Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Makgregors vaino UFC atturēšanā no cīņas; Aldo met izaicinājumu Sehudo

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Makgregors vaino UFC atturēšanā no cīņas; Aldo met izaicinājumu Sehudo
Konors Makgregors. Foto: AFP/Scanpix

UFC superzvaigzne Konors Makgregors (21-4) arvien biežāk runā par iespējamu atgriešanos cīņu būrī, un preses konferencē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā atklāja iemeslus, kādēļ viņaprāt tas vēl nav noticis. Savukārt leģendārais brazīliešu cīkstonis Žuzē Aldo (28-5) pauda gatavību debitēt vieglākā svara kategorijā ar cīņu pret tās čempionu Henriju Sehudo (15-2).

''Šobrīd gribu atkal cīnīties. Centos sarunāt cīņu 14. decembrī, bet kaut kādu iemeslu dēļ viņi [UFC] mani no tā attur. Piedāvāju viņiem gan datumus, gan arī iecerētos pretiniekus, taču viņi allaž cenšas šo procesu iespējami apgrūtināt,'' totalizatoru vietnes ''Parimatch'' rīkotā preses konferencē sarunā ar medijiem atklāja Makgregors.

Bijušais UFC vieglā un pusvieglā svara čempions nesen publiski pauda, ka iepriekš minētajā datumā vēlas cīnīties ar amerikāņu UFC leģendu Frenkiju Edgaru (23-7-1), un saņēma piekrišanu arī no Edgara, tomēr UFC prezidents Deina Vaits iestājās kategoriski pret šādu ieceri. Frenkijs šobrīd atrodas karjeras norietā un atkal varētu tikt pie iespējas cīnīties par titulu [vieglākajā svarā]. Viņš ir divas svara kategorijas zemāk par Konoru. Tas [cīņa] vispār nav loģiski,” savu nostāju skaidroja Vaits.

Interesanti, ka Makgregors pats piedāvājās sev paredzēto honororāru no šīs cīņas ziedot labdarībai. ''Šādas lietas esmu darījis arī savās mājās Dublinā, vietējās boksa cīņās, taču tagad vēlos to pašu izdarīt arī MMA. Sarīkojam cīņu, atrodam pretinieku, cīnāmies, nesaņemam balvu. Man tā neinteresē. Visas balvas ir manās mājās. Šobrīd gribu tikai sacensties [compete], parādīt no sevis labāko, ko spēju,'' atzina Makgregors.

Īrs nav cīnījies kopš bēdīgi slavenā “UFC 229” pagājušā gada oktobrī, kad cīņā par UFC vieglā svara čempiontitulu ceturtajā raundā cieta sakāvi pret Habibu Nurmagomedovu (28-0).

Tikmēr bijušais UFC pusvieglā svara čempions Žuzē Aldo, kuru savulaik no troņa gāza tieši Makgregors, apstiprinājis savu ieceri karjeru turpināt vienu svara kategoriju zemāk. Turklāt brazīlietim skaidrs ir arī iecerētais pretinieks - pašreizējais UFC mušas un vieglākā svara divīziju čempions Henrijs Sehudo.

''Bez šaubām, ka cīnīšos šajā svara kategorijā [līdz 61,2 kg]. Tagad tikai gaidu uz Sehudo, lai viņš izlemtu vai cīnīsies, vai nē. Ja nē, tad man nav iebildumu arī cīnīties pret kādu citu. Katru dienu par to prasu savam menedžerim, terorizēju Deinu Vaitu ar īsziņām. Viņam [Sehudo] beidzot jāizlien no krūmiem - vai nu tu cīnies, vai arī necīnies. Viss, ko viņš dara, ir runā par to, ka vēlas cīnīties, bet runāt internetā ir viegli. Gribu redzēt, kā tu paraksti līgumu un parādi, ka esi īsts vīrs, cīnies pret mani vai pret kādu citu,'' pauž Aldo.

