Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC Lasvegasā: smagsvaru duelī Lūiss atkal cīņu pabeidz ar vienu sitienu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC Lasvegasā: smagsvaru duelī Lūiss atkal cīņu pabeidz ar vienu sitienu
Deriks Lūiss nokautē Kērtisu Bleidsu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījis amerikāņu smagā svara cīkstonis Deriks Lūiss (25-7), kurš UFC šovā Lasvegasā otrajā raundā nokautēja savu tautieti Kērtisu Bleidsu (14-3). Lūisam UFC šī bija jau 12. uzvara ar nokautu, un šajā rādītājā smagsvars dala pirmo vietu ar Brazīlijas MMA leģendu Vitoru Belfortu.

Līdz nokauta brīdim cīņas statistikā Derikam Lūisam tika fiksēti tikai trīs nozīmīgi trāpījumi [significant strikes], taču jebkādas šaubas par cīņas iznākumu dzēsa viens spēcīgs aperkots, pēc kā Kērtiss Bleidss tika nolikts guļam bez samaņas. "Tas bija vienīgais sitiens, ko gaidīju visu cīņu. Zināju, ka viņš samazinās distanci. Tas bija viss, ko gaidīju. Nedomāju par kādām kombinācijām, džebiem vai ko citu,'' pēc uzvaras sev raksturīgā stilā atbildēja kolorītais Lūiss.

Pirmajā raundā itin pārliecinoši cīņas gaitu kontrolēja Bleidss. Uz papīra Kērtisa lielākās priekšrocības bija parterā, taču sākumā radās problēmas ar distances samazināšanu - pirmajā tuvcīņas epizodē Bleidss izlaida labu Lūisa sitienu, un turpinājumā bija daudz uzmanīgāks. Ar katru minūti gan Bleidss stājā jutās arvien komfortablāk, kombinējot sitienus ar spērieniem pa Lūisa kājām.

Savu pirmo mēģinājumu nogāzt pretinieku zemē Bleidss izpildīja tikai otrajā raundā, bet tas rezultātu nedeva, neskatoties uz to, ka amerikānis savā UFC karjerā izpildījis 59 veiksmīgus takedown - visvairāk smagsvaru divīzijas vēsturē. Nedaudz vēlāk Bleidss to pašu mēģināja vēlreiz, un iekrita uz Lūisa ilgi gaidīto aperkotu - Bleidss samazināja distanci un centās apķert pretinieka kāju, lai nogāztu zemē, taču Lūiss laicīgi noreaģēja un ar vienu teicamu sitienu nokautēja savu pretinieku.

36 gadus vecais Lūiss savā iepriekšējā cīņā šovasar, nokautējot veterānu Alekseju Oļeiņiku, uzstādīja smagā svara divīzijas rekordu nokautos, bet tagad ar 12 nokautiem savā bilancē dala pirmo vietu visā UFC vēsturē ar Brazīlijas MMA sporta leģendu, UFC karjeru jau beigušo Vitoru Belfortu. Savukārt sešus gadus vecākajam Bleidsam pārtrūka četru uzvaru sērija - amerikānis bija pieveicis tādus smagsvaru elites cīkstoņus kā Žuniors Dos Santoss un Aleksandrs Volkovs. Vienīgos trīs zaudējumus savā karjerā Bleidss piedzīvojis pret nokautu meistariem, divreiz piekāpjoties Fransisam Nganū, bet tagad Bleidss krita arī no Lūisa rokas.

Aizvadītajā ''UFC Vegas 19'' cīņu šovā 12 dueļos tikai četras cīņas nenoslēdzās priekšlaicīgi. UFC bonusus par savu sniegumu līdzās Lūisam saņēma vēl divi smagsvari - Kriss Dokoss (11-3), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica jau pieminēto Oļeiņiku (59-15-1), kā arī Toms Aspinals (10-2), otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu apturot veterānu Andreju Arlovski (30-20). Savas karjeras 50 cīņās šī bija tikai otrā reize, kad UFC smagsvaru uzvaru rekordists Arlovskis piekāpies ar sāpju vai žņaugšanas paņēmienu.

''UFC Vegas 19'' rezultāti (pasvītroti uzvarētāji)

Nr.CīņaMetodeRaunds (min.)
12.Derrick Lewis - Curtis BlaydesKO (punch)2 (1:26)
11.Yana Kunitskaya - Ketlen VieiraDecision (unanimous)3 (5:00)
10.Darrick Minner - Charles RosaDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Chris Daukaus - Alexey OleinikTKO (punches)1 (1:55)
8.Phil Hawes - Nassourdine ImavovDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Tom Aspinall - Andrei ArlovskiSubmission (rear-naked choke)2 (1:09)
6.Jared Gordon - Danny ChavezDecision (unanimous)3 (5:00)
5.John Castaneda - Eddie WinelandTKO (punches)1 (4:44)
4.Julian Erosa - Nate LandwehrTKO (flying knee)1 (0:56)
3.Casey O`Neill - Shana DobsonTKO (punches)2 (3:41)
2.Aiemann Zahabi - Drako RodriguezKO (punches)1 (3:05)
1.Sergey Spivak - Jared VanderaaTKO (punches)2 (4:32)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-21 13:23, pirms 3 gadiem
Smagsvaru penšiem laiks atpūtai,Luiss dzīvnieks!

     [+] [-]

, 2021-02-21 15:33, pirms 3 gadiem
Gribēju lai Curtis uzvar, bet nu Lewisa speeks ir neiedomajams

     [+] [-]

, 2021-02-21 16:18, pirms 3 gadiem
Unleash the Beast!!!
Lewis savā elementā, pēc punktiem zaudē, sagaida savu iespēju un Lights out, super intetrsants personāžs iekš UFC, cerams ka tiks pie otrās Title fight, bet gribētos redzēt arī revanšu pret Volkovu, Krievs pēdējās cīņās izskatās iespaidīgi.