Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Angļi sāk vareni, taču Koli iedvesmo un dod Indijai iespēju

Angļi sāk vareni, taču Koli iedvesmo un dod Indijai iespēju
Ravičandrans Ešvins priecājas par Džo Rūta izslēgšanu no spēles.
Foto: PA Images/Scanpix

Šodien Jorkšīrā sākās Anglijas un Indijas kriketa izlašu pirmā testu spēle, kurā kā pirmie uz atsišanu devās mājnieki. Lai arī angļi maču sāka vareni, Ravičandrans Ešvins spēja gūt četrus viketus, bet Virats Koli efektīgā stilā no spēles izslēdza angļu kapteini Džo Rūtu.

Anglijas un Indijas izlases turpina savu attiecību skaidrošanu, jo nu, pēc divām triju maču ODI un T20 kriketa spēļu sērijām, kurās komandas apmainījās ar panākumiem, ir uzsākta piecu Testa kriketa maču sērija.

Sēriju ar uzbrukumu izvēlējās sākt angļi un, jāsaka, ka viņiem tas arī diezgan labi padevās, jo Džo Rūts guva astoņdesmit punktus, Džonijs Beirstovs izcēlās ar septiņdesmit punktiem un vienā brīdī rezultāts uz tablo bija 218 punkti pie trim viketiem, kas ir gana draudīgi, jo nozīmē, ka oponentiem, lai apturētu šādu ofensīvu, no spēles ir jāizslēdz seši nākošie pretinieki.

Jāsaka, ka indiešiem tas arī kopumā izdevās, jo pirmā diena tika noslēgta, kad angļi bija guvuši 285 punktus. Lielāko pateicību par šādu aizsardzību ir pelnījis Ravičandrans Ešvins, kurš laukumā pavadīja 26 overus un no spēles izslēdza četrus angļus.

Savukārt starptautiskā kriketa superzvaigzne, Virats Koli, nodemonstrēja lielisku spēli aizsardzībā - brīdī, kad angļu apgriezieni uzbrukumā sāka mazināties, viņš notvēra Džo Rūta atsisto bumbiņu, un raidīja to precīzi pa aizsargājamajiem celmiem, izslēdzot Anglijas izlases kapteini, kurš pakļāvās Beirstova aicinājumam skriet pēc otrā punkta, no spēles.

Šis brīdis, lai arī nebija lūzuma punkts, taču lieliski raksturoja Anglijas izlases sniegumu otrajā pirmā ininga daļā, kad viņi nespēja turēt līdzi pašu noteiktajam tempam un burtiski "saplīsa".

Šis mačs tiks turpināts rīt, kad savu atlikušo pirmā ininga daļu aizvadīs Anglijas izlase, bet pēc tam laukumā ar nūjām dosies indieši.

Atgādināsim, ka Testa krikets ir pati prestižākā un arī ilgākā kriketa spēles forma, kurā viena spēle var ilgt piecas dienas (atsevišķos gadījumos – arī ilgāk). Komandas 11 vīru sastāvā aizvada līdz pat četriem iningiem, kuros nav overu ierobežojuma, t.i., spēlē, kamēr 10 uzbrucēji netiks izslēgti no spēles.

Pievēršoties citiem mačiem, jāizceļ DĀR otrā ODI uzvara pār Šrilanku. 87 punkti Kvintona de Koka kontā. Savukārt Bangladešas un Karību izlases mačs netika pabeigts lietus dēļ, taču tas netraucēja pasludināt uzvarētāju. Kriketā šādos gadījumos izmanto Dakvorta-Luisa metodi, matemātiski aprēķinot cik punktus būtu guvusi komanda, kuras uzbrukuma laikā mačs ir pārtraukts. Šajā gadījumā tas deva uzvaru "West Indies" komandai.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.