Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Stepanovs Somijā debitē ar zaudējumu

Jānis Celmiņš

Stepanovs Somijā debitē ar zaudējumu
Antons Stepanovs kopā ar treneri Robertu Hatmuļļinu pēc cīņas Helsinkos

Sestdien, 14. martā Somijas galvaspilsētā Helsinkos notika vairāku cīņas sporta veidu profesionālās sacensības "Fight Festival-25", kurās piedalījās Latvijas pārstāvis, 19. gadus vecais Antons Stepanovs. Stepanovs cīnījās ar 21 gadu veco somu Joni Salovaara pēc pēc MMA (Mixed Martial Arts) noteikumiem svara kategorijā līdz 67 kg.

Sacensības notika hallē, kur bija pulcējušies aptuveni 2 000 fanu. Bez Latvijas pārstāvja sestdienas vakara cīņās piedalījās arī Francijas, ASV, Brazīlijas, Ukrainas, Vācijas, Holandes un Anglijas pārstāvji.

Antons Stepanovs ringā kāpa pretinieka Joni Salavaara atbalstītāju radīto aplasu un rīboņas pavadībā. Cīņas ilgums bija paredzēts 2 raundi pa 5 minūtēm, tomēr iznākums tika noteikts spraigā un dinamiskā cīņā pirmā raunda beigās. Somu sportists sāka cīņu no sev ērtas distances, bet Stepanovs parādīja ļoti labu aizsardzību. Acīmredzot saprotot, ka ar šādu taktiku rezultātu sasniegt būs sarežģīti, Salavaara uzbruka Stepanova korpusā. Šādi cīņa turpinājās visu raundu ar mainīgiem rezultātiem, jo gan somam izdevās izvairīties no Latvijas pārstāvja „giljotīnas”, gan Stepanovam vairākas reizes izvairīties no bīstamiem paņēmieniem. Zāles reakcija bija ļoti vētraina, jo pēc katra šāda uzbrukuma un veiksmīgas tā atvairīšanas sekoja emocionāli aplausi un saucieni.

Pirmā raunda beigās Somijas pārstāvim izdevās veikt žņaugšanas paņēmienu no mugurpuses, kas arī noteica cīņas iznākumu. Šī bija Antona Stepanova pirmā cīņa pēc MMA noteikumiem, ko klātesošie speciālisti un tiesneši atzina kā ļoti veiksmīgu debiju.

Antons Stepanovs ir viens no jaunajiem Latvijas Šidokan Karatē Federācijas sportistiem, kuras otrs šobrīd zināmākais sportists Mihails Zabajevs piedalīsies cīņa par Latvijas čempiona titulu pēc MMA noteikumiem WFCA-Baltija organizētajā turnīrā Viesnīcas Latvija zālē 22.03.2009.

Latvijas Šidokan Karatē Federācija pārstāv 1980. gadā Japānā aizsākto Šidokan karatē kustību un Pasaules Šidokan Karatē Asociāciju, kas treniņu laikā apvieno un praktizē vairākus cīņu veidus: karatē, Thai/Kick-Boxing un Grappling. Organizācijas pastāvēšanas 10 gadu laikā Latvijā ar šiem sporta veidiem ir nodarbojušies vairāk kā 1000 cilvēku. Federācijas patreizējā darbība ir vērsta uz visu vecumu dalībnieku apmācību, sacensību organizēšanu un regulāru spēcīgāko sportistu atbalstīšanu Latvijas un starptautiskajās sacensībās.

Preses relīzi sagatavoja:
A. Čeksters
Latvijas Šidokan Karatē Federācijas koordinators