Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Petiss savu ceļu pusvidējā svarā sāk ar skaistu nokautu pret Tompsonu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Petiss savu ceļu pusvidējā svarā sāk ar skaistu nokautu pret Tompsonu
Entonijs Petiss. Foto: AP/Scanpix

Aizvadīdams savu pirmo cīņu UFC pusvidējā svara divīzijā, ar lielisku nokautu uzvaru izcīnījis Entonijs Petiss (22-8), otrajā raundā sakaujot Stīvenu Tompsonu (14-4-1).

Entonija Petisa [Anthony Pettis] un Stīvena Tompsona [Stephen Thompson] duelis bija Nešvilā notiekošā šova "UFC Fight Night 148 - Thompson vs. Pettis" galvenā cīņa. 36 gadus vecais Tompsons, kurš savulaik divreiz cīnījies ar UFC titulu, astoņstūrī kāpa pēc teju gada pārtraukuma, kamēr 32 gadus vecais Petiss iepriekšējo cīņu aizvadīja pagājušā gada oktobrī.

Savas karjeras laikā kā viens, tā otrs cīkstonis izcēlies ar vairākiem iespaidīgiem nokautiem, līdz ar to duelim bija liels potenciāls sagādāt pamatīgu šovu faniem. Bijušais UFC vieglā svara [lightweight] čempions Petiss aizvadīja pirmo UFC cīņu pusvidējā svara kategorijā [welterweight].

Cīņas sākumā iniciatīvu uzņēmās Tompsons, kurš izpildīja vairākas veiksmīgas kombinācijas. Petiss atbildēja ar retākiem uzbrukumiem. Tompsons šķietami pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, ieturot distanci un meklējot caurumus pretinieka aizsardzībā, tomēr otrā raunda izskaņā Petisam pietika ar vienu veiksmīgu epizodi, lai notikumus pagrieztu kājām gaisā.

Neilgi pirms otrā raunda beigām, nonācis ar muguru gandrīz pie paša astoņstūra malas, Petiss pārsteidza pretinieku, nedaudz atsperoties no žoga un supermena stilā ar lielu spēku raidīja labo roku pa Tompsona žokli, pretinieku izslēdzot. Petiss paspēja izdarīt vēl divus sitienus pa zemē bezspēkā guļošo Tompsonu, līdz ringa tiesnesis apturēja cīņu.

Bijušais UFC vieglā svara divīzijas čempions kļuva par pirmo cīkstoni, kuram izdevies nokautēt Tompsonu, sagādājot pieredzējušajam cīkstonim ceturto zaudējumu karjerā. Petiss, kurš pazīstams ar savu slaveno uzbrukumu, ar kāju atsperoties no cīņu būra malas, aprakstīja savu nokautu: ''Tas ir Supermena āķis [Superman`s hook]. Viņš regulāri trāpīja man ar džebu, tāpēc centos spert pa viņa kāju, to novājināt, lai īstajā brīdi varētu izpildīt sitienu.''

Petiss atklāja, ka savā jaunajā svara kategorijā jūtas ļoti labi, jo nav bijis jānomet daudz svara, taču teica, ka arī vieglajā svarā savu darbiņu vēl nav līdz galam paveicis.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com

     [+] [-]

, 2019-03-25 01:01, pirms 5 gadiem
Mani Petiss pārsteidza,šķita ka nav cariantu un tad šitā...lūk ko nozīmē slepkavas instinkts

     [+] [-]

, 2019-03-27 22:46, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Mani Petiss pārsteidza,šķita ka nav cariantu un tad šitā...lūk ko nozīmē slepkavas instinkts
Man bija čujs ka Petiss pārsteigs, žēl, ka naudu šoreiz neuzliku.