Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Par Rīgas labākajiem sportistiem šogad atzīti Ostapenko, Briedis un Dadzīte

Par Rīgas labākajiem sportistiem šogad atzīti Ostapenko, Briedis un Dadzīte
Trīskārtējā pasaules čempione Diāna Dadzīte
Foto: Romualds Vambuts

Par 2017.gada Rīgas labāko sportisti atzīta tenisiste Aļona Ostapenko, par labāko sportistu - bokseris Mairis Briedis un par labāko sportistu ar īpašām vajadzībām - paravieglatlēte Diāna Dadzīte, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Šāds tituls sportistiem šodien tika piešķirts kinoteātrī "Splendid Palace", kur atbilstoši konkursa "Rīgas sporta laureāts" rezultātiem tika sveikti Rīgas labākie sportisti, treneri, komandas, kā arī sumināti populārākie sporta pasākumu organizatori. Savukārt par mūža ieguldījumu sportā tika sumināts ilggadējais hokeja treneris Uldis Opitis.

Par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzīta basketbola komandu "TTT Rīga", savukārt Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos ir sporta deju dejotāji Deniss Gudovskis un Megija Dana Morīte. Par 2017.gada galvaspilsētas labāko treneri ir atzīta tenisa trenere Jeļena Jakovļeva. Nominācijā "Uzlecošā zvaigzne sporta" balvu ieguva vieglatlēte Anete Kociņa. Par gada notikumu šajā gadā atzītas sacensības "World RX of Latvia", kas risinājās Rīgā.

Nominācijā "Sporto visi kopā" balvu pasniedza sporta pasākuma organizatoriem, kuriem izdevies sarīkot aktivitāti, kas iemantojusi lielu rīdzinieku atsaucību - "Lattelekom Rīgas maratons", kurš risinājās 14.maijā un tajā piedalījās 32 415 skrējēji no 70 valstīm.

Konkursu "Rīgas sporta laureāts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta pasākumu organizatorus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un sporta aktivitāšu veicināšanā. Balvas Rīgas sporta laureātiem bija veidojusi māksliniece Ilze Dūdiņa.

Izmantotie resursi:
LETA


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.