Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Volkanovskis: ''Holovejs laikam grib, lai citi notic viņa stāstītajām muļķībām''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Volkanovskis: ''Holovejs laikam grib, lai citi notic viņa stāstītajām muļķībām''
Aleksandrs Volkanovskis (no labās) svin uzvaru pār Maksu Holoveju (no kreisās). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nedēļas nogalē gaidāmajā ''UFC 251'' šovā Abu Dabī revanša dueli aizvadīs pašreizējais UFC pusvieglā svara čempions, austrālietis Aleksandrs Volkanovskis (21-1) un amerikānis Makss Holovejs (21-5). Līdz šim attiecības abu cīkstoņu starpā varēja raksturot kā pilnīgi neitrālas, taču tagad abi sākuši kašķēties. Tāpat kļuvis zināms, ka titulcīņa pret pusvidējā svara čempionu Kamaru Usmanu (16-1) Horhem Masvidalam (35-13) būs jāaizvada bez galvenā trenera Maika Brauna klātbūtnes.

31 gadu vecais Volkanovskis no pusvieglā svara divīzijas čempiona troņa trīs gadus jaunāko Holoveju gāza aizvadītā gada decembrī, ''UFC 245'' šova ietvaros izcīnot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Jau toreiz Holovejs pauda pārliecību, ka, viņaprāt, izdarījis pietiekami, lai šo cīņu uzvarētu, bruģējot ceļu pretī revanšam. Havajietis ne reizi vien atzinis, ka pēc viņa domām izcīnījis pārliecinošu uzvaru.

''Nezinu, vai viņš tikai spēlē kādas spēlītes, vai tiešām cenšas, lai cilvēki notic tām muļķībām, ko viņš saka. Neļauju tādām lietām tikt man klāt, bet man liekas, ka tas nostrādā uz viņu. Liekas, ka viņam skauž - zaudēt ir grūti, un varbūt tāpēc viņš izturas tā, it kā būtu apvainojies uz citiem par savu zaudējumu,'' prātoja Volkanovskis.

Tiesa, par naidīgām pēc pirmās cīņas abu cīkstoņu attiecības nosaukt arī būtu pārspīlēti. ''Viņš sācis izturēties nedaudz savādāk. Vēlreiz - man nav pretenziju pret to čali. Cienu viņu, ko teicu arī pēc savas uzvaras - ka Makss ir bijis lielisks čempions, un arī es tāds gribu būt. Tādu es zinu Maksu Holoveju, un tāda izturēšanās, kāda ir šobrīd, viņam nepiestāv,'' atzīst austrāliešu cīkstonis.

Savu atbildi uz šādiem Volkanovska komentāriem sniedzis pats Holovejs, kurš čempiona statusā atradās no 2017. līdz 2019. gadam. ''Vai viņš runā kā čempions? Man ir tāda sajūta, ka viņš uzbrūk man - galu galā tieši viņš mani izaicināja uz revanšu. Tā parasti dara nevis čempioni, bet gan pretendenti, vai ne? Viņš runā par nepieciešamību sevi pierādīt. Ko tu centies pierādīt? Ja tu tici tam, ka esi čempions, kam tu kaut ko mēģini pierādīt?" neizpratnē par pretinieka izteikumiem bija Holovejs.

''Es zināju, ka esmu čempions, un neko nemēģināju kādam pierādīt. Viņa intervijas tomēr runā pašas par sevi. Variet pārliecināties paši un to apšaubīt,'' mājienu uz pretinieka nesagatavotību meta Holovejs.

Tikmēr nozīmīgu pavērsienu nelabvēlīgā virzienā divas dienas pirms cīņas ar pusvidējā svara čempionu Kamaru Usmanu piedzīvojis Horhe Masvidals. UFC zvaigznei cīņā nāksies iztikt bez galvenā trenera Maika Brauna klātbūtnes, kuram nācies palikt mājās saslimšanas ar Covid-19 dēļ.

''Emocionāli tas bija smagi, jo gribu, lai viņš ir šeit, kad es izcīnu čempiona jostu. Man viņu vajag šeit, jo Maiks ir arī labs mans draugs un bijis man klāt lielu daļu karjeras. Gan es, gan mana stūra pārējie dalībnieki bijām satriekti, uzzinot jaunumus,'' atzina Masvidals.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/7/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://www.mmafighting.com/2020/7/...