Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Melburnā cīņas aizvadīs UFC vidējā svara divīzijas zvaigznes

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Melburnā cīņas aizvadīs UFC vidējā svara divīzijas zvaigznes
UFC vidējā svara čempions Roberts Vitakers. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Austrālijas pilsētā Melburnā tiks aizvadīts cīņu šovs ''UFC 234'', kura galvenajā duelī sev piederošo UFC vieglā svara titulu aizstāvēs mājinieks Roberts Vitakers (20-4), mērojoties spēkiem ar Kelvinu Gastelumu (15-3). Ne mazāk interesanta solās būt otra galvenā cīņa, kur UFC uzlecošā zvaigzne Izreils Adesanja (15-0) tiksies ar 14 gadus vecāko Andersonu Silvu (34-8).

Pirmais un līdz šim vienīgais austrāliešu UFC čempions Roberts Vitakers aizvadīs savu trešo titula aizstāvības cīņu. Abās iepriekšējās reizēs Vitakers pēc punktiem pieveica kubieti Joelu Romero (13-3), tiesa, pirmajā tikšanās reizē abi cīnījās par pagaidu čempiona jostu. Kopš pārejas no pusvidējā uz vidējo vidējo svaru 2014. gadā, Vitakers vēl ne reizi nav izjutis zaudējuma rūgtumu, uzkrājot deviņu uzvaru sēriju.

Pirmā titulcīņa karjerā priekšā amerikānim Kelvinam Gastelumam. Šova ''The Ultimate Fighter 17'' uzvarētājs savā cīņu bilancē jau paspējis ierakstīt uzvaras pret vairākiem bijušajiem UFC čempioniem - Maiklu Bispingu (30-9), Džoniju Hendriksu (18-8), Vitoru Belfortu (26-14) [pēc tam cīņas iznākums tika anulēts, jo Gasteluma analīzēs tika atrastas marihuānas pēdas]. Arī Gastelums UFC karjeru pēc uzvaras TUF šovā sāka tieši pusvidējā svara divīzijā.

Lai arī Gastelums UFC vidējā svara reitingos ieņem vien ceturto vietu, iespēja cīnīties par titulu tikusi tieši viņam. Pirmajā vietā esošo Romero Vitakers jau divas reizes pēc kārtas pieveicis, Lūks Rokholds (16-4) gatavojas pārcelties uz pussmago svaru, bet trešajā vietā esošais Ronaldo Souza (26-6) pagājušā gada maijā piekāpās Gastelumam. ''Nedomāju, ka tas ir solis lejup,'' cīņu ar ranga ceturto numuru komentēja Vitakers, ''es cienu viņa spējas, viņš ir ļoti bīstams cīkstonis. Kelvinam nav, ko zaudēt, viņš nāks uz cīņu izsalcis - tā ir bīstama kombinācija.''

''Katra cīņa var būt bīstama. Mana pārliecība rodas no tā darba, ko paveicu treniņos, kā es cīnos un kāds es esmu. Apzinos, ka esmu labs cīkstonis. Cīnīties mājās - tas man ir kas īpašs. Cīņa, kurā aizstāvu titulu savu skatītāju priekšā, noteikti ir būs viens no manas karjeras spilgtākajiem brīžiem,'' teica allaž piezemētais čempions. ESPN MMA sporta apskatnieks Eriels Helvani nosaucis Vitakeru par visnenovērtētāko UFC čempionu.

Gastelums atzina, ka rēķinās ar Vitakeru kā nopietnu draudu, tomēr augstu debesīs pretinieku necēla. ''Skaidrs, ka par čempionu viņš nekļuva tāpat vien, ne no kā - katrā cīņā Robs cīnās par uzvaru ar saviem ieročiem, taču neredzu viņā nekā īpaša. Katru dienu trenējos kopā ar cīkstoņiem, kas ir ja ne labāki, tad tikpat labi kā viņš, kas man dod pārliecību. Vienkārši neuzskatu, ka viņš var parādīt ko īpašu un unikālu. Tomēr nevaru nenovērtēt viņu un viņa spējas.''

Iespējams, pat lielāka ažiotāža tikusi sacelta par šova otru galveno cīņu. Tajā savu varējumu būs iespēja apliecināt Nigērijā dzimušajam Jaunzēlandes cīkstonim Izreilam Adesanjam, kurš kļuvis par vienu no daudzsološākajiem UFC cīkstoņiem un saskarsies ar lielāko pārbaudījumu karjerā - dueli pret savu elku Andersonu Silvu.

29 gadus vecais Adesanja savas profesionālā cīkstoņa gaitas sāka kikboksā, bet pirmo UFC cīņu aizvadīja tieši pirms gada. ''Viņš [domāts Silva] ievilka mani šajā sportā. Viņš mani iedvesmoja, ka tievs tumšādainais čalis var ienākt šeit [UFC] un visus izslēgt. Andersons ir mans elks, bet tas nenozīmē, ka stāvēšu ar lielām acīm un brīnīšos. Viņš mani atveda šeit, bet man būs tas gods viņam sagādāt atvadas,'' teica Adesanja.

Abu sportistu cīņas stili vairākkārt dēvēti par ļoti līdzīgiem, tomēr Silva atzina, ka šādiem salīdzinājumiem viņš neticot. ''Uzskatu, ka viņš ir lielisks atlēts ar lielisku nākotni šajā sportā. Šī mums abiem ir liela cīņa, bet mūs taču nevar salīdzināt, vai ne? Tas būtu tāpat kā salīdzināt Ronaldu un Ronaldinju. To nevar izdarīt - viņi ir divi dažādi sportisti.'' Leģendārais UFC cīkstonis nav slēpis, ka arī 43 gadu vecumā vēl cer tikt pie iespējas cīnīties par UFC titulu. Čempiona godā Silva bija veselus septiņus gadus (2006. līdz 2013.).

Īpaši emocionāla izvērtās pirmscīņas svēršanās procedūra, kurā brazīliešu cīkstonis nespēja valdīt asaras. Emociju vilnis bija ķēris arī Adesanju, tomēr viņš spēja asaras novaldīt: ''Tas bija Andersona pēdējais trumpis. Visu parādīs cīņa.''

''UFC 234'' šova main card jeb galvenās cīņas sāksies ap pulksten 5:00 rītā pēc Latvijas laika - pārējo cīņu sākuma laiki atkarīgi no iepriekšējo iznākuma. Pirms Vitakera un Gasteluma dueļa main card ietvaros tiks aizvadītas vēl četras cīņas.

Izmantotie resursi:
Mixed Martial Arts News, Video, Rankings,...
https://mmajunkie.com/
https://www.bloodyelbow.com

     [+] [-]

, 2019-02-10 01:29, pirms 5 gadiem
Nenotiks gan čalīt, Main event atcelts

     [+] [-]

, 2019-02-10 09:21, pirms 5 gadiem
Vai tad sportacentru tas interesē