Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Maļikovs uzveic Monsonu un kvalificējas pusfinālam

Maļikovs uzveic Monsonu un kvalificējas pusfinālam
Magomeds Maļikovs
Foto: championat.com

Uzvaru „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” turnīra ceturtdaļfināla cīņā izcīnījis krievu smagsvars Magomeds Maļikovs (7-2-0), kurš otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja bijušo UFC smagā svara čempiona titula pretendentu Džefu Monsonu (49-14-1), nopelnot tiesības pusfinālā cīnīties pret francūzi Čabanu Ka (6-1-1).

Pasaules slavenā Džefa Monsona un nokautu meistara Magomeda Maļikova cīņa vairākkārt tika atlikta viena vai otra veselības problēmu dēļ. Monsons nesen pārcieta acs operāciju, bet neskatoties uz vēl nesadzijušo aci viņš aizvadīja semināru Latvijā, kā arī piekrita divkaujai ar Maļikovu.

Monsons cīņu iesāka ar mēģinājumu ieiet kājās, taču mēģinājums bija neveiksmīgs un mačs bija jāturpina kājās. Amerikānis izlaida vairākus precīzus sitienus un atkal mēģināja pārvest cīņu parterā, kas atkal nebija veiksmīga, nonākot pozīcijā uz muguras. Uz brīdi mačs tika apstādināts Džefa asiņojošās uzacs dēļ… Dakteris uzskatīja, ka savainojums nav nopietns un ļāva turpināt cīņu. Monsons atkal centās ieiet Maļikova kājās un nogāzt to, taču tas viņam atkal neizdevās un uzņēma ļoti daudz sitienu. Raunda izskaņā Džefs beidzot nogāza krievu uz zemes, mēģināja pielietot kādu no sāpju paņēmieniem, taču nepietika laika, jo atskanēja gongs.

Otrajā raundā amerikāņu sportists, kuram abas acis bija aizpampušas, centās boksēt ar Maļikovu, taču Monsonam sitienu tehnika nav tā stiprakā puse un cīkstonis atkal izlaida vairākus sitienus. Bija arī mēģinājums ieiet krieva kājās, bet atkal neveiksmīgs… Vienā epizodē ringa tiesnesis apstādināja cīņu un pie ringa trosēm pasauca ārstu, lai tas apskata Monsona pārsisto uzaci. Dakteris bez ilgas vilcināšanās pieņēma lēmumu neļaut Monsonam turpināt cīņu, automātiski uzvaru atdodot Magomedam Maļikovam.

„Smaga cīņa… Esmu apbēdināts ar iznākumu, jo pušums nemaz nebija tik nopietns, lai apstādinātu cīņu. Noņemu cepuri Maļikova priekšā – viņš sit kā pretim braucošs vilciens,” nedaudz izbrīnīts par ārsta lēmumu bija pieredzes bagātais Džefs Monsons, kuram pārtrūka septiņu nezaudēto cīņu sērija.

Pateicoties šim panākumam Maļikovs nodrošināja sev vietu turnīra pusfinālā, kuram viņam pretī stāsies francūzis Čabans Ka, kas ceturtdaļfināla mačā uzveica baltkrievu Alekseju Kudinu (15-6-0).

Jāpiemin, ka otram pusfinālam kvalificējies arī mūsu Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-12-0), kuram pretī stāsies divdesmit vienu gadu vecais igauņu spēka mitriķis Deniss Smoldarevs (5-0-0).

Izmantotie resursi:
Mix Fight M-1 - Официальный сайт Лиги M-1...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.