33 gadus vecais brazīlietis, kurš savulaik UFC čempiona godā pavadījis piecus gadus, pēdējās septiņās cīņās piedzīvojis četrus zaudējumus, un tagad izlēmis dot savai karjerai vēl vienu iespēju, pārceļoties uz svara kategoriju līdz 61,2 kilogramiem [bantamweight]. UFC prezidents Vaits gan iepriekš publiski paudis, ka šādu ideju neatbalsta, taču Aldo tas nav atturējis.

''Trenējos tik smagi kā vēl nekad savā karjerā. Ar svara nomešanu viss iet gludi. Parasti sveru ap 68 kilogramiem. Cīnos kopā ar vieglākā svara cīkstoņiem un esmu spēcīgāks par jebkuru no viņiem. Šobrīd vairāk koncentrējos uz to, lai izmantotu savas prasmes stājā, lai būtu agresīvāks, tik daudz nedomājot par stratēģijām,'' stāsta brazīlietis.

Savu iepriekšējo cīņu Aldo aizvadīja šā gada maijā, kad kapitulēja jaunzēlandieša Aleksandra Volkanovska (20-1) priekšā. Volkanovskim tagad priekšā titulcīņa pret pusvieglā svara čempionu Maksu Holoveju (21-4), kurš iepriekš Aldo pieveicis divreiz. Savukārt divu svara kategoriju čempions Sehudo nav cīnījies kopš šā gada jūnija, kad pieveica Marlonu Moraešu (22-6-1), izcīnot vieglākā svara titulu. Pēc cīņas amerikānis, kurš ir arī Pekinas olimpisko spēļu čempions brīvajā cīņā, guva savainojumus, kas traucējuši atgriezties cīņu apritē.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/10...
https://www.mmafighting.com/2019/10...

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:01, pirms 5 gadiem
Kur tik skaties, tur čempions čempiona galā Visi kam nav slinkums kaut kur par čempioniem tikuši

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:17, pirms 5 gadiem
truestory rakstīja: Kur tik skaties, tur čempions čempiona galā Visi kam nav slinkums kaut kur par čempioniem tikuši
Čempioni vairāk kļuvuši nav, tieši otrādi, mazāk, jo Sehudo un Nunjesa ir champ-champ. Vienkārši tādi pastalnieki kā Konors, kuri joprojām stāsta ka ir kaut kādi čempioni, citiem liek domāt, ka čempionu ir vairāk kā parasti.

     [+] [-]

, 2019-10-24 19:42, pirms 5 gadiem
truestory rakstīja: Kur tik skaties, tur čempions čempiona galā Visi kam nav slinkums kaut kur par čempioniem tikuši
Katrā svara kategorijā viens čempions, nekā jauna. Pie tam par diviem mazāk ir kļuvis jo Sehudo un Nunjesa, kā jau minēja iepriekšējais orators.

Afftar, Volkanovskis tak ir no Austrālijas, nevis Jaunzēlandes.

     [+] [-]

, 2019-10-26 10:32, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Katrā svara kategorijā viens čempions, nekā jauna. Pie tam par diviem mazāk ir kļuvis jo Sehudo un Nunjesa, kā jau minēja iepriekšējais orators.

Afftar, Volkanovskis tak ir no Austrālijas, nevis Jaunzēlandes.
Nav gan tik vienkārši,ir vairāki pagaidu čempji ar legālu jostu un regulārie,pie tam vienā svarā. Piemēram Adesanja un Vitakers,beidzot apvienoja,bet bija 2

     [+] [-]

, 2019-10-26 10:57, pirms 5 gadiem
Tos es par čempioniem nerēķinu, tā ka man viss vienkārši

     [+] [-]

, 2019-10-27 14:51, pirms 5 gadiem
Nujā,bet UFC viņiem izsniedz legālu siksnu un titulu kas manuprāt ir stulbi komerciāli