Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mačida nokautē Evansu un kļūst par jauno čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mačida nokautē Evansu un kļūst par jauno čempionu
Rašads Evans nokautā
Foto: mixfight.ru

Šodien Lasvegasā (ASV) Rašads Evans (ASV) cīņā ar Lioto Mačidu (Brazīlija) otrajā raundā tika nokautēts, līdz ar to zaudējot sev piederošo UFC pasaules čempiona jostu pussmagajā svarā.

Pirms šīs cīņas gan Rašads Evans (13-1-1), gan Lioto Mačida (15-0-0) savās profesionālā MMA cīkstoņa karjerās ne reizi nebija zaudējuši, un negrasījās zaudēt arī šoreiz. Par to liecināja pirmais raunds, kurā sportisti centās iepazīt viens otru strādājot no distances un reti sitot, baidoties atrasties pretinieka lamatās. Tikai raunda izskaņā Lioto izdevās trāpīt Evansam pa žokli un amerikānis bija gar zemi, taču pabeigt cīņu brazīlietim vēl neizdevās, jo Evans ātri bija atpakaļ kājās.

Savukārt otrajā raundā sportisti bija nolēmuši pāriet tuvajā distancē, kas izvērtās par kārtīgu kautiņu, cīkstoņiem apmainoties ar daudziem veiksmīgiem sitieniem. Raunda izskaņā Lioto Mačida iespieda Evansu stūrī un sākās sitienu apmaiņa ar rokām un kājām. Tomēr šajā "slaktiņā" veiksmīgāks izrādījās Mačida, vienu no pēdējiem sitieniem trāpot amerikānim pa žokli pēc kā tas atradās nokautā.

Līdz ar šo uzvaru Mačida ne tikai turpina savu uzvaru sēriju, bet arī tika kronēts par jauno UFC čempionu.

„Karatē ir atpakaļ!” no priekiem izteicās jaunais čempions Mačida. „Es visu savu dzīvi esmu centies kļūt par čempionu un tagad esmu ļoti laimīgs. Šobrīd mans uzdevums noturēt šo jostu pēc iespējas ilgāk.”

Atgādinām, ka pirmā titula aiztāvēšanas cīņa notiks augustā pret titula pretendentu, bijušo UFC čempionu Kvintonu Džeksonu (30-7-0), kurš tiesības cīnīties par titulu ieguva uzvarot Kītu Džardinu (14-5-1).

Izmantotie resursi:
mixfight.ru
ufc.com
sherdog.com

     [+] [-]

, 2009-05-24 19:47, pirms 15 gadiem
Drīkst lūgt turpmāk nelikt tik "skaļus" virsrakstus. Lielāka daļa UFC fanu tāpat kaut kur nokačā un skatās vairākas stundas pēc tiešraides. Tāpēc šadi virsraksti tikai bojā skatīšanos

Un brēkt: "tad ko tu te lien,te ir sporta protāls!!" nav pamata, jo šis navspēka sporta portāls, kur būtu neprāts iet iekšā, ja nezini rezultātus.

Jau kuro reizi man ir izbojāts skatīsanas prieks. Un kaut kā nevēlos katru katra mēneša svētdienā neiet esporta tikai tapēc, ka nesmu laicīgi redzējis UFC

  -1 [+] [-]

, 2009-05-24 20:37, pirms 15 gadiem
Speciāli negāju visu dienu esportā, lai neuzdurtos uz šo rakstu, iegāju tikai, pēc turnīra noskatīšanās.
Bet, ja runā par pašu cīņu, tad Lioto tiešām ar savu karate bāzi "klasiskajiem" mma cīkstoņiem ir pārāk ciets rieksts.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-24 22:06, pirms 15 gadiem
Es arī parasti neeju nekādos sporta portālos, lai neuzdurtos uz šādiem virsrakstiem.
Liota patiešām bija pārāks..
Vēl liels prieks, ka Matt Hughes pieveica Matt Serra (pārāk liela viņam tā mute bija), lai gan pirmajā raundā, kad Serra ielika ar galvu pa zodu, likās, ka nu ir beigas.

     [+] [-]

, 2009-06-01 19:20, pirms 15 gadiem
fantastiska cīņa. Tik šķiet pēc pēdējās info mačida aizstāvēs titulu pret Šogunu , jo rampeidžs izvairās no cīņas+jaunajā tuf sezonā Rampeidžs ar Evansu būs koači. tādat gaidāma arī viņu savstarpējā cīna kā nākamā.