Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Tuvojas "Titlis Glacier Mountain" pasaules kērlinga čempionāts sievietēm

Tuvojas "Titlis Glacier Mountain" pasaules kērlinga čempionāts sievietēm
Latvijas kērlinga komanda

Jau no 16. marta līdz 24. martam Volvo sporta centrā norisināsies "Titlis Glacier Mountain" Pasaules kērlinga čempionāts sievietēm, kurā piedalīsies divpadsmit kērlinga izlases valstsvienības, tai skaitā arī Latvijas.

Pasaules čempionāts ārpus Kanādas notiek katru otro gadu, un Latvija ir Eiropā sestā. valsts, kam uzticēts sarīkot prestižās sacensības. Līdz šim pasaules čempionāti sievietēm notikuši - Skotijā, Šveicē, Zviedrijā, Vācijā un, Dānijā.

Titlis Glacier Mountain Pasaules kērlinga čempionātā sievietēm Latvijas valstsvienības konkurentes būs ASV, Itālijas, Krievijas, Vācijas, Šveices, Japānas, Dānijas, Ķīnas, Zviedrijas, Skotijas un Kanādas komandas.

Latvijas kērlinga asociācijas prezidents Jānis Rudzītis norāda: „Esam gandarīti, ka mums izdevās izcīnīt tiesības organizēt šo pasaules čempionātu, tas ir nozīmīgs brīdis Latvijas kērlinga vēsturē. Mūsu pieteikums čempionāta organizēšanai, ko 2010. gadā iesniedzām Pasaules kērlinga asociācijai, izkonkurēja vairākas kērlingā augstāka līmeņa valstis. Tas ir liels gods Latvijai un apliecinājums progresam kādu kērlings ir piedzīvojis mūsu valstī. Ceram, ka līdz ar šo čempionātu, Latvijā arvien vairāk tiks pievērsta uzmanība šim sporta veidam un turpmākajos gados kērlingistu skaits ievērojami pieaugs.”

Latvijas kērlinga izlases valstsvienība

Latviju Titlis Glacier Mountain Pasaules kērlinga čempionātā pārstāvēs komanda, kuras sastāvā ir Iveta Staša Šaršūne, Dace Munča, Ieva Krusta un Zanda Bikše un Una Ģērmane. Līdz šim Latvijas kērlinga valstsvienības vislabākie sasniegumi ir 8. vieta 2010. gada Eiropas čempionātā un 12. vieta 2010. gada Pasaules čempionātā.

Jāatgādina, ka Latvijas kērlinga izlases valstsvienība dalībai šā gada Pasaules čempionātā kvalificējās kā turnīra rīkotājvalsts, kas savukārt garantē tiesības piedalīties 2014. gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies šā gada decembrī. Soču olimpiādē piedalīsies desmit valstu izlases, no kurām viena būs Krievijas izlase kā olimpisko spēļu organizētājvalsts, savukārt septiņas tiks noteiktas pēc izcīnītajiem punktiem 2011., 2012. un 2013. gada pasaules čempionātos, bet divas tiks noteiktas kvalifikācijas turnīrā.

Pēc situācijas uz doto brīdi olimpiskās kvalifikācijas turnīrā piedalītos šādas 7 valstu izlases - Dānija Itālija, Ķīna, Čehija, Japāna, Norvēģija, kā arī Latvija.

„Pasaules čempionātā mūsu valstsvienības pārstāvēm būs jācīnās ar patiešām spēcīgām kērlinga komandām, kas nāk no valstīm ar senām kērlinga tradīcijām, tādēļ gaidāms sīvs cīniņš. Tomēr uzskatu, ka galvenais mūsu izlases uzdevums šajā čempionātā ir izdarīt maksimumu, kas ir viņu spēkos, un godam aizstāvēt Latvijas vārdu. Savukārt Latvijas izlases iespējas tikt uz Soču olimpiskajām spēlēm ir visai reālas, jo kvalifikācijas turnīrā būs jācīnās ar spēkos apmēram līdzīgām izlasēm, kas pasaules rangā atrodas mums līdzvērtīgās pozīcijās” stāsta Latvijas kērlinga asociācijas prezidents Jānis Rudzītis.

Liela ārzemju masu mediju interese par čempionātu

Titlis Glacier Mountain Pasaules kērlinga čempionāts sievietēm ir raisījis lielu ārzemju masu mediju interesi. TV translācijas no čempionāta nodrošinās septiņi televīzijas kanāli – Eurosport, TSN (Kanāda), CCTV-5 (Ķīna), NHK (Japāna), TV4 (Zviedrija), WCT (Pasaules Kērlinga Federācijas televīzijas kanāls), kā arī LTV 7. Savukārt mediju akreditācijas kartes jau tagad izsniegtas gandrīz sešdesmit personām.

Titlis Glacier Mountain Pasaules kērlinga čempionāta sievietēm programma:

16. martā
plkst. 12:30 Pasaules kērlinga čempionāta sievietēm atklāšanas ceremonija
16.marts-21.marts priekšsacīkstes
22. -23. marts Play-off spēles
24. marts
plkst. 9:00 Bronzas medaļas spēle
plkst. 14:00 Fināls, pēc kura seko noslēguma ceremonija

Latvijas izlases spēles:

16. martā plkst. 19:00 Latvija-Zviedrija
17. martā plkst. 14:00 Latvija-Kanāda un plkst. 19:00 Latvija-Japāna
18.martā plkst. 8:30 Latvija-Itālija un plkst. 18:30 Latvija-Vācija
19. martā plkst. 13:30 Latvija-Krievija un plkst. 18:30 Latvija-Skotija
20. martā plkst. 8:30 Latvija-ASV un plkst. 18:30 Latvija-Ķīna
21. martā plkst. 8:30 Latvija-Šveice un plkst. 13:30 Latvija-Dānija

Detalizētāka informācija par Titlis Glacier Mountain Pasaules kērlinga čempionātu sievietēm World Women's Curling Championship 2013 - Home


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.