Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Burāšanas nometne noslēdzas ar "Latvijas kauss 2011" sacensībām

Nedēļās nogalē jahtklubā „Auda” noslēdzās sacensības burāšanā „Latvijas kauss 2011”, kur piedalījās jaunie burātāji no Latvijas un Igaunijas. Pirms šīm sacensībām jaunie sportisti jau no 27.jūlija piedalījās Rīgas treniņnometnē, kuras ietvaros tika pilnveidotas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas burāšanā.

Rīgas treniņnometnes programma bija diezgan līdzīga jūnija beigās rīkotajai nometnei Romasārē. Arī šīs nometnes ietvaros jaunie sportisti uzlaboja savu burātprasmi treniņos uz ūdens, kā arī guva teorētiskas zināšanas. Lai nostiprinātu savas nometnes laikā iegūtās prakstiskās un teorētiskās zināšanas, jauno sportistu starpā tika rīkotas sacensības. Papildus treniņnometnes dienas kārtībai jauniešiem bija ieplānots sacensību burāšanas noteikumu analīze ar svarīgāko jauno informāciju burātājiem par notiekošo nometnē, dažādas sporta spēles, kā arī brīvais laiks spēku atgūšanai.

Noslēdzoties Rīgas burāšanas treniņnometnei, jau nākamajā dienā, 30.jūlijā, ar jaunām zināšanām un iemaņām jaunie burātāji stājās uz starta līnijas sacensībās „Latvijas Kauss 2011”. Sacensības bija gan nopietns pārbaudījums jaunajiem burātājiem, gan arī lieliska iespēja parādīt iepriekšējās treniņnometnēs iegūtās zināšanas burāšanā. Jaunieši sacentās par godalgotajām vietām 2 dienu garumā. „Young Sailors” programmas audzēkņi no Rīgas, Pērnavas un Sāremā salas sevi parādīja izcili. I vietu ieguva Helēna Rause no Latvijas, II vietu - Martin Oonap no Igaunijas, III vietu - Keith Luur no Igaunijas. Savukārt pirmajā desmitniekā iekļuva astoņi sadraudzības programmas EST-LAT atbalstītie sportisti. Tas pierāda to, ka darbs pie projekta „Young Sailors” un gūtais ES atbalsts ir attaisnojis cerības, kā rezultātā gandarīti ir ne tikai sportisti, bet arī saistošās organizācijas. Burāšanas aktivitātes programmas ietvaros Latvijā pilnveido un atbalsta Latvijas LASER klases asociācija un Latvijas Burāšanas federācija.

Projekts „Young Sailors” palīdzēs jaunajiem sportistiem kopīgi pilnveidoties un sasniegt labus rezultātus dažādās burāšanas disciplīnās. Projekta „Young Sailors” mērķis ir veicināt burāšanas attīstību un pārrobežu sadarbību. Projekts „Young Sailors” ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Informāciju sagatavoja:
Projekta "Young Sailors" orgkomiteja


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.