Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Habibam piešķir deviņu mēnešu diskvalifikāciju, Makgregoram - sešu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Habibam piešķir deviņu mēnešu diskvalifikāciju, Makgregoram - sešu
Epizode pēc piedzīvotā masu kautiņa - Habibs Nurmagomedovs policijas ielenkumā. Foto: AFP/Scanpix

UFC vieglā svara cīkstoņiem Habibam Nurmagomedovam (27-0) un Konoram Makgregoram (21-4) Nevadas Atlētu Komisija (NAC) piespriedusi attiecīgi deviņu un sešu mēnešu diskvalifikācijas par cīņu šovā ''UFC 229'' sarīkoto masu kautiņu.

Nurmagomedovam un Makgregoram izdevās panākt vienošanos par soda mēru ar NAC, līdz ar to abi izvairījās no ierašanās uz noklausīšanās sēdi šodien. Par piešķiramo soda mēru balsoja piecu NAC biedru grupa.

30 gadus vecajam vieglā svara divīzijas čempionam Nurmagomedovam piespriesta deviņu mēnešu diskvalifikācija un 500 tūkstošu dolāru soda nauda. Diskvalifikāciju iespējams samazināt trīs mēnešu apmērā, ja Habibs piedalīsies ar NAC saskaņotā anti-huligānisma pasākumā. Šajos deviņos mēnešos ieskaitīts arī laiks kopš 6. oktobra, kad notika cīņu šovs ''UFC 229'', līdz ar to labākajā gadījumā čempions varētu cīņu apritē atgriezties aprīlī. Bargāku sodu saņēmuši Habiba komandas biedri Zubaira Tuhugovs un Abubakars Nurmagomedovs, kuriem piespriesta gada diskvalifikācija un 25 tūkstošu dolāru soda nauda.

Īru cīkstonim Makgregoram piešķirta 50 tūkstošu dolāru soda nauda, kā arī sešu mēnešu diskvalifikācija bez iespējas to izbeigt ātrāk. NAC priekšsēdētājs Entonijs Mārnels gan atzina, ka ja Makgregors nebūtu iesaistījies nekārtībās, tad no diskvalifikācijas varētu izvairīties pavisam.

Tāpat NAC priekšsēdētājs atklāja, ka turpmāk krietni vairāk vērības tiks pievērsts cīkstoņu uzvedībai pirms cīņām un to laikā. Marnels nosauca Makgregora pirmscīņas izteikumus un izdarības par apkaunojošām un atklāja, ka turpmāk NAC sodīs cīkstoņus par saviem izteikumiem.

Abi cīkstoņi līdz šim izcieta pagaidu diskvalifikācijas par aizvadītā gada 6. oktobrī Lasvegasā notikušajā cīņu šovā ''UFC 229'' sarīkoto jandāliņu. Nurmagomedova un Makgregora duelis bija vakara galvenā cīņa, kurā Krievijas pārstāvis sekmīgi aizstāvēja sev piederošo vieglā svara čempiontitulu, pielietojot žokļa laušanas paņēmienu ceturtajā raundā.

Cīņai bija pamatīga ažiotāža sakrā ar Nurmagomedova un Makgregora līdzšinējām personīgajām un pat komandu attiecībām. Allaž ārēji mierīgajam un nosvērtajam Habibam pēc cīņas beigām neizturēja nervi, un čempions uzsāka masu kautiņu, pārlecot pāri astoņstūra žogam un metoties virsū Konora komandas biedram Dilonam Denisam.

Nesen intervijā uz jautājumu, kāpēc uzbrucis tieši Denisam, Nurmagomedovs atteica, ka ''viņa pārējie komandas biedri un treneri vienkārši ir pārāk veci, lai es ar viņiem kautos. Bet man nepatīk visa viņa komanda''. Uzsāktais jandāliņš kļuva nekontrolējams, un nupat zaudējušais Makgregors raidīja kreiso āķi kādam no Habiba komandas biedriem. Karstasinīgie dagestāņi nepalika atbildi parādā un metās virsū īram. Pēc ilgāka haosa tomēr izdevās visus karstgalvjus izšķirt, taču pēc tam izcēlās kautiņi arī abu pušu fanu vidū.

29. janvāra NAC noklausīšanās sēdē piedalīsies arī UFC pussmagā svara čempions Džons Džounss (23-1), kuram par pozitīvām dopinga analīzēm atņemta licence, lai cīnītos Nevadas štatā.

Izmantotie resursi:
https://www.reviewjournal.com/sports/mma-ufc/ufcs-mcgregor-nurmagomedov-avoid-nac-hearings-with-settlements-1584180/?returnUrl=https://www.reviewjournal.com/sports/mma-ufc/ufcs-mcgregor-nurmagomedov-avoid-nac-hearings-with-settlements-1584180/?clearUserState=true
https://www.mmafighting.com/2019/1/...
https://www.mmafighting.com/2019/1/...
https://www.mmafighting.com/2019/1/...
https://www.bloodyelbow.com/2019/1/...

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:27, pirms 5 gadiem
Tas bija žņaugšanas,nevis sāpju paņēmiens,ar kuru uzvarēja Nurgumamedovs! Ja nepadotos,tad nāktos aizmigt,kakls bija riktīgi tvērienā. Rear neck choke - tā to sauc precīzi. Tie nav sīkumi Krišjāni

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:43, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tas bija žņaugšanas,nevis sāpju paņēmiens,ar kuru uzvarēja Nurgumamedovs! Ja nepadotos,tad nāktos aizmigt,kakls bija riktīgi tvērienā. Rear neck choke - tā to sauc precīzi. Tie nav sīkumi Krišjāni
to sauc par rear naked choke.
Bet tajā cīņā bija neck krank.

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:44, pirms 5 gadiem
praktiskais latvietis rakstīja: to sauc par rear naked choke.
Bet tajā cīņā bija neck krank.
Ar to pašu paņēmienu, ko pret Kinoru vinnēja Habibs, Cirkunovs savā debijas ufc cīņā pretiniekam salauza žokli. Tā kā, ja Konors nepadotos, droši vien notiktu tas pats.

     [+] [-]

, 2019-01-30 09:15, pirms 5 gadiem
Dāvis_P rakstīja: Ar to pašu paņēmienu, ko pret Kinoru vinnēja Habibs, Cirkunovs savā debijas ufc cīņā pretiniekam salauza žokli. Tā kā, ja Konors nepadotos, droši vien notiktu tas pats.
Atšķirība ir satvērienā. Žņaugžanas gadījumā viena roka iet zem zoda. Viss spēks iet uz kaklu,nogriežot skābekli. Pietiek ar padsmit sekundēm lai izslēgtos. Žoklis cieš tikai tad,ja oponents zinot kā aizsargāties zodu tur cieši krūtīs aizsedzot kaklu. Tad arī sanāk sāpju paņēmiens žoklim. Abi vienlaikus nav iespējami,pasauc kādu palīgā un pamēģini praksē