Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas čempionātā sportingā uzvar Runnis

Pagājušā nedēļas nogalē ”AC Sports” šautuvē Madonas novadā norisinājās Latvijas atklātais čempionāts F.I.T.A.S.C. sportingā. Šautuves saimnieki ar enerģisko Agnesi Cauni priekšgalā bija parūpējušies par interesantām sacensībām, šaušanu padarot ne tikai par cīņu par katru mērķi, bet arī par izaicinājumu katra mākai un prasmēm.

Divās dienās katram sacensību dalībniekam bija jātiek galā ar 200 mērķiem. Jāatzīst, ka šautuves saimnieki bija raduši ļoti oriģinālu risinājumu mērķu izvietojumā, lai nodrošinātu sacensību norisi. Lai gan daudzi baidās no sportinga, kas saistās ar ļoti sarežģītiem lidojumiem, šoreiz jāsecina, ka viss tika atstāts šāvēju ziņā – nebija nešašaujamu mērķu, taču katrā no šaušanas stāvvietām bija sava “rozīnīte”.

Labākais no visiem šāvējiem gan A grupā, gan arī kopvērtējumā bija Ģirts Runnis, kurš sašāva 167 punktus no 200, otrais Jurijs Kirenskis ar 165 punktiem, bet trešā – Agnese Caune ar 164 punktiem. Jānorāda, ka Agnese pāršaudē par 3.vietu kopvērtējumā pārliecinoši pārpspēja jauno un daudzsološo šāvēju no Liepājas puses Edgaru Galecki.
B grupā labākais bija Artjoms Blohins, sašaujot 160 punktus. Kā junioram, Artjomam šis ir ļoti labs rezultāts. No C grupas labākais bija Jānis Gulbis, kurš piedalījās sacensībās pēc ilgāka laika pārtraukuma.

Prieks bija arī par to, ka sacensībās tika manītas jaunas sejas. Jāuzteic jaunā šāvēja Lelde Veinberga, kas, lai gan piedalījās tikai sacensību otrajā dienā, tomēr pierādīja, ka sportings ir pieejams jebkuram interesentam, nepieciešama tikai apņēmība un drosme.

Sportings ir ļoti demokrātiska medību šaušanas disciplīna, kas pieejama jebkuram medniekam, jebkuram interesentam, neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Šāvēji sacensībās tiek iedalīti pēc to prasmēm – A, B un C grupās, apbalvoti tiek gan seniori, gan dāmas, gan juniori, veterāni un superveterāni. Bez tam, visi rezultāti, neatkarīgi no vecuma un dzimuma tiek apkopoti kopvērtējumā, tādēļ Latvijā nav nekas neparasts, ka starp labākiejiem šāvējiem parādās arī dāmas, kas nemaz nav sliktākas šāvējas par vīriem.

Plašāka informācija: Sporting


, 2011-08-03 14:07, pirms 13 gadiem
Bija riktīgi labais! Apsveicu uzvarētājus visās grupās! Tā tik turpināt!
, 2011-08-03 14:11, pirms 13 gadiem
O, jā - sacensības bija ļoti interesantas. Šautuves saimnieki bija labi pacentušies. Sportings vispār ir superīgs sporta veids - vari pakomunicēt ar interesantiem cilvēkiem un tajā pašā laikā nav nekādas nīkšanas.
, 2011-08-03 14:22, pirms 13 gadiem
Mači tiešām bija labi - lieliska atmosfēra, forši cilvēki!
, 2011-08-03 23:24, pirms 13 gadiem
Mači tiešām bija izdevušies! Nedomāju, ka ar tik ierobežotiem līdzekļiem var uztaisīt tādas kvalitātes sacensības! Super!
, 2011-08-04 00:08, pirms 13 gadiem
Cepuri nost sportistiem, kas komandās juta līdzi saviem biedriem, uzmundrināja tos un priecājās par interesantajiem mērķiem. Vienvārdsakot patīkami tiesāt šādus mačus!

PS Smeceres kroga šefpavāra pagatavotā aukstā zupa - garšīgākā, kādu biju baudījis jebkad
, 2011-08-04 11:55, pirms 13 gadiem
Ģirts malacis, kā vienmēr! Bet sevišķi labi ir nostartējis un prieks par junioru! Nav bijis nemaz tik tālu no kopvērtējuma līderiem...
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Gruzītis sporta kāpšanas OS atlases sacensībās nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā nepārvarēja kvalifikāciju.