Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja par savu stratēģiju cīņā ar Blahoviču: "Netikt aizskartam"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Adesanja par savu stratēģiju cīņā ar Blahoviču: "Netikt aizskartam"
Izraels Adesanja. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Lasvegasā gaidāms vērienīgais "UFC 259" cīņu šovs, kurā būs vērojamas veselas trīs titulcīņas. Galvenajā duelī UFC pussmagā svara čempions Jans Blahovičs (26-8) savā pirmajā titula aizstāvības cīņā tiksies ar vidējā svara titula īpašnieku Izraelu Adesanju (20-0). Pirms gaidāmā dueļa abi cīkstoņi sniedza nelielu ieskatu savā stratēģijā.

Izraels Adesanja aizvadīs savu pirmo MMA cīņu pussmagā svara divīzijā (līdz 93 kg). Arī sev ierastajā vidējā svara kategorijā (līdz 84 kg) Jaunzēlandes cīkstonis uz pretinieku fona izceļas ar visai smalko miesasbūvi, bet duelī ar Janu Blahoviču cīkstoņu gabarītos būs vēl lielāka atšķirība. "Noteikti nesveru 93 kilogramus,'' atklāja Adesanja.

30 gadus vecais cīkstonis gan ir cīnījies augstākās svara kategorijās kikboksā, kur pret lielākiem pretiniekiem piedzīvojis arī zaudējumus. Adesanjas ilggadējais treneris Jūdžins Bērmens gan pauž, ka galvenais ir bijis gūt mācību no šīm neveiksmēm un izdarīt pareizos secinājumus. "Pagājis daudz laika kopš tām cīņām. Esam no tām kļūdām mācījušies un tās aizslaucījuši projām. Izstrādājuši stratēģijas, lai tas vairs neatkārtotos. Izraels saprot, ka cīņas, ko viņš ir zaudējis pret lielākiem pretiniekiem, viņam palīdz kļūt labākam, mācīties un tikt galā ar šo izaicinājumu. Arī pēc tiem zaudējumiem viņš ir cīnījies ar lielākiem vīriem un uzvarējis," atklāj Bērmens. Kikboksa karjerā Adesanjas bilance ir 75-5, bet 20 MMA cīņās Nigērijā dzimušais sportists nav zaudējis vēl ne reizi.

Cīņā par pussmagā svara titulu Adesanja stāsies pretī šoruden UFC titulu izcīnījušajam Janam Blahovičam, kurš gadu gaitā vairākkārt pierādījis sava sitiena spēku un nokautu meistara reputāciju. "93 kilogramu kategorijā viss ir citādāk - spēks, ātrums. Pat ja tu trenējies ar pussmagā vai smagā svara cīkstoņiem, tas ir tikai sparings. Cīņā ir savi noteikumi, un viņš to sajutīs. Tas ir labi man - pussmagais svars ir mana kategorija, esmu šeit jau visu dzīvi,'' izteicās Polijas cīkstonis.

"Pēc pirmā spēriena vai pirmā sitiena viņš sapratīs, ko es domāju, kad runāju par leģendāro poļu spēku,'' solīja Blahovičs. Draudus, ko var sagādāt pretinieks, novērtēja arī Adesanja: "Nedrīkst nenovērtēt Janu, paskatoties uz viņa rezumē. Bet tas ir tas, ko es daru - lieku tam izskatīties viegli."

Arī savā iepriekšējā cīņā Adesanja tikās ar krietni druknāku un muskuļotāku pretinieku brazīlieša Paulo Kostas personā, tomēr Adesanja kliedēja visas šaubas un apklusināja skeptiķus, neatstājot muskuļkalnam Kostam nekādus variantus un nosargājot savu UFC vidējā svara titulu ar nokautu otrajā raundā. UFC zvaigzne no Jaunzēlandes atklāja, kas būs viņa atslēgas moments aizsargājoties: "Netikt aizskartam un izvairīties no spēriena ķermenī." Tieši šis cīņas elements bija viens no galvenajiem Blahoviča trumpjiem cīņā pret Dominiku Reijesu, kurā polis triumfēja un kļuva par čempionu.

Adesanjas treneris Bērmens atzina, ka viņa audzēkņa cīņa ar Blahoviču ir līdz šim lielākais izaicinājums Izraela UFC karjerā: "Šajā cīņā mēs sevi neuzskatām par favorītiem - galvenokārt lielās svara un auguma starpības dēļ, kas citkārt bijusi mums kā priekšrocība. Tagad tās nav. Ļoti riskanta cīņa un pretinieks, un gan treneriem, gan Izraelam no tā mati uz skausta saceļas stāvus. Šis ir liels, biedējošs izaicinājums - tāds, kas liek tev piecelties no rīta. Ļoti motivējoša cīņa, jo tā ir ļoti bīstama."

Attiecībā uz savu stratēģiju Blahovičs solīja, ka savam pretiniekam, kuram lielu daļu panākumu galvenokārt atnesušas kikboksa iemaņas, viņš gatavojis ko īpašu, taču būs gatavs arī cīņai parterā: "Ja man būs iespēja viņu nogāzt, es to darīšu. (..) Visas cīņas sākas, stāvot kājās, un man arī patīk cīnīties stājā. Tāpēc es kaut ko viņam gatavoju. Jums tikai jāpagaida līdz 6. martam [pēc Latvijas laika 7. marta rīts] un jāskatās cīņa."

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://www.youtube.com/watch?v=9sC...
https://www.youtube.com/watch?v=B64...

     [+] [-]

, 2021-03-05 20:23, pirms 3 gadiem
Pjotrs Jans paralēli cīnīsies par titulu un Nunjesa!
Autoram pajāt izskatās

     [+] [-]

, 2021-03-06 19:17, pirms 3 gadiem
Šitais raksts, jau tikai par konkrēto cīņu, nevis par visu vakaru, tāpēc nav par Janu un Nunješu...

     [+] [-]

, 2021-03-07 08:12, pirms 3 gadiem
Autors vēl guļ? Vai cīņa vēl nav noslēgsies ?