Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Porjē turpina krāt čempionu skalpus un otrajā raundā sakauj arī Makgregoru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Porjē turpina krāt čempionu skalpus un otrajā raundā sakauj arī Makgregoru
Dastins Porjē pret Konoru Makgregoru. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Karjeras lielāko uzvaru izcīnījis UFC vieglā svara divīzijas cīkstonis Dastins Porjē (27-6), kurš Abū Dabī notiekošā ''UFC 257'' šova galvenajā duelī otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva bijušo divu svara kategoriju čempionu Konoru Makgregoru (22-5).

Abu pirmajā tikšanās reizē 2014. gadā Konoram Makgregoram izdevās nokautēt Dastinu Porjē cīņas pirmo divu minūšu ietvaros, tomēr šoreiz cīņa ievirzījās pavisam citā gultnē - uzvaru ar tehnisko nokautu otrajā raundā izcīnīja amerikānis Porjē, kuram tā bija otrā uzvara pēc kārtas. Pirms šī dueļa UFC vieglā svara divīzijas reitingā Porjē ieņēma otro vietu, bet Makgregors - ceturto.

Porjē iepriekš kļuvis par divīzijas pagaidu čempionu, bet savas garās karjeras līdz šim vienīgajā cīņā par pilnvērtīgo UFC titulu 2019. gadā piekāpās Habibam Nurmagomedovam, kurš joprojām ir čempiona statusā. Taujāts par nākotnes iecerām, Porjē atzina, ka, lai arī uz spēles nav bijis tituls, jau šī cīņa, viņaprāt, bijusi čempionāta kalibra. Amerikāņa rēķinā tagad ir uzvaras jau pār pieciem cīkstoņiem, kas savulaik bijuši UFC pilnvērtīgā vai pagaidu čempiona statusā - Konoru Makgregoru, Džastinu Geičī, Maksu Holoveju, Ediju Alvaresu un Entoniju Petisu.

Pirmā raunda ievadā Porjē izdevās labs takedown, taču parterā cīņa ilgi neuzkavējās un Makgregoram izdevās ātri tikt uz kājām. Klinčā īru cīkstonim padevās vairāki labi sitieni ar plecu pa pretinieka degunu, ko ļoti veiksmīgi Konors izmantoja arī savā iepriekšējā cīņā pret Donaldu Seroni. Stājā krietni veiksmīgāks bija Makgregors, trāpot vairākus labus sitienus, bet Porjē atbildēja ar low kick spērieniem pa pretinieka kāju, mēģinot apgrūtināt pretinieka kustības.

Otrajā raundā manāmi arvien labāk cīņā bija iejuties amerikānis. Lai arī Makgregoram vairākkārt izdevās noķert pretinieka spērienus, arvien biežāk mājas atrada Porjē džebs. Tuvcīņā Porjē teicami trāpīja ar kreiso roku, kas manāmi satricināja Makgregoru. Saodis asinis, Porjē turpināja izdarīt spiedienu un doties uz priekšu, līdz Makgregora izturības rezerves izsīka - sitiens pēc sitiena un īru superzvaigzne attapās uz astoņstūra dēļiem, cīņai noslēdzoties otrā raunda vidū.

Pēc cīņas uzreiz bija redzams, ka Porjē spērieni nodarījuši pamatīgu skādi Makgregora kājai, ko atzina arī pats Konors. Īru cīkstonis apsveica pretinieku ar uzvaru un jau izteica domu par triloģijas cīņu ar Porjē, ko varētu aizvadīt Makgregora dzimtajā pilsētā Dublinā. Tāpat Makgregors pauda apņēmību pildīt iepriekš solīto un šogad cīnīties biežāk - laika posmā no 2018. gada šī bija tikai trešā Makgregora cīņa, no kurām divās piedzīvoti zaudējumi. "Šajā biznesā tev jāpaliek aktīvam,'' teica Konors.

