Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

2020. gada olimpiādes galvenais stadions izmaksās 1.5 miljardus

2020. gada olimpiādes galvenais stadions izmaksās 1.5 miljardus
Foto: AFP/Scanpix

Japānas valdība ir akceptējusi 2020. gada olimpisko spēļu, kas norisināsies Tokijā, galvenā stadiona projektu. Paredzams, ka stadiona izbūves kopējās izmaksas sastādīs 1.5 miljardus ASV dolāru.

2020. gada olimpiskajām spēlēm Japāna bija nolēmusi celt jaunu Nacionālo olimpisko stadionu, kas atrastos vecā valsts galvenā stadiona, kuru cēla 1964. gada olimpiādei, vietā. 2015. gadā vecā arēna tika nojaukta, taču jaunais stadions tik ātri vis netika būvēts, jo, sakarā ar straujo izmaksu kāpumu, visi darbi tika pārtraukti uz vairāk nekā gadu.

Šajās dienās Japānas valdība tomēr deva zaļo gaismu stadiona būvniecībai. Tā kopējās celtniecības izmaksas tiek lēstas ap 1.5 miljardiem ASV dolāru. Pēc plāna arī ir paredzēts, ka stadions spēs uzņemt mazliet vairāk kā 60 tūkstošus apmeklētāju (ieskaitot preses un VIP ložu). Pats būvniecības process sāksies šī gada decembrī, bet nodot objektu ir plānots 2019. gada novembrī.

Jāpiebilst, ka jaunie stadiona izbūves termiņi nozīmē arī to, ka 2019. gada Pasaules kauss regbijā, kurš arī notiks Japānā, nevarēs izmantot jauno arēnu, jo turnīru ir ieplānots aizvadīt no 2019. gada 20. septembrim līdz 2. novembrim. Tā kā, sakarā ar iepriekšminētajām izmaksu palielināšanās problēmām, par to organizatori zināja jau iepriekš, tad pašlaik jau Pasaules regbija savienībai ir piedāvāts jauns maču norises plāns, kas arī ir apstiprināts.

Interesanti, ka pēc esošajiem aprēķiniem, Tokijas olimpiādes rīkošana Japānai izmaksās 30 miljardus ASV dolāru, kas ir četras reizes lielāka summa nekā tika aprēķināts 2013. gadā, kad tika iesniegts pieteikums olimpiādes rīkošanai.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2016-10-04 10:19, pirms 8 gadiem
slimi
, 2016-10-04 10:33, pirms 8 gadiem
Latvijas budžeta ieņēmumi 2016. gadā ir 7.5 miljardi EUR, t.i. 8.375 miljardi USD.

Te gandrīz piektā daļa mūsu budžeta tiek tērēta vienam stadionam. Šķiet, ka arī Japānā ir bijuši mūsu būvnieki, kas zina kā tāmes sastādīt.
, 2016-10-04 15:14, pirms 8 gadiem
Bagāts dara kā grib! !
Latvija cīnās neizšķirti ar Ukrainu 3:3. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
2

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā

Portugāles pilsētā Albufeirā 7. norisinājās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli, kur Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns izcīnījuši sudraba godalgas, bet dienu iepriekš dambretē ar klasiskā laika kontroli par pasaules čempionēm kļuvušās Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne šoreiz 4. vietā.

Noslēgusies Rīgas ģimeņu sporta diena – aktīvās atpūtas un kopā būšanas svētki

Pārceltaja brīvdienā, 6. maijā Sporta klubs Jari bija lepns par iespēju “Beach Arena” telpās organizēt krāšņu Rīgas ģimeņu sporta dienu, kurā piedalījās vairāk par 70 Rīgas ģimeņu, sniedzot iespēju tām pavadīt laiku kopā, veicinot veselību un fizisko aktivitāti.
Godalgoto trijnieks vīriešiem. Foto: Mareks Gaļinovskis.

Par Latvijas čempioniem 24h rogainingā kļūst Šmaukstelis un Lauders, savācot visus kontrolpunktus

20 stundās un 10 minūtēs pieveikti 124 kilometri, apmeklēti pilnīgi visi kontrolpunkti un savākti maksimāli iespējamie ieskaites 520 punkti – tas pa spēkam bija Guntim Šmaukstelim un Kārlim Lauderam no komandas „Šmauders”, kuri kļuva par Latvijas čempioniem rogainingā vīrīešu komandām.