Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Augustā tiks noskaidrota pasaules spēcīgākā MMA cīkstone

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Augustā tiks noskaidrota pasaules spēcīgākā MMA cīkstone
Džīna Karano
Foto: Sherdog.com

Šodien Ņujorkā (ASV) notika preses konference veltīta 15. augustā notiekošai sieviešu MMA supercīņai starp Džīnu Karano un Kristianu "Kiborgu" Santosu, kuras cīnīsies par STRIKEFORCE pasaule čempiones titulu.

Šis ir lielākais notikums sieviešu MMA, jo pirmo reizi pasaules MMA vēsturē kādā no turnīriem galvenā vakara cīņa būs starp sievietēm, pie tam par vakanto STRIKEFORCE čempiones jostu.

"Kad pirmo reizi dzīvajā ieraudzīju Kiborgu cīnamies, man patika viņas stils un ar kādu degsmi viņa darbojas ringā," izteicās Karano. "Es zināju, ka viņa varētu būt viena no pasaules spēcīgākajām atletēm. Un es cīnos tikai ar labākajām."

Pagājušajā gadā Kristiana "Kiborgs" Santosa (7-1-0) pievienojās federācijai EliteXC, kurā jau startēja Džīna Karano (7-0-0), taču cīņa starp abām sportistēm nenotika, jo šī federācija bankrotēja. Strikeforce uzaicināja abas sportistes pie sevis, jo ir pārliecināti, ka beidzot nepieciešams noskaidrot, kura tad ir pasaules spēcīgākā sieviete, dāmām uzreiz piedāvājot cīņu par titulu.

Šo gaidāmo dueli MMA speciālisti sauc par cīņu starp tehniku un spēku, kā arī cīņu starp skaistuli un briesmoni. Šī ir tikai vārdu spēle, jo gan Karano, gan Santosai piemīt ļoti laba tehnika, taču iespējams ātruma ziņā Karano ir izveicīgāka, savukārt Santosai lielais trumpis ir viņas spēks.

"Mani neuztrauc, ka presē izskan versijas, ka šī cīņa notiksies starp skaistuli un briesmoni," izteicās Santosa, kuras cīkstoņa iesauka ir Kiborgs. "Man nav svarīgs izskats, jo mani uztrauc tikai tas, kas notiks būrī."

Arī Karano piekrīt Santosai, ka nav nekādas nozīmes cik skaists vai neglīts izskatās cilvēks, jo ringā visi ir vienādi. "Cīņas laikā tev nav laika domāt cik tava pretiniece ir skaista vai neglīta. Parasati tu domā: Ak Dievs, šai personai ir labas iemaņas vai kā es viņu nolikšu pie vietas! Bet, protams, paldies par komplimentiem, taču tie diemžel nepalīdzēs būrī," diplomātiska bija visnotaļ simpātiskā un līdz šim neuzvarētā Džīna Santosa.

Izmantotie resursi:
sherdog.com