Pirms šīs cīņas viena no blakus intrigām bija, vai kāds no vieglā svara divīzijas pārstāvjiem paveiks ko iespaidīgu, lai liktu čempionam Habibam Nurmagomedovam pārdomāt lēmumu par karjeras beigām. Šāds solis no dagestāņa vērtējams kā maz ticams, bet Nurmagomedovs savā ''Twitter'' kontā izteica viedokli par sava niknākā sāncenša zaudējuma iemesliem.

Savā UFC debijā spilgtu uzvaru izcīnīja amerikāņu vieglā svara cīkstonis Maikls Čendlers, kurš ''UFC 257'' otrajā galvenajā cīņā sakāva jaunzēlandieti Denu Hukeru ar nokautu pirmajā raundā. 34 gadus vecais Čendlers iepriekš bija kļuvis par čempionu pasaules otrajā spēcīgākajā MMA organizācijā ''Bellator'', bet tagad savā pirmajā iznācienā UFC pieveica tā brīža vieglā svara divīzijas reitinga sesto numuru Hukeru.

Augumā krietni garākais Hukers mēģināja turēt savu pretinieku distancē, kamēr Čendlers meklēja iespējas to samazināt, lai vai nu censtos pārvest cīņu parterā, vai izdarīt nāvējošu sitienu pa pretinieka galvu, kas amerikānim arī izdevās. Čendlers izdarīja sitienu korpusā, bet tad veikli mainīja līmeņus - Hukers tika noķerts brīdī, kad vairāk domāja par sava korpusa sargāšanu vai iespējamā takedown atvairīšanu, nolaižot rokas zemāk. Čendlers to nekavējoties izmantoja, uzreiz raidot spēcīgu sitienu ar kreiso roku pa Hukera seju, nosūtot pretinieku nokdaunā. Pēc vairākiem amerikāņa sitieniem pa guļošo Jaunzēlandes cīkstoni astoņstūra tiesnesis cīņu apturēja. Amerikāņu cīkstonis pēc uzvaras meta izaicinājumu UFC vieglā svara divīzijas elitei - Konoram Makgregoram, Dastinam Porjē un arī karjeru beigušajam UFC čempionam Habibam Nurmagomedovam.

Otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvaru izcīnīja arī sieviešu mušas svara cīkstone Marina Rodrigesa (13-1-2), kas sagādāja Amandai Ribasai (10-2) pirmo zaudējumu piecās UFC cīņās. Vidējā svara cīkstonis Mahmuds Muradovs (25-6) trešajā raundā ar tehnisko nokautu pēc flying knee spēriena ar ceļgalu piebeidza Endrjū Sančesu (12-6), bet Džoanna Kaldervuda (15-5) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica Džesiku Aiju (15-9).

UFC 257 rezultāti (pasvītrots uzvarētājs)

Nr.CīņaMetodeRaunds (min.)
11.Dustin Poirier - Conor McGregorTKO (punches)2 (2:32)
10.Michael Chandler - Dan HookerTKO (punches)1 (2:30)
9.Jessica Eye - Joanne CalderwoodDecision (unanimous)3 (5:00)
8.Makhmud Muradov - Andrew SanchezTKO (flying knee and punches)3 (2:59)
7.Marina Rodriguez - Amanda RibasTKO (elbow and punches)2 (0:54)
6.Arman Tsarukyan - Matt FrevolaDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Brad Tavares - Antonio CarlosDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Sara McMann - Julianna PenaSubmission (rear naked choke)3 (3:39)
3.Marcin Prachnio - Khalil RountreeDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Nik Lentz - Movsar EvloevDecision (split)3 (5:00)
1.Amir Albazi - Zhalgas ZhumagulovDecision (unanimous)3 (5:00)
1 2 36 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 07:50, pirms 3 gadiem
tam gailim vajag atgriezties punduru svara jo zaudējumi vien. Uzpusta zvaigzne, nekā tur no viņa nav.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-24 07:52, pirms 3 gadiem
Jau no paša sākuma Porjē izskatījās psiholoģiski labāk noskaņojies,tāpēc izskatījās necaursitams!Pelnīta uzvara,bet Konoram kabatā 5 ļami!

