Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2989, Did:0, useCase: 3

Cīkstone Grigorjeva turpina rehabilitāciju pēc ceļgala operācijas un cer startēt Parīzes OS

Agris Suveizda

Cīkstone Grigorjeva turpina rehabilitāciju pēc ceļgala operācijas un cer startēt Parīzes OS
Anastasija Grigorjeva. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva nākamsezon koncentrēsies uz to, lai veiktu pilnvērtīgu rehabilitāciju pēc ceļgala operācijas, un nezaudē cerību kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, liecina sportistes ieraksts sociālajā vietnē "Instagram".

Iepriekšējās brīvās cīņas sacensības, kurās patlaban 32 gadīgā cīkstone piedalījās, bija Tokijas olimpiskās spēles, izcīnot piekto vietu svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, kas viņai ir karjeras labākais sasniegum aizvadītajās trīs olimpiskajās spēlēs.

Sportiste atklāj, ka pēc ceļgala savainojuma, kas tika gūts vēl pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, šajā februārī viņai tika veikta operācija. Atgūstoties pēc operācijas, cīkstones veselības stāvoklis pasliktinājās.

Anastasija Grigorjeva: "Kad es atkal startēšu? Jautājums, kuru dzirdot, man rodas kaut kāda vainas sajūta. Man uzreiz gribās sākt attaisnoties, bet es sapratu, ka man pašai ir svarīgi izskaidrot savu karjeras posmu tagad, lai katru reizi neatbildētu uz vienu un to pašu jautājumu: “kad būs mans nākamais starts?”. Esmu profesionālajā sportā jau vairāk nekā 20 gadus. Kopš 2010. gada tikai 2 gadus neesmu izcīnījusi medaļas pieaugušo konkurencē, bet bija arī gadi, kad es divreiz gadā uzrādīju rezultātus, izcīnot medaļu gan Eiropas, gan pasaules čempionātos. Sportists fiziski, manuprāt, nevar ik gadu uzradīt rezultātu, daudziem sportistiem sanāk izcīnīt tikai vienu medaļu visā karjeras laikā, bet tas nebūt nenozīmē, ka šīs sportists nav ieguldījis visu sevī šī rezultāta sasniegšanai. Lai izcīnīt vienu medaļu, ir gadiem jātrenējas, jāiet cauri neveiksmēm, traumām, lai piepildīti savu sapni. Mēnesi pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm es notraumēju ceļgalu, diemžēl visi līdzekļi, kurus mēģinājām, nedeva rezultātus, tāpēc šogad februāri pieņēmām lēmumu operēt kāju. Operācija, stress, ilgstošs organisma izsīkums vienā brīdī dod savu rezultātu, kas sekmēja veselības stāvokļa pasliktināšanos. Viss šīs 2022. gads pagāja meklējot risinājumus, kā izārstēt manu ceļgalu, lai es atkal būtu spējīga konkurēt pasaules līmenī un gatavoties Parīzes olimpiskajām spēlēm! Pašlaik mums turpinās rehabilitācijas un atjaunošanas process, nākamgad prioritāte ir veselība un ģimene. Galvenais starts būs 2024. gadā."

"Gribētos izteikt lielu pateicību manam trenerim Armandam Zvirbulim, sporta ārstiem Līgai Cīrulei, Aldim Cīrulim, Vitoldam Jurkevičam, Jānim Viļumam, visai Latvijas Olimpiskajai vienībai un Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Sporta cīņas federācijai, Daugavpils pilsētas pašvaldībai, Daugavpils Sporta pārvaldei un Daugavpils Olimpiskajam centram, kā arī Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centram par ilgstošo atbalstu manā ceļā uz olimpisko medaļu Parīzes olimpiskajās spēlēs," saka cīkstone.

Grigorjeva kopumā startējusi trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Pirmajās divās olimpiskajās spēlēs 2016. un 2012. gadā daugavpiliete cieta zaudējumus ceturtdaļfinālā, Riodežaneiro tiekot pie iespējas cīnīties gandarījuma turnīrā, taču tajā tika piedzīvota neveiksme pirmajā cīņā.

Latvijas cīkstone ir četrkārtēja Eiropas čempione un 2019. gada Eiropas spēļu čempione Pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Izmantotie resursi:
Anastasija Grigorjeva / instagram.com
LETA