Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Lasvegasā šonakt kārtējais UFC cīņu šovs

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Lasvegasā šonakt kārtējais UFC cīņu šovs
Džesika Aija. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trešo nedēļas nogali pēc kārtas "UFC APEX" sporta bāze Lasvegasā uzņems UFC cīņu turnīru. Atšķirībā no citām reizēm, šoreiz cīņu šova sarakstā iztikts bez "skaļiem" uzvārdiem.

Šova "UFC on ESPN 11: Eye vs. Calvillo" galvenajā duelī spēkiem mērosies dāmu mušas svara cīkstones Džesika Aija (15-7) un Sintija Kalviljo (8-1-1). 33 gadus vecā Aija savas karjeras laikā vienreiz tikusi arī pie iespējas cīnīties par UFC titulu - tiesa, tikšanās ar UFC čempioni Valentīnu Ševčenko amerikānietei izvērtās gaužām bēdīgi, ciešot sakāvi ar nokautu pēc spēriena pa galvu. Tā cīņa risinājās pirms gada, savukārt iepriekšējo reizi Aija astoņstūrī kāpa 2019. gada decembrī, kad "UFC 245" ietvaros ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Vivanu Arauho.

32 gadus vecā Kalviljo savā iepriekšējā cīņā pagājušā gada decembrī cīnījās neizšķirti ar Marinu Rodrigesu, bet līdz šim lielāko panākumu karjerā izcīnījusi pirms trim gadiem, pieveicot Džoannu Kaldervudu, kura jau gaida savu tikšanos ar Ševčenko un cīņu par UFC titulu.

Jāatzīmē, ka Aija pirms gaidāmās cīņas par nieka 0,25 mārciņām (aptuveni 0,11 kg) pārsniedza pieļaujamo 57 kilogramu svara limitu, līdz ar to amerikānietei nāksies šķirties no ceturtdaļas sava paredzētā honorāra par labu pretiniecei. Krietni lielāku pārkāpumu svara robežai skaitliskā izteiksmē veica vakara otras galvenās cīņas dalībnieks, amerikānis Karls Robersons (9-2), kurš vidējā svara limitu (84 kg) pārsniedza par diviem kilogramiem.

Robersonam priekšā duelis ar itāli Marvinu Vetori (14-4) - abiem bija paredzēts tikties jau 13. maijā UFC šovā Floridā, un arī toreiz amerikāņu cīkstonis nespēja iekļauties pieļaujamā svara rāmjos, pēc tam no cīņas izstājoties.

Vakara galvenās cīņas [main card] sāksies ap 4:00 rītā pēc Latvijas laika.

UFC on ESPN 10: Eye vs. Calvillo

Nr.Cīņa
10.Jessica Eye vs. Cynthia Calvillo
9.Karl Roberson vs. Marvin Vettori
8.Merab Dvalishvili vs. Gustavo Lopez
7.Andre Fili vs. Charles Jourdain
6.Jordan Espinosa vs. Mark De La Rosa
5.Mariya Agapova vs. Hannah Cifers
4.Charles Rosa vs. Kevin Aguilar
3.Julia Avila vs. Gina Mazany
2.Tyson Nam vs. Zarrukh Adashev
1.Christian Aguilera vs. Anthony Ivy