Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Volkanovskis izskolo "korejiešu zombiju", nosargājot UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Volkanovskis izskolo "korejiešu zombiju", nosargājot UFC titulu
Aleksandrs Volkanovskis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Meistarklasi savā trešajā titula aizstāvēšanas cīņā pārādīja UFC pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis, kurš ''UFC 273" galvenajā cīņā ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva Čanu Sunu Junu. Savu titulu šonakt nosargāja arī vieglākā svara čempions Aldžameins Stērlings, bet lielisku divkauju faniem sarūpēja Hamzats Čimajevs un Gilberts Bērnss.

• Pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis (23-1) neatstāja nekādus variantus korejiešu zombijam jeb Čanam Sunam Junam (17-7), izcīnot jau 21. (!) uzvaru pēc kārtas.

• Revanša cīņā UFC vieglākā svara titulu nosargāja jamaikiešu izcelsmes ASV cīkstonis Aldžameins Stērlings (21-3), ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot krievu Pjotru Janu (16-3).

• Ar pārliecinoši lielāko pārbaudījumu savā karjerā saskārās UFC uzlecošā zvaigzne Hamzats Čimajevs (11-0), kurš ar lielām pūlēm saglabāja savu perfekto bilanci. Aizraujošā cīņā pret Gilbertu Bērnsu (20-5) Čimajevs tomēr izdarīja pietiekami, lai gūtu uzvaru pēc punktiem.

“UFC 273” galvenajā cīņā lielisku pirmo raundu aizvadīja Aleksandrs Volkanovskis, ātri vien atverot brūci zem Čana Suna Juna labās acs. Austrālietis strādāja ļoti pacietīgi, izkārtojot savus sitienus, kas regulāri atrada mērķi, noliekot pretinieku uz peldošām kājām. Trešajā raundā pāris reizes labi trāpīja arī Juns, taču Volkanovskis turpināja savu spēles plānu un raunda paša izskaņā ar teicamu labo krosu nosūtīja korejiešu zombiju nokdaunā. Pieredzējušo korejieti no priekšlaicīgām cīņas beigām paglāba vien iztecējušais laiks.

Jau pēc trešā raunda zombija seja bija sadauzīta un oktagonā tika ieacināts ārsts, lai pārbaudītu korejieša stāvokli. Cīņu gan tika atļauts turpināt, taču tikai uz neilgu laiku – Juns izlaida vēl vairākus smagus Volkanovska sitienus, pēc kā oktagona tiesnesis cīņu apturēja, pusvieglā svara čempionam nosargājot savu titulu un kārtējo reizi apliecinot savu spēku.

Cīņā par vieglākā svara čempiontitulu pirmais raunds vairāk pagāja, pretiniekiem vienam otru izlūkojot, savukārt otrajā jau dominēja Stērlings. Amerikānim izdevās pārvest cīņu parterā, un tur Stērlings jutās kā zivs ūdenī, saslēdzot tvērienā pretinieku no mugurpuses un mēģinot arī apvīt rokas ap Jana kaklu. Krievs gan izturēja līdz raunda beigām, tomēr trešajā raundā atkārtojās līdzīgs scenārijs, Janam pieļaujot tās pašas kļūdas.

Ceturtajā atkal veiksmīgāk klājās Janam, kurš neļāva Stērlingam uzspiest savu cīņas plānu, un, lai arī lielu skādi pretiniekam nenodarīja, ceturto raundu tomēr uzvarēja, tādējādi piektajā izraut uzvaru cerības vēl bija abiem cīkstoņiem. Piektajā pārsvars bija Jana pusē, tomēr dominance otrajā un trešajā raundā nodrošināja Stērlingam pārsvaru divu no trīs tiesnešu blociņos (48-47 x2, 47-48).

Kā sagaidīts, šonakt ar pirmo nopietno pārbaudījumu savā karjerā saskārās Hamzats Čimajevs, un Gilbertam Bērnsam jau ātri izdevās pabojāt Hamzata teju perfekto sitienu statistiku ar vienu uzņemtu sitienu iepriekšējās četrās cīņās – pirmajā raundā brazīlietis trāpīja jau 19. Tiesa, nekur pazudis nebija arī Čimajevs, kuram izdevās nosūtīt pretinieku nokdaunā. Bērnss gan atguvās un ātri tika kājās.

Otrajā raundā brazīlietis turpināja izdarīt spiedienu, un Bērnsa sitieni bieži atrada mājas. Atbildēja arī Hamzats, tomēr iniciatīva pamazām pārgāja brazīlieša pusē. Raunda izskaņā arī viens Bērnsa trāpījums nosēdināja čečenu uz ceļiem. Dodoties trešajā raundā, tuvu uzvarai bija abi cīkstoņi, neatkāpjoties viens no otra ne soli. Noslēgumā tiesnešu acīs gan nedaudz vairāk bija izdarījis Čimajevs, uzvarot divus no trim raundiem (29-28 x3). Ilgāk par diviem raundiem Hamzats cīnījās pirmo reizi karjerā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:11, pirms 2 gadiem
Čimajevs pret Burnsu jautra cīņa.Varēja beigties dažādi.Burnsam paveicās,ka viņam tiesnesis neiedeva DQ par to netrāpīto futbola spērienu un 12-6 alkoņiem pa Čimajeva galvu.

