Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Figeiredo nokautē Benavidezu, UFC mušas svara tituls paliek vakants

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Figeiredo nokautē Benavidezu, UFC mušas svara tituls paliek vakants
Deivesons Figeiredo (pa labi) nokautē Džozefu Benavidezu. Foto: USA Today Sports/Peter Casey

Karjeras lielāko uzvaru aizvadītajā naktī Norfolkā, ASV izcīnīja brazīliešu mušas svara UFC cīkstonis Deivesons Figeiredo (18-1), kurš cīņā par titulu otrajā raundā nokautēja amerikāni Džozefu Benavidezu (28-6). Pie čempiona jostas gan brazīlietis netika, jo pirms cīņas nespēja iekļauties pieļaujamā svara rāmjos (56,7 kg).

32 gadus vecais Deivesons Figeiredo iespēju tikt pie UFC titula gan pats bija zaudējis jau pirms cīņas pret trīs gadus vecāko Džozefu Benavidezu - brazīlietis par divām mārciņām (~0,9 kg) pārsniedza pieļaujamā svara robežu. UFC prezidents Deina Vaits to nosauca par absolūti neprofesionālu rīcību un Figeiredo puses. Brazīlietim nācās šķirties no trešdaļas sava honorāra par labu pretiniekam, turklāt, ja Figereido izcīnītu uzvaru, mušas svara tituls paliktu vakants, nevis nonāktu Figeiredo īpašumā. Savukārt, ja uzvarētu Benavidezs, mušas svara divīzijai būtu jauns čempions.

Tam gan nebija lemts notikt - pieredzējušais amerikāņu cīkstonis piedzīvoja trešo zaudējumu trīs savas karjeras UFC titulcīņās. Pirms septiņiem un astoņiem gadiem Benavidezs pa reizei piekāpās leģendārajam Demetriusam Džonsonam. "Man ir tāda sajūta, ka tā šobrīd nav īstenība. Godīgi sakot, esmu nonācis kādā murgā. Dzīve šādās reizēs liekas grūta," satriekts par sakāvi bija Benavidezs.

Figeiredo gan bija tuvu tam, lai pabeigtu cīņu jau pirmajā raundā. Brazīlietis meistarīgi pārveda cīņu parterā, kur uz brīdi izkārtoja sev pretinieka rokas laušanas paņēmienu, tomēr Benavidezs nodemonstrēja teicamas prasmes aizsardzībā, izkļūstot no pavisam nelāgās situācijas un turpinot cīņu. Stājā aktīvāks bija amerikānis, kurš vairāk devās tuvcīņā un acīmredzami gāja pēc nokauta, taču Figeiredo ieturēja distanci un centās atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem, meklējot caurumus Benavideza aizsardzībā.

Abi UFC vieglākās svara kategorijas cīkstoņi sagādāja aizraujošu dueli skatītājiem un vairāk koncentrējās uz uzbrukumu, nevis aizsardzību. Benavidezam vairākas reizes izdevās trāpīt pretiniekam pa seju, tomēr brazīlietis nodemonstrēja sava zoda izturību un to, ka var turēt sitienu. Raunda izskaņā Figeiredo atbildēja ar teicamu sitienu ķermenī.

Arī otrajā raundā cīņa ritēja līdzīgā manierē līdz momentam, kas sagrieza cīņu kājām gaisā un kļuva par beigu sākumu Benavidezam. Amerikānis agresīvi gāja tuvcīņā, bet ar pieri ietriecās pretinieka galvā. Pēc šīs sadursmes uzreiz no Benavideza pieres ar straumi sāka plūst asinis, un brazīlietis, to manījis, piebeidza ievainoto un apdullušo pretinieku - Benavidezs izlaida ļoti spēcīgu taisno sitienu, pēc kā attapās uz astoņstūra dēļiem. Figeiredo paspēja izdarīt vēl pāris sitienu, līdz ringa tiesnesis cīņu apturēja.

"Neesmu šeit ieradies pēc jostas, esmu šeit, lai sagādātu jums visiem šovu," pēc cīņas pie publikas vērsās Figeiredo. ''Josta šodien nebrauks mājās ar mani, bet esmu pārliecināts, ka tā notiks, ja tāda būs Dieva griba.'' Tāpat brazīlietis atvainojās visiem par to, ka savas karjeras pirmajā UFC titulcīņā pārsniedza svara limitu: ''Atvainojiet, ka neiekļāvos svarā. Vienmēr esmu bijis profesionālis, bet tā tomēr notika. Nākamreiz iekļaušos svarā. Es jums to apsolu."

Līdz ar Figeiredo uzvaru UFC mušas svara [flyweight] divīzija nonākusi vēl nepatīkamākā situācijā, jo vēl aizvien ir bez sava čempiona. Tituls kļuva vakants pēc tam, kad pagājušā gada izskaņā no tā atteicās pašreizējais vieglākā svara [bantamweight] čempions Henrijs Sehudo. Tomēr jau tad tika baumots, ka UFC no mušas svara divīzijas varētu atteikties vispār, turklāt ar vairākiem šīs svara kategorijas pārstāvjiem tika lauzti līgumi.

Arī citās ''main card'' cīņās tika fiksēti nokauti - uzvaras izcīnīja Feliša Spensera (8-1), Megana Andersone (11-4) un Magomeds Ankalajevs (13-1). Ankalajeva un Jona Kutelabas cīņā fiksētais tehniskais nokauts gan raisīja lielu sašutumu un neizpratni Kutelabā un Norfolkas arēnā sanākušajos skatītājos - moldāvs cieta pēc vairākiem krieva Ankalajeva spērieniem gan pa galvu, gan ķermenī, tomēr kājās spēja noturēties un arī aizsargājās pretī. Tomēr astoņstūra tiesnesim Kevinam Makdonaldam ar nelielu Kutelabas nogrīļošanos bija pietiekami, lai cīņu apturētu.

UFC Fight Night 169, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Deiveson FigueiredoJoseph BenavidezTKO (punches)2 (1:54)
2.Felicia SpencerZarah Fairn dos SantosTKO (elbows and punches)1 (3:37)
3.Magomed AnkalaevIon CutelabaTKO (punches and kicks)1 (0:38)
4.Megan AndersonNorma Dumont VianaKO (punch)1 (3:31)
5.Grant DawsonDarrick MinnerSubmission (rear-naked choke)2 (1:38)

Izmantotie resursi:
https://www.sherdog.com/