Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

Džudistam Jacenko sudrabs Eiropas junioru kausa posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džudistam Jacenko sudrabs Eiropas junioru kausa posmā
Artūrs Jacenko. Foto: 71vsk.lv

LETA. Latvijas džudo cīkstonis Artūrs Jacenko aizvadītajā nedēļas nogalē Spānijā izcīnīja sudraba godalgu Eiropas junioru kausa posmā, kamēr pie bronzas tika Aleksandrs Avdejevs.

Jacenko, sacenšoties svara kategorijā līdz 81 kilogramam, apakšgrupā bija brīvs no pirmās kārtas cīņas, bet mākamajās divās pārspēja pretiniekus no Itālijas un Igaunijas. Pusfinālā Latvijas sportists bija pārāks pār francūzi Salimu Obenaisu, taču izšķirošajā cīņā par zeltu atzina poļa Dereka Marčaka pārākumu.

Gandarījuma turnīrā par bronzu cīnījās arī Jeļisejs Bumažkins, kurš piekāpās otrās kārtas cīņā.

Savukārt Avdejevs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem uzvarēja divās apakšgrupas cīņās un trešajā kārtā piekāpās francūzim, kurš sasniedza pēc tam finālu un ļāva latvietim tikt pie iespējas sacensties gandarījuma turnīrā par bronzu.

Gandarījuma turnīrā Avdejevs, izcīnot trīs uzvaras un izšķirošajā cīņā pārspējot tautieti Nikasu Purpišu, tika pie trešās vietas.

Tikmēr Purpišs, uzvarot visās apakšgrupas cīņās, pirms tam bija sasniedzis pusfinālu, kurā zaudēja francūzim Ževanisam Belvalam.

Eiropas junioru kausa posmā kopā startēja 15 Latvijas džudo cīkstoņi un trīs cīkstones.