Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džounsa analīzēs atkal atrastas turinabola pēdas, sods netiks piešķirts

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džounsa analīzēs atkal atrastas turinabola pēdas, sods netiks piešķirts
Džons Džounss. Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā UFC pussmagā svara čempiona Džona Džounsa (23-1) dopinga prove vēlreiz izrādījusies pozitīva. Tajās atrastas turinabola pēdas, kā tas bija arī pirms amerikāņa iepriekšējās cīņas.

Džounss UFC apritē atgriezās aizvadītā gada 29. decembrī pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, izciešot diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu, un cīņu šovā ''UFC 232'' pieveica zviedru Aleksandru Gustafsonu (18-5), un ieguva vakanto pussmagā svara čempiontitulu. Pirms cīņas amerikānis uzrādīja pozitīvas dopinga analīzes, tomēr Kalifornijas Štata Antidopinga Aģentūra (CSAC) pauda, ka konkrētās vielas pēdas palikušas Džounsa organismā no pozitīvās proves 2017. gadā, līdz ar to Džounss varēja cīnīties.

Ja pirmās proves pēc cīņas neuzrādīja nekādas dopinga pēdas Džounsa organismā, tad teju mēnesi pēc tam pozitīvas analīzes uzrādītas Brīvprātīgās Antidopinga Asociācijas [Voluntary Anti-Doping Association jeb VADA - nejaukt ar World Anti-Doping Agency] veiktajā provē. Amerikāņu cīkstoņa organismā joprojām atrasti 33 pikogrami turinabola [1 pikograms = 1*10^-12grami], ziņo CSAC.

VADA sadarbojas ar cīņu sporta organizācijām un ļauj profesionāliem sportistiem pašiem pieteikties uz dopinga jebkurā brīdī astoņu nedēļu intervālā pirms cīņas.

CSAC priekšnieks Endijs Fosters atklājis, ka Džounss vēl vienu diskvalifikāciju nesaņems. Par šīs vielas lietošanu Džounss jau izcietis sev piešķirto diskvalifikāciju 2017. gadā. ''Runāju ar zinātniekiem. Viņi pieturas pie sava sākotnējā apgalvojuma. Jau esam Džounsu sodījuši par metabolītu M3 [turinabols], kas organismā paliek uz ilgāku laiku. Nav pamata kādu sodīt divreiz par vienu pārkāpumu,'' teica Fosters.

Džons Džounss pirmās pozitīvās analizēs par anabolisko steroīdu turinabolu [dehidrohlormetiltestosterons] uzrādīja 2017. gada jūlijā pēc uzvaras pār Danielu Kormjē (22-1). Džounsam tika piešķirta 15 mēnešu diskvalifikācija un cīņas iznākums tika anulēts. Nākamo cīņu Džounss aizvadīs 2. martā Lasvegasā, cīņu šova ''UFC 235'' galvenajā duelī aizstāvot titulu pret Entoniju Smitu (31-13).

Izmantotie resursi: About VADA | Vada Testing https://www.bloodyelbow.com/2019/1/23/18195247/jon-jones-ufc-232-vada-drug-tests-come-back-positive-for-turinabol-same-pulsing-effect-mma-news

  -2 [+] [-]

, 2019-01-24 10:57, pirms 5 gadiem
Smieklīgi,ka pēc cīņas veiktajās viņš bija tīrs

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 11:23, pirms 5 gadiem
A kas tieši tur smieklīgs Tavuprāt..?

It kā te par to jau daudzreiz nebūtu runāts. Metabolīti var "iespīdēties" vēl ilgi pēc preparāta izvadīšanas no organisma. Pie tam reizēm uzrāda negatīvu rezultātu, bet pēc laika- atkal pozitīvas analīzes.

p.s. DžoUnss

  -3 [+] [-]

, 2019-01-24 11:30, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: A kas tieši tur smieklīgs Tavuprāt..?

It kā te par to jau daudzreiz nebūtu runāts. Metabolīti var "iespīdēties" vēl ilgi pēc preparāta izvadīšanas no organisma. Pie tam reizēm uzrāda negatīvu rezultātu, bet pēc laika- atkal pozitīvas analīzes.

p.s. DžoUnss
SMieklīgi ir tas,ka šis notiek tikai Džonsu,bet pārējiem galvas ripo par šitiem mēsliem.Tāpat,kā pirms cīņas kur viņam konstatēja.Deina un viņu dopinga čalis runāja pilnīgas muļķības.Cilvēki tikai to vien teica,ka viņu dotā informācija ir pilnīgas muļķības,un Džouns kārtējo reizi tiek glābts

     [+] [-]

, 2019-01-24 17:10, pirms 5 gadiem
Tas, kas rinķo Džonsa asinīs, jopojām ir tas pats preparāts, kas tika lietots toreiz. Tieši par to runa bija, ka vienreiz var neuzrādīt, bet pēc tam uzrādīt. Tāpēc nav jēgas sodīt par to pašu pārkāpumu vēlreiz, gads diskābelis jau izciests.