Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pēc 46 gadu pārtraukuma Latvijas ūdenspolo izlase piedalījās Baltijas čempionātā

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā no 31. maija līdz 2. jūnijam notikušajā ūdenspolo Batlijas čempionātā piedalījās pēc 46 gadu pātraukuma atjaunotā Latvijas valsts komanda. Iepriekšējā Latvijas izlases spēle notika 1967. gada 27. martā Tallinā, Baltijas republiku turnīrā pret Lietuvas izlasi. Toreiz spēle beidzās ar rezultātu 0:9 Lietuvas komandas labā.

Šoreiz Baltijas čempionātā piedalījās komandas no Lietuvas, Latvijas, Polijas un Baltkrievijas. Latvijas izlasi pārstāvēja 13 spēlētāji vecumā no 15 līdz pat 44 gadiem. Komanda aizvadīja trīs priekšspēles un cīņā par trešo vietu piekāpās Baltkrievijas komandai ar rezultātu 2:16. Par uzvarētājiem kļuvuši turnīra saimnieki - Lietuvas komanda, kura izšķirošā cīņā pieveica Polijas izlasi ar rezultātu 10-8.

"Neskatoties uz to, ka turnīra tabulā Latvijas komanda ieņēma 4. vietu, dalībai šajās sacensības ir ļoti liela simboliskā nozīme." uzskata Latvijas izlases kapteinis un Latvijas Ūdenspolo federācijas vadītājs Mihails Sudakovs. "Šī bija pirmā reize, kad startējām sacensībās kā valsts komanda. Līdz šim esam piedalījušies tikai klubu turnīros. Ar šo vēlamies uzsākt jaunu lappusi Latvijas ūdenspolo vēsturē, padarīt šo sporta veidu populārāku mūsu valstī un piesaistīt jaunus spēlētājus, it īpaši bērnu komandām. Piemēram, kaimiņvalstī Lietuvā darbojas vismaz 9 ūdenspolo klubi, kā arī daudzas dažādu vecuma grupu bērnu komandas. Piecu līdz astoņu gadu laikā vēlamies sastādīt nopietnu konkurenci mūsu kaimiņiem, tāpēc aicinām uz nodarbībām gan bērnus, gan pieaugušos."

Par ūdenspolo
Ūdenspolo ir veselīgs un aizraujošs komandas sporta veids ūdenī ar bumbu. Tas ir cilvēka peldētprasmju praktisks pielietojums, kas attīsta arī sportista spēku un spējas darboties komandā. Ūdenspolo pirmssākumi meklējami 19. gadsimtā Anglijā un Skotijā. Tolaik ar tā palīdzību cilvēki demostrēja savu spēku un peldēprasmes. Par olimpisko sportu ūdenspolo kļuvis jau 1900.gadā un bija viens no pirmajiem olimpiskajiem komandas sporta veidiem. Šodien ūdenspolo ir pasaulē populārs sports, it īpaši Eiropā (Serbijā, Horvātijā, Itālijā, Ungārijā, Melnkalnē, Grieķijā, Krievijā), ASV, Austrālijā un Kanadā.

Latvijas Ūdenspolo federācija tika dibināta 2013. gada 22. martā ar mērķi atjaunot un attīstīt ūdenspolo sportu Latvijā. Kontakti: +37126456409, info@waterpololatvia.lv, Jaunumi - Water Polo Latvia

Informāciju sagatavoja
Mihails Galuška,
Latvijas Ūdenspolo federācija


, 2013-06-03 13:19, pirms 11 gadiem
Lai veicas!
, 2013-06-03 13:53, pirms 11 gadiem
Super! Jācer ka bez fiziskiem zaudējumiem!
, 2013-06-03 14:40, pirms 11 gadiem
Lieliski! Cerams popularitāte augs un augs.

Virsraksts pagātnes formā skan tizli...
, 2013-06-03 15:04, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Lieliski! Cerams popularitāte augs un augs.

Virsraksts pagātnes formā skan tizli...
.... bet literāri pareizi. čempionāts taču jau beidzies
, 2013-06-03 20:23, pirms 11 gadiem
nu veiksmi sporta veida atjaunošanā!
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.