Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vaits nepaklausa Makgregora vēlmei cīnīties pret Edgaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vaits nepaklausa Makgregora vēlmei cīnīties pret Edgaru
Deina Vaits un Konors Makgregors. Foto: USA Today Sports/Scanpix

UFC superzvaigzne Konors Makgregors (21-4) pamazām tuvojas savas MMA cīkstoņa karjeras atsākšanai. Makgregors publiski darījis zināmu, ka vēlētos atgriezties arī cīņu pret amerikāni Frenkiju Edgaru (23-7-1), taču UFC prezidents Deina Vaits šādu iespēju noliedzis.

Tikšanos UFC cīņu būrī ar Konoru Makgregoru, saprotams, tīko gana daudz UFC cīkstoņu, turklāt dažādās svara kategorijās. Līdz šim 31 gadu vecais īrs atraidījis vairākus piedāvājumus no tādiem sportistiem kā Dastins Porjē, Džastins Geičī, taču aizvakar Makgregors savā "Twitter'' kontā aicināja UFC prezidentu Deinu Vaitu sarīkot cīņu pret veterānu Frenkiju Edgaru.

38 gadus vecais amerikāņu cīkstonis jau ilgāku laiku iepriekš pauda savu vēlmi cīnīties ar Makgregoru, taču tagad saņēmis no Konora pozitīvu atbildi. Šādu ieceri publiski iepriekš atbalstījis arī īra treneris Džons Kavana.

Tomēr, rīkojoties netipiski sev, UFC prezidents Deina Vaits izlēmis nerīkoties Makgregoram pa prātam un sarunā ar medijiem atklāja, ka Konora un Frenkija cīņa nenotiks. Kā iemesls tam tika minēts, ka Edgars gatavojas pārcelties uz vieglākā svara kategoriju (bantamweight). “Frenkijs šobrīd atrodas karjeras norietā un atkal varētu tikt pie iespējas cīnīties par titulu [vieglākajā svarā]. Viņš ir divas svara kategorijas zemāk par Konoru. Tas [cīņa] vispār nav loģiski,” skaidro Vaits.

Savas ilgās cīkstoņa karjeras laikā Edgars pirmo reizi gatavojas pārcelties uz svara kategoriju līdz 61,2 kilogramiem, kur amerikānim pirmo cīņu bija paredzēts aizvadīt pret Aldžemeinu Sterlingu. Tomēr šķērsli tā ceļā nolika jamaikieša gūtais savainojums un veiktā operācija.

Līdz šim augstāko punktu savā karjerā Edgars sasniedzis, cīnoties tieši vieglā svara divīzijā, ko pārstāv arī Makgregors, kad tālajā 2010. gadā sagādāja vienu no lielākajiem pārsteigumiem UFC titulcīņu vēsturē, pieveicot Bīdžeju Penu un kļūstot par UFC čempionu. Titulu Edgars zaudēja divus gadus vēlāk, piekāpjoties Bensonam Hendersonam.

Turpinājumā sekoja pārcelšanās uz pusvieglā svara kategoriju, kur Frenkijs izcīnīja uzvaras pār tādiem cīkstoņiem kā Čads Mendess, Juraija Feibers, taču tik un tā neizdevās atkal aizsniegties līdz kārotajam titulam. Savu iepriekšējo cīņu Edgars aizvadīja šovasar, kad “UFC 243” galvenajā cīņā bez ierunām piekāpās pašreizējam pusvieglā svara čempionam Maksam Holovejam.

UFC prezidents Vaits gan atklāja, ka cer uz Makgregora atgriešanos šā gada decembrī. Īrs nav cīnījies kopš bēdīgi slavenā “UFC 229” pagājušā gada oktobrī, kad cīņā par UFC vieglā svara čempiontitulu ceturtajā raundā cieta sakāvi pret Habibu Nurmagomedovu.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/10...

     [+] [-]

, 2019-10-18 19:51, pirms 5 gadiem
Vai tad Vaits ir kāds Makgregora padotais, ka viņam būtu ''jāklausa''

Viņi abi gribēja cīnīties viens ar otru, tā nebija tikai Makgregora vēlme