Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Par Jūrmalas Gada sportistiem kļūst Ikauniece un Samoilovs

Par Jūrmalas Gada sportistiem kļūst Ikauniece un Samoilovs
Laura Ikauniece saņem atzinības rakstu no Jeļenas Prokopčukas

Par Jūrmalas Gada sportistiem 2012. gadā atzīti vieglatlēte Laura Ikauniece un pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kuri sasniedza augstus rezultātus Londonas Olimpiskajās spēlēs un lieliski pārstāvēja ne tikai Jūrmalu, bet arī visu Latviju. Lauru Ikaunieci pirms diviem gadiem Jūrmala sumināja kā Gada uzlecošo zvaigzni, bet Gada sportistes titulu meitene iegūst jau otro gadu pēc kārtas.

Par Gada sporta senioru Jūrmalā jau otro gadu pēc kārtas atzīta airētāja un peldētāja Sandra Gosa, par Gada uzlecošo zvaigzni - pludmales volejboliste un vieglatlēte Tīna Graudiņa, par Gada paraugu Jūrmalas sportā - basketbolists, „Jūrmala/Fēnikss" komandas kapteinis Atis Ozols, par Gada sporta notikumu - Pasaules čempionāts ziemas peldēšanā, par Gada komandu - basketbola kluba „Jūrmala" basketbola komanda „Jūrmala/Fēnikss", par Gada populārāko sporta veidu Jūrmalā atzīta peldēšana, par Gada sporta klubu - senioru sporta biedrība „Jūrmala", par Gada sporta skolotāju - sākumskolas „Atvase" sporta skolotājs Kaspars Krauksts un par Gada treneri - vieglatlētes, Gada sportistes Lauras Ikaunieces treneris, Gada uzlecošās zvaigznes Tīnas Graudiņas treneris Andis Austrups. Balva par Mūža ieguldījumu Jūrmalas sporta attīstībā piešķirta ilggadīgajam Pumpuru vidusskolas skolotājam un handbola trenerim Rūdolfam Melleram. Viņš visu mūžu strādājis Jūrmalā par sporta skolotāju un handbola treneri.

Jūrmalas labākie sportisti un sporta dzīves organizatori tika sumināti 7. decembrī. Tā ir jau daudzu gadu tradīcija godināt sporta aktīvistus, kas ar augstiem sasniegumiem vairojuši Jūrmalas pilsētas labo slavu. Apsveikuma vārdus labākajiem sportistiem un sporta organizatoriem bija sagatavojuši Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Handbola federācijas prezidents Raimonds Emuliņš, Latvijas Sporta senioru savienības prezidents Daumants Znatnajs, Latvijas rekordiste un divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka, Latvijas basketbola valstsvienības bijusī kapteine Ieva Tāre, titulētākā Latvijas pludmales volejboliste Ingūna Minusa un Jūrmalas pilsētas domes deputāti.

Sarīkojums, kurā Jūrmalas pilsētas pašvaldība godina savus labākos sportistus notiek jau 14. reizi. Pagājušajā gadā par labākajiem sportistiem tika atzīti vieglatlēte Laura Ikauniece un basketbolists Mārtiņš Meiers.

Informāciju sagatavoja:
Ruta Millere


Roberts Akmens. Foto: Scanpix.

Šāvējs Strautmanis un airētājs Akmens, kā arī treneri prēmijās no valsts saņems 33 tūkstošus

Otrdien, 2024. gada 30. aprīlī, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par naudas balvu piešķiršanu Latvijas sportistiem. Tās saņems arī sportistu treneri par palīdzību sportistiem, sasniedzot augstus mērķus 2023. gadā.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.
Otrās vietas ieguvēja U19 Sonora Liepa (pirmā no kreisās). Foto: Jelgava.lv

Liepa un Vītola izcīna Latvijai divas 2. vietas Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā

Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā “Latvian Junior Open 2024”, kas no 26. līdz 28. aprīlim notika “Pepsi” skvoša centrā Rīgā, divas godalgotas vietas tika Latvijai, jo Sonora Liepa U19 un ANita Vītola U15 grupā izcīnīja otrās vietas.