Lai cik labs būtu Čimajevs,bet viņam pret Usmanu šance tuvu nullei sava kardio dēļ.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:38, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Čimajevs pret Burnsu jautra cīņa.Varēja beigties dažādi.Burnsam paveicās,ka viņam tiesnesis neiedeva DQ par to netrāpīto futbola spērienu un 12-6 alkoņiem pa Čimajeva galvu.

Lai cik labs būtu Čimajevs,bet viņam pret Usmanu šance tuvu nullei sava kardio dēļ.
Ja neko no noteikumiem un MMA kā tādu nesaproti, tad nekomentē.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:48, pirms 2 gadiem
Trakā Zigrīda rakstīja: Ja neko no noteikumiem un MMA kā tādu nesaproti, tad nekomentē.
Davaj profesionali atrodi noteikumus kur ir atļauts soccer kick pa pretinieka galvu(netrāpija) un 12-6 elkoņi pa pretinieka galvu

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:00, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Davaj profesionali atrodi noteikumus kur ir atļauts soccer kick pa pretinieka galvu(netrāpija) un 12-6 elkoņi pa pretinieka galvu
Čimajevs līdz gada beigām būs čempions, piemini manus vārdus, viņa potenciāls ir milzīgs. Kāds tur Kardio, pie tik daudz izlaistiem sitieniem, tur arī palika viss kardio. Čimajevs mma ir reāli tikai 4 gadus, 27 gadi vēl jauns, katra cīņa ir progress. Šī cīņa bija labākais kas viņam varēja būt, realitātes pārbaude priekš paša, ka nevar nenovērtēt pretiniekus šajā līmenī.

  -2 [+] [-]

, 2022-04-10 10:02, pirms 2 gadiem
Janam gan tiesneši nozaga konkrēti jostu.
Volks gan monstrs

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:56, pirms 2 gadiem
jurkoo rakstīja: Janam gan tiesneši nozaga konkrēti jostu.
Volks gan monstrs
MMA jau tomēr ir bizness, 2 raundi zaudēti, viens neizšķirtā, pēdējie divi ar nelielu pārsvaru no Jana puses. Tak nav nekādas jēgas dot valsts pārstāvim uzvaru, kas ir novesta līdz tādam klinķim ka pat bērnu matiņas zog

     [+] [-]

, 2022-04-10 13:21, pirms 2 gadiem
Cīņu šovs labs, biju domājis, ka būs vairāk finišu, bet ir labi, tā kā ir.
Prieks par Garry un Dernas uzvarām, Oleiniks parādīja, ka pulveris vēl sauss.
Khamzats izskatījās labāk, nekā biju domājis, bet manuprāt jāpastrādā pie cardio, lai novinnētu pret Covingtonu, Colbijs ir vnk cardio mašīna un Usmans protams arī.
Manuprāt pelnīta uzvara Sterlingam, 1.raundu varēja dot uz abām pusēm, atdeva Sterlingam, tālāk bija 2-2, viss pa godīgo.
Nu Volkonovskis parādīja meistarklasi, vnk pārbrauca pāri Zombijam, cerams ka notiks vēl viena cīņa pret Holoveju.

     [+] [-]

, 2022-04-10 20:31, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Davaj profesionali atrodi noteikumus kur ir atļauts soccer kick pa pretinieka galvu(netrāpija) un 12-6 elkoņi pa pretinieka galvu
Tu alni

Pats teici NETRĀPĪJA. Nevajag sekot savam bandwagonam tik ļoti.
Nevienu 12-6 neredzēju. Noskaties atkārtojumu, ja acis nerāda pareizi.
Neraudi.

     [+] [-]

, 2022-04-11 12:11, pirms 2 gadiem
Trakā Zigrīda rakstīja: Tu alni

Pats teici NETRĀPĪJA. Nevajag sekot savam bandwagonam tik ļoti.
Nevienu 12-6 neredzēju. Noskaties atkārtojumu, ja acis nerāda pareizi.
Neraudi.
Par netrāpītu socer kick tiešām nax sods būtu brīdinājums,ne jau dsq. Tāpat stājā IR atļauti 12-6 elkoņi jo nav iespējams kontrolēt pretinieka kustību,tie ir aizliegti parterī un arī tad 1x dod brīdinājumu parasti.
Bet mēs varam sarunāties patīkamākā veidā arī tad,ja kāds nezin tik pat daudz...

     [+] [-]

, 2022-04-11 20:30, pirms 2 gadiem
jurkoo rakstīja: Janam gan tiesneši nozaga konkrēti jostu.
Volks gan monstrs
Kā tas ir - nozaga? Viss bija 100% skaidrs. 2-3 raundi Sterlingam, 4-5 raundi krievam. Pirmais bija tīrs tiesnešu lēmums. Un tas lēmums arī bija lēmums par visu cīņu.

p.s. Joprojām apbrīnoju UFC, ka laiž tādu Janu cīnīties. Un vēl skatītāji Amerikā skandina Pjotr (Peter), Peter.....