Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rubļevska: "Olimpiskās ceļazīmes dēļ lieki neriskēju"

Rubļevska: "Olimpiskās ceļazīmes dēļ lieki neriskēju"
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas modernās pieccīņas pārstāve Jeļena Rubļevska, kura aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā, tādejādi nodrošinot vietu Londonas olimpiskajās spēlēs, portālam Sportacentrs.com sacīja, ka olimpiskās ceļazīmes dēļ nav atļāvusies pārlieku riskēt, tādejādi varbūt arī laupot sev izredzes uz augstāku vietu.

"Vieta astoņniekā jeb olimpiskā ceļazīme bija galvenais mērķis Eiropas čempionātā," atzina Jeļena Rubļevska. "Gribējās labāk nostartēt paukošanā un peldēšanā. Protams, bija vēlēšanās iekļūt trijniekā, taču olimpiskās ceļazīmes dēļ katru kilometru bija jāskatās nevis uz skriešanas ātrumu, bet šaušanas precizitāti, paralēli sekojot kā veicas pretiniekiem. Koncentrējos uz astoņnieku, lieki neriskējot [šaušanā]. Pēdējā kilometrā jau varēju izskrieties. Pirmās divas sportistes bija atrāvušās, taču trijnieks bija tuvu. Ja šajā Eiropas čempionātā nedalītu ceļazīmes, tad jau pirmajā kilometrā skrietu maksimāli ātri un šautu riskējot, tomēr šeit bija pārāk liela likme, lai riskētu."

Sportiste atklāja, ka septembrī startēs arī pasaules čempionātā, taču tur viņa augstus mērķus neuzstādīs, paskaidrojot arī kāpēc: "Pirms mazāk kā diviem mēnešiem man tika operēts menisks, līdz ar to mainījās plāni. Pēc Eiropas čempionāta bija paredzēta nometne, taču tagad jāļauj ceļgalam atpūsties, jo pēdējā laikā tam bijusi ļoti liela slodze. Pasaules čempionātam mērķus izvirzīšu pēc pašsajūtas, taču tagad man Latvijas Olimpiskās vienības ārsti noteikuši, ka 10 dienas ir jāatpūšas. Midvejā 10 minūtes pirms starta skriešanā (kombinācijā t.i. skriešana + šaušana – aut.) man ārsts bija gatavs spricēt pretsāpju līdzekļus, jo es nevarēju pat piecelties normāli. Tomēr iedzēru pretsāpju zāles un pamazām sāpes pārgāja."

Rubļevska arī piebilda, ka tehniskās problēmas ar šaušanu modernajā pieccīņā joprojām pastāv, bijis daudz sūdzību no citu valstu puses (modernā pieccīņa ir pirmais sporta veids, kur sacensībās izmanto lāzera pistoles – problēmas rada tas, ka nereti netiek fiksēts, ka mērķī ir trāpīts – aut.), taču Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas prezidents solījis, ka nākotnē tās tiks atrisinātas, vismaz līdz Londonas olimpiskajām spēlēm noteikti. Uzlabojumi būšot jau pasaules čempionātā, kas septembrī notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

"Fiziskajā ziņā viss būs kā iepriekš, varbūt kaut ko var pamainīt tehniski. Galvenais, lai nebūtu nekādu savainojumu, sadzītu kāja un viss būs kārtībā. Olimpiādē mans mērķis ir pirmais sešinieks," atzina Rubļevska.


Sandra Grosberga. Foto no sportistes personīgā arhīva.

Grosberga kvalificējas "knock-out" sprintam PK orientēšanās sportā

LETA. Latvijas pārstāve Sandra Grosberga piektdien Šveicē Pasaules kausa orientēšanās sportā pirmajā posmā kvalificējās sestdien gaidāmajam "knock-out" sprintam.
Anda Čakša. Foto: Valsts kanceleja

Čakša: "Olimpiādē ir ekskluzīvā iespēja skaidri parādīt savu nostāju"

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, komentējot Ukrainas lēmumu startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs, aģentūrai LETA apgalvoja, ka Latvijas sportistiem būtu jāpiedalās olimpiskajās spēlēs.
Dainis Upelnieks. Foto: ISSF

Upelniekam desmitā vieta Eiropas čempionātā stenda šaušanā

LETA. Latvijas sportists Dainis Upelnieks piektdien Itālijā ieņēma desmito vietu Eiropas čempionātā stenda šaušanā, savukārt Zane Zvaigzne bija devītā.