Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Dos Santos pietuvojies vienu soli tuvāk UFC titulam

Dos Santos pietuvojies vienu soli tuvāk UFC titulam
Juniors Dos Santos "klapē" Šeinu Karvinu
Foto: ufc.com

Vakar MMA cīņu šova "UFC 131" galvenajā duelī brazīliešu brīnumbērns Juniors Dos Santos (13-1-0) trīs raundu garā cīņā pēc punktiem pieveica amerikānieti Šeinu Karvinu (12-2-0), izcīnot tiesības tikties ar UFC smagā svara čempionu Keinu Valeskēzu, ziņo portāls sherdog.com

Pirmais raunds iesākās Juniora Dos Santosa zīmē, kurš sagaidīja Šeinu Karvinu ar kreiso āķi un amerikānis bija uz ringa dēļiem. Dos Santos turpināja sists zemē guļošo Karvinu. Lai arī amerikānim šajā uzbrukumā tika salauzts deguns un viņš asiņoja, sportistam izdevās "izdzīvot" un novilkt raundu līdz galam.

Pirmajā raundā iegūtie savainojumi lika par sevi manīt arī nākamajos raundos. Taču tā arī brazīlietim neizdevās beigt cīņu priekšlaicīgi un mačs noslēdzās pēc punktiem.

Ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem (30-27, 30-27 un 30-26) par uzvarētāju tika kronēts Juniors Dos Santos, kurš pateicoties šim panākuma nopelnīja tiesības cīnīties par UFC titulu ar patreizējo čempionu Keinu Valeskēzu.

"Liels respekts Keinam Valeskēzem, bet Kein, es eju pēc tevis," pēc cīņas izteicās jaunais UFC titula pretendents Juniors Dos Santos.

Atgādinām, ka Dos Santos kopš debijas UFC, kura notika 2008. gadā ir aizvadījis septiņas cīņas un visās guvis uzvaras. Pie tam visi šie septiņi viņa "upuri" ir MMA zvaigznes - Rojs Nelsons, Stefans Štruve, Mirko "Krokops" Filipovičs, Fabricio Verdums, Gabriels Gonzaga, Gilberts Aivels un Šeins Karvins.

Tagad divdesmit sešus gadus vecajam censonim pretī stāsies vēl viena MMA zvaigzne - Keins Valeskēzs. Titula cīņa nolikta uz "UFC 136", kurš notiks 8. oktobrī Hjūstonā (ASV).

"UFC 131" cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudetājsMetodeRaundsLaiks
1Darren ElkinsMichihiro OmigawaDecision (Unanimous)35:00
2Joey BeltranAaron RosaTKO (Punches)31:26
3Dustin PoirierJason YoungDecision (Unanimous)35:00
4Nick RingJames HeadSubmission (Rear-Naked Choke)33:33
5Krzysztof SoszynskiMike MassenzioDecision (Unanimous)35:00
6Chris WeidmanJesse BongfeldtSubmission (Guillotine Choke)14:54
7Sam StoutYves EdwardsKO (Punch)13:52
8Donald CerroneVagner RochaDecision (Unanimous)35:00
9Dave HermanJohn Olav EinemoTKO (Punches)23:19
10Mark MunozDemian MaiaDecision (Unanimous)35:00
11Kenny FlorianDiego NunesDecision (Unanimous)35:00
12Junior dos SantosShane CarwinDecision (Unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2011-06-12 22:51, pirms 13 gadiem
Ideāla cīņa! Tā patika! Gribās redzēt, vai Velaskēzs varēs noturēt JDS zemē
, 2011-06-13 18:44, pirms 13 gadiem
biju gan mazliet vīlies ar galveno vakara cīņu, bet saprotams, ka bujduj neies virsū viens otram.
Priecēja gan vairāk Kenijs un Pee Wee Hermans(lai cik jocīgi neizskatījās viņa cīņas maniere)

+ pirmais raunds no Demian Maia puses.
, 2011-06-13 20:23, pirms 13 gadiem
Žēl ka Maiam nedaudz degvielas pietrūka. Pirmajā raundā monstrs bij. Un tā cīņa mierīgi varēja būt neizšķirts. Viens kurmis žūrijā vispār 30-27 Munozam iedeva.
Nojautu, ka galvenā cīņa beigsies pēc punktiem, jo parasti, kad 2ivi purnos sitēji, tad parasti abi baidās viens no otra un piesardzīgāk cīnās. Karvins pēc tam teica, ka neko neredzēja, kad tas dakteris pārbaudīja minūti pirms beigām, tas ar idiots, prasa vai redz, nevis pārbauda teiksim cik pirkstus
Keins pre Junioru tā būs p****c cīņa nevar sagaidīt
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.