Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Cimmermanis

Arčam otrā uzvara pēc kārtas

Arčam otrā uzvara pēc kārtas
Hanns Arčs
Foto:Grund/Air Race Newsroom

Austrietis Hanns Arčs, turpinot savu uzvaras gājienu, Red Bull Air Race avio sacīkšu septītajā posmā, kas notika vienā no gleznainākajām Portugāles pilsētām Porto, sešsimt piecdesmit tūkstošu skatītāju priekšā uzveica pieredzējušo amerikāni Kirbiju Čambli un izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas savā divu sezonu ilgajā karjerā.

Šī uzvara jaunajam austrietim ir ļāvusi atņemt līdera pozīcijas britam Paulam Bonhomam.

"Es jūtos ārkārtīgi labi," pēc kārtējās uzvaras, kas atnesusi deviņu punktu pārsvaru čempionātā pār tuvāko sekotāju, saka Arčs. "Ir ļoti grūti noticēt, ka tikko esmu izcīnījis otro uzvaru savā otrajā sezonā un ka esmu ieguvis tik lielu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā. Es patiesi izbaudu šo mirkli."

Hanna Arča kontā šobrīd ir 54 punkti, bet viņa sīvākajiem konkurentiem Bonhomam un Čamblim ir 45 un 44 punkti. Tas nozīmē, ka pēdējā Red Bull Air Race posmā, kas notiks 1. un 2. novembrī Pērtā, Arčam nepieciešams izcīnīt tikai divus punktus, lai kļūtu par čempionu. Savukārt Bonhomam, lai uzvarētu ir nepieciešams uzvarēt un cerēt, ka jaunais austrietis kļūdīsies un sacensības noslēgs bez punktiem. Arčs šobrīd visai skeptiski raugās uz visiem, kuri jau pāragri to sākuši saukt par čempionu: "Es šobrīd vēl neesmu čempions. Pauls Bonhoms šoreiz kļūdījās, un, ja tas pats Pērtā gadīsies ar mani, viss radikāli mainīsies. Čempionāts nav beidzies, kamēr nav noskaidroti uzvarētāji Pērtā."

Abu sacensību dienu laikā Douro upes krastos pulcējās aptuveni miljons skatītāju, kas līdz šim ir lielākais skatītāju skaits, kas Portugālē ir apmeklējis kādas sporta sacensības. Abi upes krasti bija pārpildīti ar cilvēkiem, kuri lūkojās kristāl zilajās debesīs un uz sarkano dakstiņu jumtu fona ar acīm sekoja līdzi elpu aizraujošajiem lidmašīnu manevriem ātrajā trasē.

"Šeit es jutos kā arēnā. Lidojuma laikā bija iespējams sajust pūļa sajūsmu un izbrīnu," situāciju raksturoja Hanns Arčs. Viņa sīvākais konkurents Kirbijs Čamblis pēc sacensībām neslēpa savu izbrīnu par Arča pēkšņo uzvaras gājienu, jo kvalifikācijas lidojumu laikā viņam jauno austrieti izdevās pārspēt. Neskatoties uz to, Čamblis ar savu sniegumu bija apmierināts: "Šīs man bija labas sacīkstes. Es lidoju tik ātri, cik spēj lidot šī lidmašīna. Es esmu apmierināts."

Anglis Pauls Bonhoms Porto ieradās apņēmības pilns pielikt punktu savai neveiksmju sērijai – šī gada čempionāta sākumā viņš bija neapstrīdams līderis, viņa kontā bija trīs no četrām iespējamām uzvarām, taču savās mājās, Londonā viņš spēja finišēt tikai 7. vietā, kas bija smags trieciens. Budapeštā viņš spēja atgūties un izcīnīja bronzu, taču Porto nāca ar kārtējo vilšanos – 10. vietu un nulle punktiem personiskajā kontā. Kvalifikācijas lidojumos Bonhoms cīnījās ar Arču un Čambli, un uzrādīja trešo labāko rezultātu, taču pēc kvalifikācijas tiesneši izpētīja visu lidmašīnu lidojuma datus un atklāja, ka Bonhoms ar savu lidmašīnu kvalifikācijas lidojuma laikā ir pārsniedzis noteikumos atļauto 12G pārslodzi, kas nozīmēja kvalifikācijas rezultāta anulēšanu. Attiecīgi Bonhomam sacensību dienā bija iespēja cīnīties tikai par vienu mierinājuma punktu, taču arī tad anglis kļūdījās un neieguva pat to.

Diemžēl 27. un 28. septembrī paredzētais Red Bull Air Race posms Spānijā ir atcelts, jo Valensijas pilsētas dome nespēja laicīgi sagatavoties šo sacensību uzņemšanai savā pilsētā, un tāpēc līdz čempiona noskaidrošanai atlicis vairs tikai viens posms, kas notiks pašā novembra sākumā Austrālijas pilsētā Pērtā.

Pauls Bonhoms: "Es būšu tur! Nekas vēl nav beidzies."

Vairāk informācijas par šīm sacensībām iespējams atrast to oficiālajā mājas lapā redbullairrace.com

Informāciju sagatavoja:
Red Bull


, 2008-09-09 13:59, pirms 16 gadiem
Arča labais!!!! Izlasot domaaju, kaads muuseejais.
, 2008-09-09 14:21, pirms 16 gadiem
man jau arī likās, ka Irbe ir sācis jaunu karjeru
, 2008-09-09 14:45, pirms 16 gadiem
Nezin vai citos sporta saitos, nerunāju par tehniskiem, par šādām sacīkstēm vispār piemin
, 2008-09-09 15:03, pirms 16 gadiem
650 000 skatītāju, nav par daudz ?
, 2008-09-09 15:14, pirms 16 gadiem
Nu tā taču neviens netaisa rakstus! Sākumā vismaz ar vienu vārdu vajadzētu minēt, par kādu sporta veidu ir runa!!!
, 2008-09-09 15:49, pirms 16 gadiem
Arča atkal labākais.
, 2008-09-09 15:52, pirms 16 gadiem
Shito Vaacijaa raadiija sporta zinjaas pa TV. Daudz interesantaak un sportiskaak par pirmo formulu autosportaa, un arii uudensmotosports, piedodiet, nestaav klaat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.