Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Latvijas Gada balva sportā" – 22. decembrī "Splendid Palace"

"Latvijas Gada balva sportā" – 22. decembrī "Splendid Palace"
Ineta Radeviča
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Olimpiskā komiteja un Igo Japiņa Sporta aģentūra šī gada 22. decembrī septīto reizi rīkos "Latvijas Gada balvu sportā 2011", kas notiks kinoteātrī "Splendid Palace". Pasākuma tiešraide LTV1 un LR.

2011. gads Latvijas sportā bijis spožām uzvarām un izciliem panākumiem bagāts, virkne sporta notikumu satricināja un lika straujāk sisties līdzjutēju un arī sporta sabiedrības sirdīm, vienoties prieka un traģisku zaudējumu asarās.

Starp gada spilgtākajiem notikumiem noteikti minams skeletonista Martina Dukura triumfa gājiens pasaules un Eiropas čempionātos un uzvara Pasaules kausa izcīņā. Ievērības cienīgs bijis tāllēcējas Inetas Radevičas sniegums pasaules čempionātā, kas vainagojās ar izcīnīto bronzas godalgu - Latvijas vieglatlētikai pirmo medaļu šāda līmeņa sacensībās kopš valstiskās neatkarības atgūšanas.

Taču nedrīkst aizmirst, ka šis gads mums nesis arī smagus zaudējumus un traģēdijas, diemžēl Latvijas sporta līdzjutējus vairs nepriecē Dzelzs vīra Kārļa Skrastiņa sniegums hokeja laukumā, aizsaulē aizgājusi Latvijai pirmā olimpiskā čempione Inese Jaunzeme. Arī Rīgas mēra Nila Ušakova dramatiskais pusmaratona skrējiens raisījis plašas diskusijas sabiedrībā.

Ņemot vērā šos notikumus, "Latvijas Gada balvas sportā 2011" ceremonijas režisors Viesturs Kairišs pasākuma mākslinieciskajā daļā iecerējis uzsvērt sporta triumfu pār grūtībām, kur caur konkrētu cilvēku pieredzi un muzikālajiem priekšnesumiem apliecinās sporta pozitīvo lomu cilvēku dzīvē un izaugsmē.

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Nominācijā „Gada sporta skolotājs” uzvarētāju noteiks Izglītības un zinātnes ministrija, kas jau šobrīd aicina izglītības iestādes līdz 7. novembrim pieteikt savus sporta skolotājus konkursam uz gada labākā titulu.

Savukārt ikvienam sporta atbalstītājam no 21. novembra līdz 19. decembrim būs iespēja uzsākt balsojumu par gada populārāko sportistu vai sportisti portālā Delfi un Olimpiade.lv, kas tradicionāli noslēgsies Latvijas Televīzijas tiešraides laikā, balsojot par trīs finālistiem.

"Latvijas Gada balva sportā 2011" nominācijas

1. Labākais Latvijas sportists
2. Labākā Latvijas sportiste
3. Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e (šajā nominācijā tiek izvirzīti auto/moto un ūdensmoto sportisti – autošosejā, formulā, rallijā, motosportisti šosejā, krosā, enduro, spīdvejā u. c.)
4. Labākais Latvijas treneris (Latvijas treneri, kuri strādā ar Latvijas sportistiem vai komandām)
5. Labākā Latvijas sporta spēļu komanda
6. Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos
7. Gada uzlecošā zvaigzne (jaunais sportists/-e, kas 2011. gadā pieteicis sevi ar izciliem rezultātiem individuālajos vai komandu sporta veidos. Netiek izvirzīti iepriekšējos gados uzvarējušie sportisti šajā kategorijā)
8. Gada sporta notikums Latvijā (sporta pasākums/notikums, kas būtiski paaugstinājis sporta popularitāti Latvijā sportistu komandu, treneru vai menedžeru darbs, kas būtiski popularizējis sportu Latvijā)
9. Paraugs sportā (izvirza Latvijas Olimpiešu klubs, uzvarētāju apstiprina žūrija)
10. Gada sporta skolotājs (izvirza un nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija)
11. Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva (izvirza un nosaka Latvijas Paralimpiskā komiteja)
12. Mūža ieguldījums Latvijas sportā (cilvēks, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā. Izvirza un apstiprina žūrija)
13. Latvijas populārākais/-ā sportists/-e – internetā izvirza Latvijas iedzīvotāji. Skatītāju balsojumā televīzijas tiešraidē tiek noteikts viens/-a populārākais/-ā sportists/-e

Ceremonijā pasniegs arī LTV7 redakcijas speciālbalvu.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe-Vīksne
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos


Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Gruzītis sporta kāpšanas OS atlases sacensībās nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā nepārvarēja kvalifikāciju.