  +3 [+] [-]

, 2021-01-24 07:56, pirms 3 gadiem
Jo ilgāk viss norit, jo dziļākā purvā Konoram.
Graplingā neturot līdzi nevienam top džekam, jāsaka ka arī kikboksā un pat boksā Konors šodien zaudēja.
Priekš manis šī bija pēdējā Konora cīņa pret top džekiem, kurā viņu vispār ņēmu pa pilnu. Nav lightweighta topā NEVIENS, kuru Konors var cerēt uzvarēt.
Čendlers Konoru šodien, agrāk vai vēlāk, būtu piekāvis aptuveni līdzīgi kā izrīkojās ar Hūkeru.

Hūkers gan nesaprotami līdz galam... tiešām koncentrējās uz to ka graplings un varbūt pat virzība uz parteri sekos? Tādu bombu izlaida... vēlāk jau nebija kur atvilkt elpu, Čendlers neatlaidās ne sekundes desmitdaļu.

     [+] [-]

, 2021-01-24 07:58, pirms 3 gadiem
Kas mums nākamais skaļais meetings? Adesanja 259?

     [+] [-]

, 2021-01-24 08:03, pirms 3 gadiem
Milzīgs prieks par Dimantu, bet Chandlers pārspēja jebkuras ekspektācijas, iznesa hookeru vienos vārtos, kaifs skatīties.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-24 08:09, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: tam gailim vajag atgriezties punduru svara jo zaudējumi vien. Uzpusta zvaigzne, nekā tur no viņa nav.
Uzpūties ir tavs vaidziņš, aiz kura sencītis tevi baro brokastiņās.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-24 08:15, pirms 3 gadiem
Ha ha pamuļkis dabuja pa tauri..Cirkā viņam vieta ne ringā

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 08:18, pirms 3 gadiem
Kad tā staigule beidzot aizies uz visiem laikiem... Habibs kā vīrs, dabūja visu un aizgāja, bet Konors tik lien dziļākos sūdos ar savu reputāciju, kuru sačakarē ar vien vairāk... Esi vecis, ja aizej, tad aizej... Nevis kā padauza beidz karjeru 300 reizes un tad agriezies un bučo grīdu...
Porjē visu izdarīja gudri, respect treneriem,tapēc Porjē ir The Dimond... Apsveicu, laiks doties gulēt.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-24 08:23, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kas mums nākamais skaļais meetings? Adesanja 259?
Precīzi tā. Makam ar parteru viss ir normāli,Porjē viņam neizdarīja neko tur,stājā gan ir zaudējis skilu un ierūsējis,īstā problēma ir tieši tā. Tas vairs nav tas vīrs,kurš izcīnīja jostas,ir deklasēts dzērājs ar lielām ambīcijām

     [+] [-]

, 2021-01-24 08:23, pirms 3 gadiem
Sen tik slikts Konors nebija redzēts

  +1 [+] [-]

, 2021-01-24 08:24, pirms 3 gadiem
Arsenich rakstīja: Kad tā staigule beidzot aizies uz visiem laikiem... Habibs kā vīrs, dabūja visu un aizgāja, bet Konors tik lien dziļākos sūdos ar savu reputāciju, kuru sačakarē ar vien vairāk... Esi vecis, ja aizej, tad aizej... Nevis kā padauza beidz karjeru 300 reizes un tad agriezies un bučo grīdu...
Porjē visu izdarīja gudri, respect treneriem,tapēc Porjē ir The Dimond... Apsveicu, laiks doties gulēt.
Gribētu redzēt,uz ko tu pats būtu gatavs 5 miljonu dēļ...un nemēģini te stāstīt par kaut kādiem principiem!!!

