Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Vidzis savā debijas mačā pirmajā raundā pieveic Gridjajevu

Vidzis savā debijas mačā pirmajā raundā pieveic Gridjajevu
Raivis Vidzis
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Vakarnakt, viesnīcas „Reval hotel Latvija” telpās notika pirmās MMA cīņas būrī „Cage fight WFCA”. Šī cīņu šova ietvaros profesionālajā MMA ringā ar uzvaru debitēja vairākkārtējais Latvijas čempions spēkavīriem un „World strong man cup” uzvarētājs Raivis Vidzis.

Šajā vakarā pavisam tika aizvadītas astoņas cīņas, no, kurām divās uz kārts tika liktas čempiona jostas. Cīņu formula – trīs raundi pa trim minūtēm. Titula cīņās neizšķirta gadījumā tiesneši ir tiesīgi pielikt divus papildraundus.

Cīņa par Latvijas čempiona titulu

Viena no vakara svarīgākajām cīņām bija mačs par Latvijas čempiona titulu svara kategorijā līdz 72 kg, kurā savu titulu pirmo reizi pēc tā iegūšanas aizstāvēja Daugavpils pārstāvis Jurijs Karpenko (3-3-0). Viņa pretinieks un obligātais titula pretendents, daudzsološais MMA cīkstonis Mihails Zabajevs(4-0-0).

Cīņa iesākās asi ar daudzu sitienu apmaiņu, taču nonākot parterā augstāku meistarību parādīja titula pretendents Mihails Zabajevs, kurš jau pirmā raunda izskaņā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Karpenko. Šis Zabajevam ir pirmais tituls MMA cīkstoņa karjerā.

Cīņa par Baltijas čempiona jostu

Otra pēc prestiža svarīgākā cīņa bija par vakanto Baltijas čempiona jostu svara kategorijā līdz 90 kg, kuru savā starpā dalīja latvietis, Eiropas čempions Andrejs Zozuļa (4-2-0) ar pasaules klases MMA atlētu no Lietuvas Valdas Pocēviču (15-18-2).

Spriežot pēc cīņas gaitas varēja noprast, ka abi cīkstoņi ir augstas klases sportisti, kuri, lai noskaidrotu uzvarētāju ar mainīgām sekmēm nocīnījās gan visus trīs atvēlētos raundus, gan plus vēl divus, kurus tiesnešu kolēģija pielika, jo aizvadot atvēlēto laiku, viņuprāt bija neizšķirts.

Atskanot pēdējā papildraunda starta gongam izskatījās, ka ne viens no atlētiem vairs nav spēka pacīnīties, par ko arī liecināja viņu darbība būrī. Viņi vairs nemetās viens otram virsū kā tas bija iepriekšējos raundos, bet lēnām un taktiski kustējās pa ringu gaidot īsto momentu, kad uzbrukt.

Bet tad uz cīņas izskaņu abi atkal aktivizējās, taču veiksmīgāk šo pus minūti darbojās Lietuvas pārstāvis, kurš izdarīja vairākus precīzus sitienus, pateicoties, kuriem arī nodrošināja sev uzvaru.

Lai arī Pocēvičus ir pasaules klases atlēts, kurš cīnījies pat ar „UFC” un „Affliction” federāciju cīkstoņiem, viņam šī Baltijas čempiona josta ir tikai otrais tituls.

Vidzis debitē ar uzvaru

Taču vakara pēdējā un neapšaubāmi gaidītākā cīņa bija „World strong man cup” uzvarētāja Raivja Vidža debija profesionālajā ringā pret Lietuvas pārstāvi, titulēto bokseri Vadimu Gridjajevu .

Lai arī daudzi bija gaidījuši neinteresantu un lēnu cīņu, Raivis pretēji skeptiķu domām parādīja, ka pat ar savu lielo svaru spēj labi kustēties, kā arī precīzi trāpīt gan ar kājām, gan ar rokām. Bet Vidzis apzinājās , ka, lai uzvarētu Gridjajevu jāpielieto savu svara pārsvaru un pārdabisko spēku, kuru nonākot līdz cīņai uz partera viņš arī izmantoja. Līdz ar to jau pirmajā raundā pielietojot žņaugšanas paņēmienu sensacionāli par uzvarētāju kļuva MMA ringa debitants Raivis Vidzis.

Cīņu rezultāti

cīņu pārisuzvarētājs
Aleksejs Voronovs (Latvija) vs. Aleksandrs Baranovs (Latvija)Neizšķirts
Mihails Koževņikovs (Latvija) vs. Marius Pakutinskas (Lietuva)Mihails Koževņikovs (PTS)
Mārtiņš Lūkins (Latvija) vs. Romāns Skiba (Latvija)Mārtiņš Lūkins (PTS)
Kristaps Zīle (Latvija) vs. Kalvis Gebauers (Latvija)Kristaps Zīle (TKO)
Mārtiņš Egle (Latvija) vs. Ričards Oiks (Holande)Mārtiņš Egle (TKO)
Raivis Vidzis (Latvija) vs. Vadims Gridjajevs (Lietuva)Raivis Vidzis (TKO)
Andrejs Zozuļa (Latvija) vs. Valdas Pocēvičus (Lietuva)Valdas Pocēvičus (PTS)
Jurijs Karpenko (Latvija) vs. Mihails Zabajevs (Latvija)Mihails Zabajevs (TKO)

Izmantotie resursi:
fightclub.lv
sherdog.com


, 2009-03-23 15:03, pirms 15 gadiem
Vidzis Labais!!
, 2009-03-23 15:14, pirms 15 gadiem
Diskusijas ritēja pie video , tapēc bija aizmirsies ielikt rakstu.
, 2009-03-23 15:19, pirms 15 gadiem
uz masu paņēma
, 2009-03-23 15:21, pirms 15 gadiem
Nopirkta ciina!
, 2009-03-23 15:37, pirms 15 gadiem
Zorix rakstīja: Nopirkta ciina!
tu pats esi nopirkts kada daunju iestadee!
, 2009-03-23 16:21, pirms 15 gadiem
[quote zorix]
Nopirkta ciina!
<Cīņa bija normāla - varbūt ne tik interesanta kā pārējās, bet normāla. Lietuvietis labi ringā kustējās un vismaz pāris reizes jubilāram (Vidzim tajā dienā bija dzimene) uzšāva pa bieti no sirds. Lai gan no sākuma likās, ka tiešām pagādāts kāds sitamāks pretinieks, vismaz uz vietas skatoties nekas par to neliecināja. Tas nebija kaut kāds tur restlings.
, 2009-03-23 16:37, pirms 15 gadiem
Arii biju uz vietas un skatiijos, bet ka vines to jau vareeju jums pateikt 6dien!
, 2009-03-23 17:58, pirms 15 gadiem
Cīkstoņa un sitēja dueļos vienmēr uzvar cīkstonis. Tā saka MMA eksperti, un tas kārtējo reizi pierādās dzīvē.
, 2009-03-23 22:38, pirms 15 gadiem
Laba ciiinja Raivis malacis - biju klaatienee
, 2009-03-27 08:23, pirms 15 gadiem
nopirkta uzvara,to tak redz
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.