Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Līdz "K-1 Dynamite" vēl trīs dienas

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Līdz "K-1 Dynamite" vēl trīs dienas
Žeroms Le Banners
Foto: kfight.net

Ir palikušas tikai trīs dienas līdz 31. decembrī Japānā notiekošajām „K-1 Dynamite” MMA sacensībām, kurās sev salīdzinoši svešā sporta veidā uz ringa kāpts tādas K-1 autoritātes kā Žeroms Le Banners, Maiti Mo, Marks Hants, Hong Man Čojs un citi.

Hants, Le Banners, Čojs un Mo nav vienīgās K-1 zvaigznes, kuras startēs šajā pasākumā. Uz „K-1 Dynemite” ringa arī kāps jau sevi MMA (jauktā cīņu māksla) pierādījušie Semijs Šīlts, Bobs Sapps un Mirko Krokops.

Semijs Šīlts (Holande) vs. Maiti Mo (ASV)

Trīskārtējais K-1 čempions no Holandes Semijs Šīlts, kurš „K-1 Dynemite” turnīrā tiksies ar Maiti Mo, savulaik diezgan bieži bija redzēts uz MMA ringa. Viņš pat paspējis piedalīties UFC un prestižajos „Pride” turnīros, un tam pretī stājušās tādas MMA superzvaigznes, kuras nav radušas zaudēt kā Fjodors Jemeļjaņenko (28-1-0), Antonio Nogeira (31-4-1) un Džošs Barnets (23-5-0). Ar Bārnetu holandietis pat ticies divas reizes, abas zaudējis. Šīltsa bilance ir diezgan iespaidīga: 24 uzvaras, 14 zaudējumi un viens neizšķirts.

Un gada nogalē Šīlts atgriežas uz MMA ringa, kur viņam pretī stāsies tā K-1 kolēģis Maiti Mo, ar kuru Šīlts jau paspējis aizvadīt vienu maču, tiesa tas bija pēc K-1 noteikumiem. Toreiz holandietis uzvarēja Mo. Tagad Šīltsam dota iespēja uzvarēt Mo arī pēc MMA noteikumiem.

Žeroms Le Banners (Francija) vs. Marks Hants (Jaunzēlande)

Vēl viens ļoti interesants cīņu pāris startējošais šajā turnīrā ir Francijas pārstāvis Žeroms Le Banners un tā sens paziņa no Jaunzēlandes Marks Hants. Šie abi cīkstoņi pēc K-1 noteikumiem savā starpā tikušies jau trīs reizes, tiesa pēc kopējā rezultāta ar 2:1 Le Banners ir priekšā. Tagad Hantam ir iespēja izlīdzināt rezultātu, taču šoreiz pēc MMA noteikumiem.

Gan Le Banners, gan Hants ir jau labu laiku atpakaļ ir debitējuši MMA, taču to cīņu skaits ir nepietiekošs, lai teiktu, ka šie „faiteri” ir pieredzējuši MMA cīkstoņi. Kaut arī Hants MMA ringā ir uzvarējis pat tādus brašuļus kā Mirko Krokops (23-6-2) un Vanderjels Silva (32-9-1), viņa vājā vieta ir cīņa uz partera. To arī atklājuši tā pretinieki, tāpēc Hantam pēdējā laikā nav izdevies tikt pie uzvarām.

Arī Le Banneram stiprā puse nav cīņa uz partera, lai arī MMA ringā tas aizvadījis četras cīņas un no tām trijās guvis uzvaras. Francūža stils MMA ne ar ko neatšķiras ar tā rādīto K-1. Lai cīņa nenonāktu līdz parteram tas dara visu iespējamo ar kājām un rokām, lai izslēgtu savu oponentu. Vienīgais, kas Le Banneram patīk MMA, tas šeit savus pretiniekus var slānīt ar daudz plānākiem cimdiņiem kādi atļauti K-1.

Tā kā abi šie sportisti nemīl mīcīšanos uz partera, tad viens ir skaidrs, šis būs ļoti skatāms duelis, kur visa notikuma gaita norisināsies „stoikā” (kājās).

Mirko Krokops (Horvātija) vs. Hong Man Čojs (Koreja)

Divus gadus atpakaļ Mirko Krokops tika uzskatīts par paša spēcīgākā sitiena īpašnieku MMA. Viņš uzvarēja „Pride” vēsturē pēdējo „Grand prix” un pārgāja uz UFC. Daudziem pat murgos nerādījās, ka nākamajos divos gados Krokopam izdosies vien uzvarēt tikai divās cīņās un pret stipri zemākas klases pretiniekiem. Pēc šiem faktiem parādījās arī runas, ka „Pride” piedalās apšaubāmas klases sportisti, kuri lieto steroīdus. Nu, lūk, šobrīd jau otro gadu pēc kārtas Krokops tiek uzskatīts par gada vilšanos MMA, kurš no elites cīkstoņu augšējā saraksta nolaidies līdz reitinga bezdibenim, no, kura tikt laukā būs ļoti grūti.

Taču ar šo turnīru Mirko Krokopam kārtējo reizi tiek dota iespēja izlīst no šīs reitinga apakšdaļas un visiem skeptiķiem pierādīt, ka viņu ir par agru norakstīt. Horvāta pretinieks būs milzīgais Hong Man Čojs, kurš MMA ir aizvadījis tikai divas cīņas, vienā no tām uzvarot. Zaudējumu tas piedzīvoja no šī brīža spēcīgākajiem MMA cīkstoņiem pasaulē Fjodora Jemeļjaņenko.

