Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

3. novembrī tiks atklāta Vsevoloda Zeļonija sporta skola

3. novembrī tiks atklāta Vsevoloda Zeļonija sporta skola
Rīgas Klasiskā ģimnāzija
Foto: rkg.lv

Pirmdien, 3. novembrī, plkst.11.00 Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā (Purvciema ielā 38) tiks atklāts jauns džudo centrs „Vsevoloda Zeļonija sporta skola”.

Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā turpmāk darbosies speciāla sporta džudo programma, kas būs paredzēta viesiem skolas audzēkņiem. Sporta nodarbības jaunāko klašu bērniem tiks pasniegtas pēc Eiropas Džudo Federācijas izstrādātas izglītības programmas „Judo at school” („Džudo skolā”) un tās vadīs skolas sporta skolotāji kopā ar Vsevoloda Zeļonija sporta skolas treneriem. Speciālā izglītības programma sniedz gan kopējās fiziskās sagatavotības, gan speciālo prasmju attīstīšanas iespēju.

Džudo centra jauno telpu atklāšana Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā turpmāk nodrošinās iespēju nodarboties ar sportu ne tikai tiem bērniem, kas mācās šajās mācību iestādēs, bet arī blakus izvietotajās pilsētas apkaimēs - Ķengaragā, Purvciemā, