Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Gunārs Jākobsons saņems balvu par mūža ieguldījumu sportā

Gunārs Jākobsons saņems balvu par mūža ieguldījumu sportā
Gunārs Jākobsons
Foto: LOK arhīvs/Dainis Caune

Šodien – 2.decembrī, Latvijas gada balvas sportā 2010 žūrija nolēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā pasniegt leģendārajam radio un televīzijas žurnālistam ar 50 gadu pieredzi, - Gunāram Jākobsonam, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Aldons Vrubļevskis, paziņojot par Gunāru Jākobsonu kā balvas saņēmēju Par mūža ieguldījumu Latvijas sportā, teica: "Vairākas sporta līdzjutēju paaudzes ir iepazinušas sportu un guvušas informāciju par sporta aktualitātēm, klausoties Gunāra Jākobsona balsī. Daudzi no mums ir izauguši un asociē Gunāra balss tembru ar sportu. Domāju, pienācis īstais brīdis novērtēt viņa profesionalitāti un gadiem neizsīkstošo interesi par sportu, kā arī pateikties par viņa nenovērtējamo ieguldījumu sporta žurnālistikas attīstībā un sporta popularizēšanā."

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā Gunāram Jākobsonam pasniegs apbalvošanas ceremonijā 23. decembrī. Ceremonija norisināsies Sapņu fabrikā un to tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā uzreiz pēc Panorāmas pl. 21:15.

Gunārs Jākobsons - radio un televīzijas sporta žurnālists ar 50 gadu praksi - atspoguļojis 13 Olimpiskās spēlēs un 30 pasaules čempionātus hokejā. Viņa gatavoto sporta reportāžu skaits sasniedzis aptuveni 3 tūkstošus un viņa balss joprojām dzirdama Latvijas programmās un raidījumos.

Pirmā Gunāra Jākobsona reportāža - debija radio - notika jau 1954. gada 4.jūlijā, pirms iestāšanās darbā Radio, un atspoguļoja sporta svētkus Engures kolhozā Padomju Zvejnieks. Sākumā viņš strādāja par radio diktoru, bet drīz vien ieguva popularitāti kolēģu un klausītāju vidū gan kā diktors un reportieris, gan raidījumu autors. Vēlākajos gados bijis radio raidījumu redaktora, galvenā redaktora vietnieka, kā arī galvenā redaktora amatā. Viņš arī iedibinājis radio konkursu Sporta laureāts. Lai arī lielākā viņa darba mūža daļa pagājusi Latvijas radio, jāatzīmē, ka Jākobsons laika posmā no 1991. Līdz 1994. gadam strādājis Latvijas Valsts Televīzijā par sporta programmu galveno redaktoru.

Par ilgstošo un profesionāli izcilo darbu Gunārs Jākobsons ir saņēmis inženiera Jāņa Lintera prēmiju, 2000. gadā viņam piešķirts arī Cicerona Goda nosaukums par mūža ieguldījumu radiožurnālistikā, 2006.gadā saņēmis starptautiskās hokeja federācijas balvu par mūža ieguldījumu un citas balvas.

Balva par mūža ieguldījumu Latvijas sportā tradicionāli tiek piešķirta cilvēkam, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā. 2005.gadā Latvijas Gada balva sportā balvu par mūža ieguldījumu saņēma šķēpmetēju treneris Valentīns Mazzālītis, 2006.gadā - leģendārais Latvijas hokeja ārsts Jānis Kvēps, 2007. gadā visu laiku izcilākā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova, 2008. gadā balvu saņēma bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, savukārt pērn to saņēma šķēpa metējs, olimpiskais čempions Jānis Lūsis.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskās komitejas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe - Vīksne