     [+] [-]

, 2021-01-24 08:34, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Jo ilgāk viss norit, jo dziļākā purvā Konoram.
Graplingā neturot līdzi nevienam top džekam, jāsaka ka arī kikboksā un pat boksā Konors šodien zaudēja.
Priekš manis šī bija pēdējā Konora cīņa pret top džekiem, kurā viņu vispār ņēmu pa pilnu. Nav lightweighta topā NEVIENS, kuru Konors var cerēt uzvarēt.
Čendlers Konoru šodien, agrāk vai vēlāk, būtu piekāvis aptuveni līdzīgi kā izrīkojās ar Hūkeru.

Hūkers gan nesaprotami līdz galam... tiešām koncentrējās uz to ka graplings un varbūt pat virzība uz parteri sekos? Tādu bombu izlaida... vēlāk jau nebija kur atvilkt elpu, Čendlers neatlaidās ne sekundes desmitdaļu.
Fergusonu varētu,pedējās reizēs izskatījās pārāk nepārliecinošs. Ar Hukeru būtu interesanti. Tas tad arī viss,vēl jau var būt revanšs ar Porjē. Ja īrs spētu savākties kādu pusgadu un labi pastrādātu....bet tas jau ir kā būtu

  +3 [+] [-]

, 2021-01-24 08:34, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: tam gailim vajag atgriezties punduru svara jo zaudējumi vien. Uzpusta zvaigzne, nekā tur no viņa nav.
Ir kāda vieta kur tu nesmirdi

  +3 [+] [-]

, 2021-01-24 08:48, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: Gribētu redzēt,uz ko tu pats būtu gatavs 5 miljonu dēļ...un nemēģini te stāstīt par kaut kādiem principiem!!!
Viņš būtu gatavs iekāpt ringā par bezdarbnieka algu
Tough times you know

     [+] [-]

, 2021-01-24 08:54, pirms 3 gadiem
Sajā svarā viņš ir uzvarējis tikai vecu kolboju un mazu meksikāni, par viduvējību Diazu nevarēja sakaut. Līdz ko nopietnāks pretinieks tā kāsiens garantēts. Fakts

  +1 [+] [-]

, 2021-01-24 09:13, pirms 3 gadiem
Šajā svarā viņam tikai 3šā cīņa.Pret Kovboju un Diazu bija welterweight class😛😛😛

  -2 [+] [-]

, 2021-01-24 09:25, pirms 3 gadiem
Tanguay rakstīja: Šajā svarā viņam tikai 3šā cīņa.Pret Kovboju un Diazu bija welterweight class😛😛😛
Vēl jo noželojamāk. Pakāsa visu ko varēja.

     [+] [-]

, 2021-01-24 09:29, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Vēl jo noželojamāk. Pakāsa visu ko varēja.
Tik tiešām,Makam palika nožēlojamie milijoni,ko dažos aktīvā sporta gados sapelnīja + bizness,ko attīstīja sākdams kā santehniķis Īrijā. Izskatās,ka esi Džefs Bezoss.
Vai arī skaudīgs dirslis

  +1 [+] [-]

, 2021-01-24 09:35, pirms 3 gadiem
Tad jau tūliń pazinos ka beidz karjeru!

     [+] [-]

, 2021-01-24 10:31, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Tad jau tūliń pazinos ka beidz karjeru!
100% neaizies zaudētājos tas ir skaidrs

     [+] [-]

, 2021-01-24 10:59, pirms 3 gadiem
Arsenich rakstīja: Kad tā staigule beidzot aizies uz visiem laikiem... Habibs kā vīrs, dabūja visu un aizgāja, bet Konors tik lien dziļākos sūdos ar savu reputāciju, kuru sačakarē ar vien vairāk... Esi vecis, ja aizej, tad aizej... Nevis kā padauza beidz karjeru 300 reizes un tad agriezies un bučo grīdu...
Porjē visu izdarīja gudri, respect treneriem,tapēc Porjē ir The Dimond... Apsveicu, laiks doties gulēt.
Deina ir pat ļoti pārliecināts, ka Habibu dabūs atpakaļ 🤭
Nezinu, kas šim tiek solīts, bet acīmredzami pa pilītei vien pilina...

