tūkstošus

Otrdien, 2024. gada 30. aprīlī, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par naudas balvu piešķiršanu Latvijas sportistiem. Tās saņems arī sportistu treneri par palīdzību sportistiem, sasniedzot augstus mērķus 2023. gadā.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.
Otrās vietas ieguvēja U19 Sonora Liepa (pirmā no kreisās). Foto: Jelgava.lv

Liepa un Vītola izcīna Latvijai divas 2. vietas Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā

Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā “Latvian Junior Open 2024”, kas no 26. līdz 28. aprīlim notika “Pepsi” skvoša centrā Rīgā, divas godalgotas vietas tika Latvijai, jo Sonora Liepa U19 un ANita Vītola U15 grupā izcīnīja otrās vietas.