Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Sākusies Latvijas II Ziemas olimpiāde

Šodien Siguldā sākās Latvijas II Ziemas Olimpiāde, kas ir valsts mēroga kompleksa sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas pilsētu komandas. Sacensībām, kuras turpināsies trīs dienas, pieteikušies 686 dalībnieki no 45 pašvaldībām, tajā skaitā no astoņām republikas nozīmes pilsētām.

Sacensību programmā iekļauti desmit olimpiskie sporta veidi – biatlons, bobslejs, daiļslidošana, distanču un kalnu slēpošana, hokejs, kamaniņu sports, kērlings, snovbords un šorttreks. Kopumā tiks sadalīti 36 medaļu komplekti.

Šogad negaidīti lielu atsaucību izpelnījusies distanču slēpošana, kurā startēs 170 sportisti. Liels dalībnieku skaits pieteicies startiem snovbordā un kalnu slēpošanā. Hokeja turnīrā pirmo reizi sacentīsies ne tikai vīriešu, bet arī četras sieviešu hokeja komandas, bet kērlingam pieteiktas 12 vīriešu un septiņas sieviešu komandas.

Šorīt Siguldā sacensības sāka kamaniņu braucēji, distanču slēpotāji un kalnu slēpotāji. Startam jau gatavojas snovbordisti. Priekuļos risināsies sacensības biatlonā, Ozolkalnā snovbordkross, bet Rīgā kērlings.

Hokeja turnīrs notiek Valmierā, kur par medaļām sieviešu turnīrā cīņu jau sākušas Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas pilsētu, kā arī Tukuma novada izlases, bet vīru konkurencē sacentīsies Rīgas, Liepājas, un Daugavpils pilsētu, un Ogres novada izlase.

Savukārt no 13. līdz 14.martam Siguldā sacentīsies bobsleja divnieku ekipāžas, bet Ventspilī spēkiem mērosies šorttrekisti un daiļslidotāji.

Latvijas II Ziemas Olimpiādes atklāšana paredzēta pulksten 19.00, kad Siguldas Svētku laukumā notiks svinīga ceremonija ar dalībnieku parādi, karoga pacelšanu un Olimpiskās uguns iedegšanu, kā arī priekšnesumi un salūts.

7.martā ap pulksten 13.00 Olimpiskā centrā „Sigulda” Pilsētas trasē paredzēta Ziemas Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Izmantotie resursi:
latvijasolimpiade.lv


Emīls Vasermanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Vasermanim 17.vieta Pasaules kausā šaušanā, Agulei personīgais rekords

Azerbaidžānā notiekošajā Pasaules kausā šaušanā Emīls Vasermanis aušanā ar pneimatisko pistoli ieguvis 17. vietu, bet Kristāna Agule sasniegusi personīgo rekordu.
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Rašmanei un Strautmanim PK posmā šaušanā 16. vieta jaukto komandu kvalifikācijā

LETA. Latvijas šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis ceturtdien Azerbaidžānā Pasaules kausa posmā sasniedza 16. labāko rezultātu jaukto komandu sacensībās ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, bet Kristiāna Agule un Emīls Vasermanis ieņēma 26.vietu, cīņai par medaļām nekvalificējoties.
Viesturs Koziols. Foto: F64
17

Portāls: Uz Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatu cer vismaz trīs kandidāti

LETA. Uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu LOK Ģenerālajā asamblejā 4.jūnijā pretendēs vismaz trīs kandidāti - politiķis Jānis Reirs (JV), uzņēmējs Viesturs Koziols un Raimonds Lazdiņš, piektdien vēsta portāls "delfi.lv".