Ja vēl pirms mēneša likās, ka nu nebūs tur nekā, neatgriezīsies, tad tagad...
Būšana tajā pat Abū dabī
Intervijās nu jau no "negribu apbižot mammu un lauzt solījumu" viss mainījies uz "pagaidām nejūtu vēlmi pēc cīņas" 😁
Tāds arvien pielaidīgāks uz atgriešanos 😁

Domāju, ka tā būtu kļūda, jo Ērgli agrāk vai vēlāk kāds nolauzīs, ja šis atgriezīsies, bet... sāk likties, ka Deina tik tiešām pielauzīs viņu atgriezties 🤭😲

  +1 [+] [-]

, 2021-01-24 11:02, pirms 3 gadiem
atkal čigānam pa žaunu salika.

     [+] [-]

, 2021-01-24 11:22, pirms 3 gadiem
Nebija jau tik slikts Mcgregors
Labāk, lai UFC rīko normālas cīņas, nekā jāskatās youtuberu bokss

  +2 [+] [-]

, 2021-01-24 11:24, pirms 3 gadiem
Tāds ir cīņu sporta veids. Viens labs āķis, kam seko vēl 10 sitieni, un Tu nesaproti, kas notika. Nelikās, ka Konoram būtu kādas problēmas, vai švaki izskatījās. Pirmais raunds bija viņa, otrais sākās tāpat. Nezinu, nelikās, ka viņš ir švaks. Porjē toties ļoti labi izmantoja savu iespēju, un nokapāja tā, kā visi gaidīja. Šoreiz Konors kļūdījās un par to samaksāja. Es vairāk ceru, ka karjeru viņš nebeigs. Porjē arī ir zaudējis un turpinājis ...

     [+] [-]

, 2021-01-24 11:27, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: Gribētu redzēt,uz ko tu pats būtu gatavs 5 miljonu dēļ...un nemēģini te stāstīt par kaut kādiem principiem!!!
Tu domā viņam naudas nav??? Viņam nauda pietiek ar uzviju, domāju tas ir tikai tāds bonuss un viss, tak domā kad viņam patīk zaudēt, bet galvenais kad ir nauda??? Šaubos par to. Viņš dara to jo patīk tā mērce, tas ir pat var teikt personiski.

     [+] [-]

, 2021-01-24 11:33, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Deina ir pat ļoti pārliecināts, ka Habibu dabūs atpakaļ 🤭
Nezinu, kas šim tiek solīts, bet acīmredzami pa pilītei vien pilina...

Ja vēl pirms mēneša likās, ka nu nebūs tur nekā, neatgriezīsies, tad tagad...
Būšana tajā pat Abū dabī
Intervijās nu jau no "negribu apbižot mammu un lauzt solījumu" viss mainījies uz "pagaidām nejūtu vēlmi pēc cīņas" 😁
Tāds arvien pielaidīgāks uz atgriešanos 😁

Domāju, ka tā būtu kļūda, jo Ērgli agrāk vai vēlāk kāds nolauzīs, ja šis atgriezīsies, bet... sāk likties, ka Deina tik tiešām pielauzīs viņu atgriezties 🤭😲
Jaaa, esmu šo to dzirdējis baumu līmenī, lai ķipa būtu tas apaļais 30,bet tad ir jaatrod normāls pretinieks, realitatē es tādu neredzu īsti, ja nu vienīgi tas pats Chandlers varētu būt labs... Pats Habibs ir teicis ka grib cīņu tikai at veterānu St Piere, kurš jau ir beidzis karjeru, tā kā redzēsim kas būs tālāk.

     [+] [-]

, 2021-01-24 12:28, pirms 3 gadiem
nu tā, šoreiz pat skatijo cinas live nesaprotu kapec komentētājs pie hookera pateica 19-8 ja reali stati radija 20-9
otrs, vel nesapratu kapec hookers bija favorits saja cina, vaitad nevajadzetu but otradat? bet nu ok chandlers sevi pieradija labi! eksploziovs un motiveets, ja godigi gribetu redzet vinu pret habinu vai dastinu.
gregors jā, galīgi nekāds, parādīja tikai pāris ''dvojačkas' ar labu timing. un viss. dastins 'nočopoja' kāju ar daziem sitieniem un viss. spele beigusies - easy money.

