Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Profesionālais cīņu šovs ''Milžu cīņas'' Tukumā svinēs desmito gadskārtu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Profesionālais cīņu šovs ''Milžu cīņas'' Tukumā svinēs desmito gadskārtu
Foto: Mareks Bērziņš.

Atlicis tikai mēnesis līdz 11. novembrī Tukuma sporta halli atkal ieskandinās starptautiskais profesionālo cīņu šovs “Milžu cīņas”, kurš šogad svin desmito jubileju. Kā ierasts šajā pasākumā piedalīsies ne tikai zināmi pašmāju sportisti, bet arī atlēti no ārzemēm.

“Milžu cīņas” ir pats vecākais cīņu sporta seriāls Latvijā, kurš tiek organizēts katru gadu novembrī svētku nedēļā. Šī cīņu šova pirmsākumi meklējami 2009. gadā, kad tas pie skatītājiem devās ar citu nosaukumu, bet sākot ar 2012. gadu šis pasākums zināms kā “Milžu cīņas”.

“Šis gads mums ir ļoti īpašs. “Milžu cīņas” svin desmit gadu jubileju! Manuprāt, esam pats vecākais eksistējošais profesionālo cīņu sporta seriāls Latvijā. Jā, šī pasākuma priekšvēsture aizsākās jau pirms 14 gadiem, bet ilgi nespējām atrast savu identitāti un šovam katru gadu mainījām nosaukumu līdz 2012. gadā tika nolemts šo ikgadējo cīņu šovu nodēvēt par “Milžu cīņām”. Ja neskaita divu gadu pārtraukumu Covid-19 pandēmijas dēļ, mūsu pasākums notiek 10 gadus bez pārtraukuma,” skaidroja sporta kluba “Tukuma Brāļi” vadītājs Artūrs Eisaks.

Šogad “Milžu cīņu” vakara galvenā jeb centrālā cīņa būs starp norvēģu MMA sporta zvaigzni Aleksandru Jakobsenu un bijušo Latvijas čempionu Robertu Skujiņu, kurš savulaik plašāku atpazīstamību ieguva uzveicot bijušo UFC un Bellator cīkstoni Galoru Bofando.

Abiem bija nozīmēta cīņa jau 2016. gadā, bet tomēr šī divkaujai nebija lemts notikt, jo Jakobsens parakstīja līgumu ar “Cage Warriors”, bet Skujiņš pievienojās Vācijā bāzētajai organizācijai “Superior FC”. Apritējuši septiņi gadi un beidzot šis mačs notiks.

Pasākumā piedalīsies arī citi Latvijā un ārpus tās zināmi sportisti. “Ieturot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, cīņu pārus atklāsim vēlāk, jo kā zināms, cīņu sportā viss strauji mainās, sportisti gūst traumas, vīzu problēmas utt. Varu tik pateikt, ka mūsu pasākuma cīkstoņu sarakstā ir vairāki pašmāju skaļie vārdi kā Kristaps Zutis, Agnese Boža, Artūrs Leisāns un citi. Kā zināms, Zutim 14. oktobrī ir cīņa Igaunijā, bet novembrī viņš būs Tukumā,” atklāja Eisaks.

Biļešu tirdzniecība uz pasākumu tiks uzsākta jau tuvākajā laikā.

Informāciju sagatavoja:
Tukuma sportistu brālība "Tukuma brāļi"

  +1 [+] [-]

, 2023-10-10 14:35, pirms 7 mēnešiem
Vai tad Zutis nemeta mieru cīņām?

     [+] [-]

, 2023-10-16 23:27, pirms pusgada
guntis86 rakstīja: Vai tad Zutis nemeta mieru cīņām?
Aizbrauca uz Igauniju dabūt pa muti un tagad zvaigznes statusā piļīs uz Tukumu