Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

15 gadus vecā Leitāne izcīna Latvijai pirmo zeltu Eiropas kausa posmā triatlonā

15 gadus vecā Leitāne izcīna Latvijai pirmo zeltu Eiropas kausa posmā triatlonā
Daniela Leitāne (centrā)
Publicitātes foto

Latvijas jaunā sportiste Daniela Leitāne savā pirmajā startā junioru vecuma grupā izcīnīja uzvaru Eiropas kausa posmā triatlonā Lietuvā.

Šodien Lietuvas pilsētā Kupiškos norisinājās jau par tradīciju kļuvušais Eiropas Triatlona savienības Eiropas kausa posms triatlonā junioriem (ETU Triathlon Junior European Cup). Katru gadu, liela daļa no Latvijas junioru izlases uzsāk starptautisko maču sezonu tieši ar šīm sacensībām Lietuvā. Eiropas kausa posmos juniori veic triatlona sprinta distanci – 750 metrus peld, 20 kilometrus brauc ar velosipēdu un nobeigumā skrien 5 kilometrus. Sacensībās juniorēm piedalījās 19 sportistes no sešām valstīm, savukārt junioriem – 36 triatlonisti no deviņām valstīm.

2000. gada decembrī dzimušajai Danielai Leitānei šis bija pirmais starts junioru grupā, un viņa, būdama teju trīs gadus jaunāka par vecāko šīs grupas dalībnieci, demonstrēja pārsteidzošu sniegumu un izcīnīja Latvijai pirmo zelta medaļu Eiropas kausa posmā triatlonā junioriem! Tas vedina uz domām, ka šī medaļa gan Danielai, gan Latvijai nebūs pēdējā. Pati sportiste par sacensībām izsakās šādi: „Bija grūti. Lai gan izpeldēju otrajā grupā, riteņbraukšanā, tālumā ieraugot līderi, sapratu, ka spēju iekļūt trijniekā. Skriešanā ļoti palīdzēja Latvijas komandas atbalsts un arī trešās vietas ieguvēja bija ļoti tuvu man. Tālāk skrēju nežēlojot sevi, kas ļāva man arī uzvarēt.”

Kopumā uz Eiropas kausa posmu no Latvijas devās seši juniori – Savēlijs Suharževskis, Mārcis Pīnups, Artjoms Gajevskis, Kristaps Siltumēns, Zigmārs Kalvāns, Edgars Horužonuks un piecas juniores – Daniela Leitāne, Kristiāna Kalniņa, Patrīcijas Agnese Ozola, Aļika Škarstāne un Elza Mestere. No Latvijas puišiem vislabāk veicās Savēlijam Suharževskim, kurš izcīnija 17.vietu 36 triatlonistu konkurencē.

Pēc sacensībām Eiropas Triatlona savienības valdes loceklis Kšištofs Pjontkovskis informēja klātesošos, ka šogad, pirmo reizi vēsturē notiks Eiropas jauniešu festivāls, kura ietvaros norisināsies arī Eiropas jauniešu čempionāts. Eiropas jauniešu festivāls norisināsies Ungārijas pilsētā Tisjauvārošā, un uz to dosies arī Latvijas jaunatnes izlase. Nākamgad šāds festivāls notiks tieši Kupišķos, kas dos iespēju Latvijas sportistiem pierādīt sevi jau zināmā trasē.

Šogad, 24. Jūlijā Rīgas Triatlona ietvaros norisināsies arī Eiropas kausa posms triatlonā junioriem. 24. Jūlijā ir visi interesenti tiek aicināti uz šīm skaistajām sacensībām, kuras norisināsies pie Swedbank centrālās ēkas „Saules akmens”.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Triatlona federācija


, 2016-06-04 19:00, pirms 8 gadiem
Malace!
, 2016-06-04 20:58, pirms 8 gadiem
Bieži mums nav panākumi triatlonā, tā kā liels prieks par šādu panākumu.
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.