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:04, pirms 3 gadiem
Dastins izgāja uz risku un šoreiz tas attaisnojās un izdevās trāpīt! Malacis

     [+] [-]

, 2021-01-24 13:12, pirms 3 gadiem
Nākamā cīņā Habibam būs pret Gvido Granauski

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 13:55, pirms 3 gadiem
negaidīti... Makregoru nokautēt tomēr ir jābūt meistarībai

     [+] [-]

, 2021-01-24 14:21, pirms 3 gadiem
Negaidīti, bet Dastins malacis, izskatījās ka McGregors nenovērtēja pretinieku un par to samaksāja, jācer ka būs 3 cīņa.
Chandler izskatījās izcili, cerams iedos viņam Oliveiru uz nākošo cīņu, būtu interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 14:59, pirms 3 gadiem
The Preacher rakstīja: Negaidīti, bet Dastins malacis, izskatījās ka McGregors nenovērtēja pretinieku un par to samaksāja, jācer ka būs 3 cīņa.
Chandler izskatījās izcili, cerams iedos viņam Oliveiru uz nākošo cīņu, būtu interesanti.
Manuprāt, tas vnk nav loģiski.
UFC vēl nav atjaunojuši reitingus, manuprāt, BEEET....
No mārketinga viedokļa ceru, ka Deina kā nākamo "Konorhaipu" taisītu Makgregors - Čandlers. Pēc šādas Hūkera sakaušanas, taisnīgi vien ir. You need to give em what they waaant 😁

Konora revanšs pret Porjē? Tikai tad, ja Konors parāda ka kādu citu normālu C claim džeku var paņemt
Porjē uz atpakaļu nav jāskatās.
Abiem ar Geičī ir vai nu jāsagaida kad Habibam C tiek atņemts un jātaisa title mačs, vai arī jātiek pie paša Habiba, ja Deina šo pielauž uz comeback

  -2 [+] [-]

, 2021-01-24 15:54, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Jo ilgāk viss norit, jo dziļākā purvā Konoram.
Graplingā neturot līdzi nevienam top džekam, jāsaka ka arī kikboksā un pat boksā Konors šodien zaudēja.
Priekš manis šī bija pēdējā Konora cīņa pret top džekiem, kurā viņu vispār ņēmu pa pilnu. Nav lightweighta topā NEVIENS, kuru Konors var cerēt uzvarēt.
Čendlers Konoru šodien, agrāk vai vēlāk, būtu piekāvis aptuveni līdzīgi kā izrīkojās ar Hūkeru.

Hūkers gan nesaprotami līdz galam... tiešām koncentrējās uz to ka graplings un varbūt pat virzība uz parteri sekos? Tādu bombu izlaida... vēlāk jau nebija kur atvilkt elpu, Čendlers neatlaidās ne sekundes desmitdaļu.
Kādu cīņu tu skatījies? Ja pirmais raunds būtu sadalīts divās daļās, tad Makgregors 1. daļu vinnēja 10/9, 2. daļu 10/8.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-24 16:50, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Kādu cīņu tu skatījies? Ja pirmais raunds būtu sadalīts divās daļās, tad Makgregors 1. daļu vinnēja 10/9, 2. daļu 10/8.
Konoru nolika uz dēļiem un tiesnesim bija jāaptur cīņa, lai Konoru nepiekautu...
Tu šādā cīņā tiešam punktus sāksi skaitīt no sērijas "kā būtu, ja būtu"?
Ir tā, kā ir - Dastins sadeva Konoram pa ķirbi. KO, the guy is dead, it's all over un viss 😁

     [+] [-]

, 2021-01-24 18:10, pirms 3 gadiem
Gregors tāpat krutākais tajā brandžā.
1 2 36 komentāri