, 2010-12-02 14:00, pirms 13 gadiem
Labi, ka tā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-02 14:05, pirms 13 gadiem
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!! ripa vārtos!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-02 14:18, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Cik viņam gadu vispār? Kādi 75?
Trāpīts desmitniekā!
, 2010-12-02 14:24, pirms 13 gadiem
Atceros, ka esmu pat izslēdzis TV, jo nespēju skatīties hokeju, un tai vietā slēdzu Radio, kur Gunārs garlaicīgo spēli ar savu komentēšanu padarīja tik iespaidīgu, ka katrs uzbrukums radīja iespaidu, ka būs vārti Pagaidām vēl nav Latvijā atrasts labāks hokeja komentētājs par Gunāru.
Cepuri novelku šī SPORTA CILVĒKA priekšā. VISU CIEŅU!
PELNĪTA BALVA.
Lai veicas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-02 14:28, pirms 13 gadiem
Visu cieņu! Viņš to ir godam nopelnījis!
, 2010-12-02 14:36, pirms 13 gadiem
Labi, ka tā... tiešām bija viņa firmas zīme hokejā
, 2010-12-02 14:49, pirms 13 gadiem
Pelnīta balva.Pat šodien atceros ,ka ja nemaldos ,tas bija 1965 gadā es ,vēl puika būdams ,aizrautībā klausījos Jēkabsona hokeja reportāžu no Bukarestes,kur Rīgas Daugava tikās kaut kādā kausa finālā ar Rumānijas izlasi.Toreiz vēl rezultāts bija liels,laikam 6:5 ,un klausīties emocionālo Jēkabsona komentēšanu bija viena vienīga bauda.Visu cieņu ,maestro!
, 2010-12-02 15:01, pirms 13 gadiem
Leģenda
, 2010-12-02 15:47, pirms 13 gadiem
'laukumā trešais posms'
Visu cieņu, cepuri nost.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-02 16:52, pirms 13 gadiem
Atceros,ka man viens chomaks bija dusmígs uz GJ par Latvija-Vácija futbola komentésanu radio. verpakovska izgájiená esot tá noblávies,ka visi domájusi,ka gols
, 2010-12-02 16:59, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Atceros,ka man viens chomaks bija dusmígs uz GJ par Latvija-Vácija futbola komentésanu radio. verpakovska izgájiená esot tá noblávies,ka visi domájusi,ka gols
Bija ari otradi. Lat-Ita hokejs Maskava. Lidoju majas ar auto, lai noskatitos hokeju, pagaidam uzgriezu radio un GJ pie vairakuma "Piespele, piespele, metiens....un....un..." un ta ari neko nepasaka. Dzirdu tikai, ka tribines it ka fona uzgavile. Bet ta ka parliecibas nav un GJ ta ari neko nesaka par rezultatu nacas zvanit draugiem, lai uzzinatu vai ir 1-0 vai ne.
Balva gan godam nopelnita, bet personigi es nespeju vinu klausities. Klausijos tiri tikai tados brizos, kad citas izveles nebija - ka kvalifikacija pirms pasaules cempja hokeja Peterburga utt.
, 2010-12-02 17:01, pirms 13 gadiem
Algun,tu atceries 65.gadu,vai tad tieshám 45 gadu laiká(!) tá arí neesi spéjis piefiksét Jákobsona uzvárdu!?? Tíniem tas ir piedodams,bet tev.. Nja,to vajag mácét
, 2010-12-02 17:14, pirms 13 gadiem
man mūžīgi paliks atmiņā tas, kad biju maziņš, sākoties hokeja spēlei dzirdu šī kunga vārdus : "Labvakar, Latvija!"
eh, pilnīgi skudriņas pārskrēja...
, 2010-12-02 18:00, pirms 13 gadiem
Zinu ļoti daudz tādu cilvēku, kas PČ hokejā skatijās pa TV3 ar izslēgtu skaņu, bet ieslēgtu Radio uztvērēju ar Gunāru pie mikrofona. Es ar tā esmu darījis, pirms komentēt sāka Ābols, kurš vispār ir ļoti ļoti labs komentētājs. Visu cieņu Gunāram!

P.S. Zīmīgi, ka leģendāro 2000. gada spēli pret Krieviju TV komentēja tieši Gunārs.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.