Par korejieša stiprāko īpašību, pateicoties viņa augumam (218 cm un 166 kg), var uzskatīt tā līdzsvara izjūtu, kuras dēļ to grūti ir dabūt uz partera. Krietni papūlēties, lai to nogāztu uz partera vajadzēja pat Jemeļajaņenko. Visiedarbīgākais veids kā Čoju nogāzt, vajag viņam tā spēcīgi trāpīt pa seju, taču kā atzīst daudzi tā pretinieki, vispirms līdz tam jāaizsniedzas.

Pēc visiem rādītājiem spriežot šajā duelī par uzvarētāju kronēs Hong Man Čoju, taču kā pierādījusi MMA vēsture, šajā sporta veidā var notikt jebkas. Kaut gan būsim godīgi – ja uzvarēs Krokops, tas būs pārsteigums.

CITI CĪŅU PĀRI „K-1 Dynemite” TURNĪRĀ pēc MMA noteikumiem

Hajato Sakarai (Japāna) vs. Katsujari Šibata (Japāna)
• Jukio Sakaguči (Japāna) vs. Andijs Ologuns (Nigērija)
• Bobs Sapps (ASV) vs. Kinniku Mantaro
• Hideo Tokoro (Japāna) vs. Daisuke Nakamura (Japāna)
• Hošihiro Sato (Japāna) vs. Arturs Kišenko (Ukraina)
• Šinja Aoki (Japāna) vs. Eddijs Alvarez (ASV)
• Kazuši Sakuraba (Japāna) vs. Kijoši Tamura (Japāna)

Izmantotie resursi:
k-1.co.jp
mixfight.ru
sherdog.com

Slēpts komentārs: sergis89

     [+] [-]

, 2008-12-28 20:39, pirms 15 gadiem
mosh kaads zina pa kaadu TV kanaalu translees

  +8 [+] [-]

, 2008-12-28 20:41, pirms 15 gadiem
sergis89 rakstīja: wakar bij k1 finaals zheel ka izveertaas tik neinteresants un Bard Hari diskvalificeeja un Remy atzina par 3- kaarteejo chempionu
Vakar? Tu neesi biški atpalicis?

  +8 [+] [-]

, 2008-12-28 20:50, pirms 15 gadiem
nor4ijs rakstīja: Bij bij vakar raadija pa Eurosport!

Nuu es diemzheel teikshu ka bij interesants ! vajadzeja skatiities arii citas ciinjas !
Tas bija sens ieraksts, jo, ja nemaldos Grand prix notikaas jau 6. decembriii

  -2 [+] [-]

, 2008-12-28 21:02, pirms 15 gadiem
Ticu Cro Cop`am un daļa izteikumu šajā raxtā ir diezgan subjektīvi.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-28 21:08, pirms 15 gadiem
Buutu labaak Bobs Saps pret to Hong man Choi!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Mixes

  +3 [+] [-]

, 2008-12-28 21:38, pirms 15 gadiem
le banner mans miiljaakais

  +5 [+] [-]

, 2008-12-28 21:39, pirms 15 gadiem
Vauuu!!! 1. raksts par tik populāro sporta veidu K-1!!! Respect!!

+ ja kāds zin info, kur var novilkt K-1 cīņas!![torrenti]

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 21:43, pirms 15 gadiem
Sorry es Blonds !

  +3 [+] [-]

, 2008-12-28 22:42, pirms 15 gadiem
marttins rakstīja: Vauuu!!! 1. raksts par tik populāro sporta veidu K-1!!! Respect!!

+ ja kāds zin info, kur var novilkt K-1 cīņas!![torrenti]
vispaar jau shis raksts ir par MMA kas atshkjiras no K-1

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 01:28, pirms 15 gadiem
Nu labu kompāniju novākuši - Le Baners, Čojs, Saps, Kišenko utt

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 09:34, pirms 15 gadiem
Nedaudz nepilnīgs raksts. Kā var nepieminēt Hansena-Kalvakantes cīņu un Aoki-Alvarezu. Šīs abas būs vakara naglas. "K-1 Dynamite" nav kikbokss, lai gan būs arī dažas cīņas pēc kikboksa noteikumiem.

     [+] [-]

, 2008-12-29 09:54, pirms 15 gadiem
Kur var nopirkt biļetes?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-12-29 16:10, pirms 15 gadiem
kolins rakstīja: To rokas traumu viņš arī izdziedēja diezgan pasen un pirmajā cīņā jau pirmajā raunda ar kreiso āķi vnk iznīcināja pretinieku!
Gribētu redzēt Mix Martial Arts ''K-1 Dynamite"! Neviens jau nezin vai varēs vērot tiešraidē!
es runāju par rokas traumu, kuru vinš dabūja mēneša sākumā k-1 grand prix pret bonjaski un kuras dēļ viņš tajā cīņā padevās.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 17:49, pirms 15 gadiem
Ceru,ka cro cop noliks CCoju!!!kopumaa interesants turniirs vareetu buut!!!

     [+] [-]

, 2009-01-02 20:07, pirms 15 gadiem
"Kaut gan būsim godīgi – ja uzvarēs Krokops, tas būs pārsteigums."

Lūdzu jums t.s. pārsteigums. Priekš manis tā bija tikai likumsakarība.