Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Nganū parāda savas prasmes parterā un nosargā UFC smagsvaru titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Nganū parāda savas prasmes parterā un nosargā UFC smagsvaru titulu
Fransiss Nganū nogāž zemē Sirilu Ganu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmo reizi sev piederošo UFC smagā svara divīzijas titulu aizstāvējis Fransiss Nganū (17-3), kurš "UFC 270" cīņu šova galvenajā duelī sev neraksturīgā manierē pēc punktiem pieveica Sirilu Ganu (10-1), sagādājot pretiniekam pirmo zaudējumu karjerā. Mušas svara čempiona statusā savukārt atgriezās Deivesons Figeiredu (21-2-1), revanšējoties Brendonam Moreno (18-6-2) par iepriekš piedzīvoto sakāvi.

• Uzvara pēc punktiem nebūt nebija paredzamākais cīņas iznākums par labu Fransisam Nganū - šāds scenārijs drīzāk tika prognozēts Sirila Gana panākumam.

• Tomēr smagsvaru čempions no Kamerūnas pierādīja, ka vairs nav tikai viena sitiena nokautu cīkstonis, savu pretinieku sakaujot nevis stājā, bet parterā. Pēc uzvaras Nganū atklāja, ka cīnījies ar plēstu ceļgala sānu saiti.

• Trešajā savstarpējā cīņā pēc kārtas par iepriekš piedzīvoto zaudējumu Brendonam Moreno revanšējās Deivesons Figeiredu, kļūstot par jauno UFC mušas svara čempionu.

• Meksikānim Moreno šī bija pirmā titula aizstāvēšanas cīņa, Figeiredu atriebjoties par iepriekš zaudēto jostu. Lai arī triloģija noslēdzās, brazīliešu cīkstonis piedāvāja aizvadīt arī ceturto dueli pretinieka dzimtenē Meksikā.

Smagsvaru titulcīņa sākās gana piesardzīgi. Sirils Gans riņķoja ap oktagonu un ar spērieniem korpusā strādāja no distances, kā arī vairākkārt gāja klinčā. Fransiss Nganū bija pacietīgs un meklēja iespējas saviem jaudīgajiem sitieniem. Otrajā raundā Gans kļuva nedaudz aktīvāks arī sitienos. Būdams “kustīgs mērķis”, francūzis neļāva Nganū diktēt noteikumus.

Kamerūnietis trešo reizi savā karjerā cīnījās vairāk par diviem raundiem, un trešo Nganū sāka lieliski, izmantojot pretinieka kļūdu un nogāžot Ganu uz dēļiem. Parterā gan pirmoreiz ļoti ilgi cīņa neuzkavējās, taču Nganū bija sajutis savu pārsvaru šajā elementā un izdarīja vēl divus takedown. Arī ceturtajā raundā pārsvars parterā deva iniciatīvu kamerūnietim, un Gans vairs nebūt nejutās tik brīvi kā līdz tam.

Ejot piektajā raundā, rezultāts pa raundiem droši varēja būt 2-2. Ar precīzu sitienu un savu takedown to sāka Gans, taču Nganū lieliski nostrādāja parterā, tiekot vadošajā pozīcijā. Francūzis bija apķēris pretinieka kāju un centās izpildīt sāpju paņēmienu, ko Nganū nepieļāva. Parterā gan arī kamerūnietis vairs neko vairāk par pretinieka nokontrolēšanu neizdarīja, atskanot cīņas beigu signālam.

Noslēgumā sev piederošo neapstrīdamā UFC smagsvaru čempiona titulu izdevās nosargāt Fransisam Nganū, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sagādājot Sirilam Ganam pirmo zaudējumu karjerā.

Cīņā par mušas svara titulu Deivesons Figeiredu lielu uzsvaru lika uz spērieniem pa kājām, kā arī vairākkārt mēģināja pārvest cīņu parterā. Brendons Moreno gan labi aizsargājās un sniedza arī savas atbildes. Otrajā raundā abi arvien biežāk iesaistījās boksa sitienu apmaiņās, bet aktīvāks bija čempions. Zimīgs pavērsiens gan notika pašās trešā raunda beigās, kad teicams Figeiredu sitiens ar labo roku tieši pa Moreno žokli nosūtīja meksikāni nokdaunā.

Čempionu raundos cīņa turpināja ritēt līdzīgā manierē. Piekto ar lielisku takedown sāka Moreno, bet divas minūtes pirms beigām tuvcīņā atkal precīzs bija Figeiredu, gūstot otro nokdaunu. Pēdējā minūtē abi meta piesardzību pie malas un oktagona vidū apmainījās ar sitieniem, atstājot ļoti grūtu lēmumu punktus skaitījušo tiesnešu ziņā. Lai arī šķietami pārliecināti par savu uzvaru bija abi cīkstoņi, noslēgumā pacelta tika Deivesona Figeiredu roka, brazīlietim atgūstot sev jau reiz piederējušo titulu.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 09:05, pirms 2 gadiem
Moreno tiešām nezaudēja ar unanimous

     [+] [-]

, 2022-01-23 09:37, pirms 2 gadiem
Nganu uzvarēja pelnīti,bet ar minimālu pārsvaru. Kontrole diezgan laba,5. raundā ļoti svarīgu pozīcijas maiņu veica,tiešām negaidīti labā līmenī. Bet kāpēc nesekoja elkoņi un sitieni - nesaprotu. Pie šī aspekta viņam jāpiestrādā. Gana sāpju paņēmiens izskatījās labs,par izturību Nganu pienākas respekta punkti. Tāpat nesapratu kāpēc Gans jau no paša sākuma nemeta masu lovkiku uz acīmredzot traumētu kāju. Ja apzināti - mana cieņa viņam,speciāli kropļot ir zemiski. Revanšs neizbēgams,tāpat kā Figuredo un Moreno kvadroloģija.
Ganam šī bija laba mācība,patiesībā.
31 gads,vēl paspēs čempionēt,ja raksturs nesalūzīs

     [+] [-]

, 2022-01-23 11:21, pirms 2 gadiem
Flyweight cīņa laba, atgādināja viņu pirmo cīņu, tik tad jostu paturēja čempions. Heavyweight pēc mazo cīņas likās diezgan garlaicīgi, laikam parāk daduz gaidīju no bifeļiem Nganū tagad obligāti vēlviena cīņa jāaizvada?

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 11:31, pirms 2 gadiem
H3lp^ rakstīja: Flyweight cīņa laba, atgādināja viņu pirmo cīņu, tik tad jostu paturēja čempions. Heavyweight pēc mazo cīņas likās diezgan garlaicīgi, laikam parāk daduz gaidīju no bifeļiem Nganū tagad obligāti vēlviena cīņa jāaizvada?
Teorētiski var būt pat trīs cīņas,jo viņam ir čempiona punkts kurš automātiski pagarina līgumu uz vienu gadu vai trīs cīņām.
Viņš jau nesen atpakaļ pateica,ka negrasoties pēc ši PPV cīnīties zem esošā kontrakta.
Kaut kad vēl teica,ka viņš gribot punktu līgumā kurš viņam atļautu iet boksēt Fjūriju vai Vailderu

     [+] [-]

, 2022-01-23 16:02, pirms 2 gadiem
Gans nebija mentāli gatavs uzvarēt.

     [+] [-]

, 2022-01-25 23:47, pirms 2 gadiem
tiešām negaidiju Decision uzvaru. Gane tiešām izskatijās kā jau šeit minēja, negatavs kļūt par čempionu.;