Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Zināmi pirmie ''Carlsberg'' futbola čempionāta finālisti

Pagājušās nedēļas nogalē ''Carlsberg'' interaktīvā futbola čempionāta spēles norisinājās divās Kurzemes pilsētās – Liepājā un Ventspilī, kur triju saspringtu un aizraujošu dienu laikā noskaidrojās tie 9 finālisti, kuri 27.aprīlī T/C ''Spice'' cīnīsies par čempionāta galveno balvu – ceļazīmi uz Eiropas futbola čempionātu, kas jūnijā notiks Šveicē un Austrijā.

Aizvadītā nedēļas nogale atkal pagājusi ''Carlsberg'' interaktīvā futbola čempionāta zīmē. Triju dienu laikā Liepājā un Ventspilī vairāk nekā 100 dalībnieki sacentās čempionāta priekšsacīkšu spēlēs, noskaidrojot deviņus labākos, kuri 27.aprīlī mērosies spēkiem par interaktīvā futbola čempionāta galveno balvu.

''Šī nedēļas nogale bija azarta un emociju pilna. Piektdienā čempionāta spēles notika Liepājā un esam patiesi priecīgi par liepājnieku lielo atsaucību un aktivitāti. Sestdien Ventspilī, paralēli interaktīvajam futbolam norisinājās arī Latvijas futbola čempionāta spēles un vairāki futbolisti iemēģināja arī mūsu laukumu, kas piedeva sportisku azartu pārējiem spēlētājiem. Viens no sestdienas dalībniekiem – Vladislavs Čerņavskis, kurš cita starpā arī pats ir profesionāls sportists, uz laukuma demonstrēja fantastisku tehniku – meta salto, bumbu bloķēja špagatā utt.. likumsakarīgi, ka viņš arī kļuva par vienu no dienas uzvarētājiem,'' iespaidos dalās A/S ''Aldaris'' Korporatīvo komunikāciju direktors Ilmārs Jargans, piebilstot, ka ''Carlsberg'' interaktīvajam futbola čempionātam uzradušies arī savi fani, kuri pavada pasākumu visās tā norises vietās.

Pēc aizvadītajām spēlēm Liepājā un Ventspilī, finālturnīra dalībnieku pulkam piepulcējušies Liene Meirāne, Edgars Upners, Gints Jakobsons, Jānis Šacs, Andris Gruzniņš, Vladislavs Čerņavskis, Inga Berķe, Aleksandrs Lemeško un Oļesja Gorodova.

Interaktīvajā futbola spēlē vienlaicīgi piedalās 2 spēlētāji un mikromača ilgums ir 3 minūtes. Spēle tiek projecēta uz speciālas grīdas, arī bumba ko spēlētāji redz uz laukuma ir projekcija, kas strādā uz sensoru pamata - tiklīdz kāds tai pieskaras, bumba ripo norādītajā virzienā. Visu spēļu gaita tiek ierakstīta datorā, speciālā sistēmā, kas fiksē katru mača sekundi un iesistos vārtus. Tieši šis rādītājs tiek ņemts vērā, nosakot dienas 3 labākos spēlētājus. Čempionātā piedalīties var ikviens futbola līdzjutējs, kuram garšo ''Carlsberg'' alus, un, kurš iepazinies ar spēles noteikumiem mājas lapā carlsberg.lv vai uz ''Carlsberg'' alus sešpakas iepakojuma. Vesela mēneša garumā visā Latvijā četrpadsmit pasākumos tiks noteikti 44 finālisti, kuri 27.aprīlī sacentīsies par galveno balvu – ceļazīmi uz Eiro2008 futbola čempionātu.

Informāciju sagatavoja:
Gints Lazdiņš


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.