Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Latviešiem visnotaļ veiksmīgs turnīrs Austrijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latviešiem  visnotaļ veiksmīgs turnīrs Austrijā
Konstantīns Gluhovs un Mārtiņš Egle
Foto: freefighter.at

Nedēļas nogalē Austrijas pilsētā Vīnē notika MMA cīņu turnīrs „Ultimate cage fighters championship”, kurā piedalījās arī Latvijas labākie smagsvari – Mārtiņš Egle (WFCA – Latvija) un Konstantīns Gluhovs (Alfa-Gym).

Šajā turnīrā, kurš ritēja pēc „play off” principa kopumā startēja sešpadsmit sportisti (viņi tika sadalīti astoņos pāros) no visas pasaules. Cīņas ritēja pēc MMA (mixed martial arts) noteikumiem, plus vēl bija atļauti sitieni ar elkoņiem, kurus drīkstēja izmantot tikai sportistiem nonākot cīņā uz partera. Kaujas formula – trīs raundi: pirmie divi pa piecām minūtēm, trešais: līdz kāds padodas.

Latvijas sportisti turnīru iesāka visai veiksmīgi. Mārtiņš Egle (2-4-0) pirmajā cīņā jau pirmā raunda pirmajā minūtē, pielietojot laušanas paņēmienu uzvarēja Raulu Szerkeliju. Otrajā cīņā Eglem gan nepaveicās, jo tas bija spiests atzīt Polijas sportista Damiana Grabovska pārākumu. Jāpiebilst, ka Grabovskis uzvarēja arī visā „Ultimate cage fighters championship” turnīrā.

„Laba bija pirmā cīņa. Ātri uzvarēju. Pielietoju tieši tādu pašu rokas laušanas paņēmienu kā Rīgā pret Ričardu Oiku. Otrajā mačā gan es pieļāvu kļūdu, nesatvēru kārtīgi pretinieku aiz galvas un tas jau atradās man virsū. Vienīgais mierinājums, ka zaudēju turnīra uzvarētājam,” apmierināts ar aizvadīto turnīru bija Egle.

Arī Konstantīns Gluhovs (3-3-0) veiksmīgi iesāka cīņu maratonu uzvarot gan pirmajā, gan otrajā duelī ar TKO. Tiesa, Gluhova otrā cīņa bija īsts kautiņš, kurš ilga vairāk kā stundu, jo sacensību noteikumi paredz, ka cīņa beidzas tikai tad, ja viens padodas vai tiek „izslēgts”. Bet Gluhova pretinieks Grigors Ašugbabjans (Austrija) ne par ko negribēja padoties un cīnījās ar latvieti līdz viņa sekundants izmeta balto dvieli. Neskatoties uz uzvaru, šajā cīņā Latvijas pārstāvis stipri satraumēja celi.

Uz trešo cīņu Gluhovs iznāca klibodams, jo celis bija pamatīgi sadauzīts, taču sportista komanda lēma, ka ar tādu traumu var vēl cīnīties. Latvieša pretinieks bija Miodrags Petkevics (Serbija). Jau no gonga atskanēšanas brīža serbs metās Gluhovam virsū. Lai arī Konstantīns pāris reizes atzīmējās ar precīziem sitieniem, serbs tomēr bija precīzāks merķtiecīgi sisdams pa latvieša vājo vietu - sāpošo celi, līdz Gluhovs sāpēs nokrita uz zemes. Uzvara ar TKO tika piešķirta Serbijas sportistams Miodragam Petkevicam, kurš pateicoties šai uzvarai ieguva tiesības cīnīties finālā ar otras pusfināla cīņas uzvarētāju Damianu Grabovski (Polija).

Izmantotie resursi:
fightclub.lv
sherdog.com
freefighter.at