Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Baltic Cup" sacensību Grand Prix maršrutā uzvar Latvijas jātnieks Šakurovs

"Baltic Cup" sacensību Grand Prix maršrutā uzvar Latvijas jātnieks Šakurovs
Aleksandrs Šakurovs
Foto: LJF Preses dienests

No 3. līdz 5. maijam Babītes novadā, sporta bāzē Ozoli Eko risinājās starptautiskas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Baltic Cup 2013 un Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības, ko rīkoja RJSK Sport de Lux sadarbībā ar LJF un daudziem atbalstītājiem. Kopā sacīkstes risinājās 17 maršrutos dažādās konkurencēs.

Baltic Cup sacensību Grand Prix maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 44 dalībnieku pāri, taču pamatdistanci bez soda punktiem veica tikai astoņi, kuri sacentās pārlekšanā. Uzvaru izcīnīja Latvijas pārstāvis Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Art (Rīgas Jātnieku klubs), kurš arī saīsinātajā distancē bija nekļūdīgs – 0 s.p./34,16 s. Otrajā vietā Igaunijas sportists Gunārs Kletenbergs ar zirgu Adelheid – 0/37,37, trešais – Lietuvas jātnieks Andriuss Petrovs ar Van Helsin – 4/33,27.

Grand Prix maršruta uzvarētājs Aleksandrs Šakurovs:

– Grand Prix konkūrā izcīnīju uzvaru, un esmu par to ļoti gandarīts, jo pārlekšanā startēja daudzi no spēcīgākajiem Baltijas valstu jātniekiem. Palīdzēja arī veiksme, jo daži sportisti maršrutu veica ātrāk, bet man tas izdevās bez soda punktiem. Esmu ļoti apmierināts ar sava zirga Art startu, kurš kopā pēdējās sacensībās jau astoņus maršrutus veicis bez soda punktiem. Tas ir neliela auguma, stabils un stiprs zirgs, kuram piemīt visas sportā nepieciešamās īpašības – drosme, cīņasspars, izturība.

Mūziķis Lauris Reiniks ir viens no šo sacensību īpašajiem viesiem, kurš uz sacensībām ierodas jau vairākus gadus. Viņš sveica sacensību dalībniekus un līdzjutējus – cilvēkus, kuriem patīk pavadīt savu brīvo laiku kopā ar zirgiem dabā, un par savu līdzdalību pasākumā saka:
– Es mēdzu izvēlēties tos pasākumus, atrasties tajās vietās un darīt tās lietas, kas man patīk un ir tuvas. Tāpēc, lai pats izjustu prieku par savu klātbūtni un lai tā attaisnotos. Esmu bijis kopā ar zirgiem kopš bērnības. Patiesībā no mūziķiem esmu vienīgais šajā „žanrā” – regulārā saistībā ar zirgiem. Savā muzikālajā darbībā cenšos turpināt tradīciju darboties visās trijās Baltijas valstīs, un arī tāpēc man ir patīkami būt šeit, kur startē mūsu reģiona trīs valstu labākie sportisti.

Sacensību galvenā rīkotāja Kate Ansone:

– Šogad sacensībās Baltic Cup tika pieteikti vairāk nekā 350 zirgi, un katru dienu tika aizvadīti aptuveni 300 starti. Bez savas profesionālās komandas un pašu sportistu iesaistīšanās mēs nebūtu varējuši to veikt. Prieks un lepnums par Latvijas sportistiem, kuri atnesa godalgas mūsu valstij – Aleksandram Šakurovam, Ģirtam Bricim un Andim Vārnam par vislabāko sniegumu Grand Prix maršrutā. Baltic Cup sacensības kļūst arvien populārākas, iespējams, tāpēc, ka mums ir tādi lieliski sadarbības partneri kā sacensību vietas īpašnieki SIA Ozoli Eko un Latvijas Jātnieku federācija. Atskatoties uz sacensību organizēšanā četros gados paveikto, mums tagad ir atkal daudz ideju, kā turpināt iesākto.

Plašāka informācija LJF mājaslapā: Untitled Document


Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma Eiropas tūres posmā zaudē pirmajā kārtā

LETA. Latvijas šautriņu metējs Madars Razma piektdien Austrijā Eiropas tūres piektajā posmā piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.