Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Krosmintona izlase atkārtoti apspēlē Krieviju un izcīna ceļazīmi uz Nāciju kausa finālturnīru

Krosmintona izlase atkārtoti apspēlē Krieviju un izcīna ceļazīmi uz Nāciju kausa finālturnīru
Foto: krosmintona-fed.lv

Ceturtdien, 30. jūnijā, Krustpils novada Spuņģēnos norisinājās ICO Nāciju kausa krosmintonā Austrumeiropas reģiona kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas izlase tikās ar Krieviju, lai cīnītos par ceļazīmi uz finālturnīru Čehijā, kas norisināsies šā gada oktobrī.

Latvijas komandu pārstāvēja Ainārs Gulbis, Santa Paegle, Mārtiņš Žogots un Andrejs Krūmiņš. Krieviju pārstāvēja Konstantins Vlasovs, Anna Osipova, Jevgenijs Čirkins un Romans Osipovs.

Turnīra nolikums paredz izspēlēt četras vienspēles un divas dubultspēles, viena spēle notiek līdz divu setu uzvarai. Latvijas izlase Krievijas pusei izvērsties neļāva un pārliecinoši divos setos uzvarēja gandrīz visas spēles. Pirmajā spēlē Gulbis viegli apspēlēja Čirkinu (16:13; 16:10). Arī sieviešu vienspēlē viegla uzvara, kur Paegle uzvarēja Osipovu (16:7; 16:9). Arī trešajā vienspēlē intriga ātri vien tika kliedēta, kur Žogots apspēlēja krievu pirmo numuru Vlasovu (16:10; 16:12).

Pēc trīs uzvarētām spēlēm bija nepieciešama vēl tikai viena uzvara, kas arī tika nodrošināta jau pirmajā dubultspēlē (Žogots/ Paegle pret Čirkins/Osipova, 16:11; 16:9). Latvija svinēja uzvaru un pārējās spēles bija vairs formalitāte, kas nedaudz lika Latvijas izlasei atslābt un turpinājumā bija vērojamas spraigākas spēles, kur Gulbis/Paegle aizvadīja saspringtu pirmo setu pret Osipovs/Osipova, tomēr arī šeit uzvarēja divos setos (16:14; 16:7).

Neliels pārsteigums sekoja pēdējā spēlē, kura visa spēle ritēja punkts punktā un kopā tika aizvadīti trīs seti, lai noskaidrotu uzvarētāju, kur krieviem izdevās izcīnīt goda uzvaru un Vlasovs pārspēja Gulbi trīs setos (16:18; 16:14; 16:14). Līdz ar to Latvija otro gadu pēc kārtas svin uzvaru Austrumu reģiona turnīrā un dodas uz Nāciju kausa finālturnīru.

Latvijas Krosmintona federācija:
LATVIJAS SPĪDMINTONA FEDERĀCIJA
facebook.com


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.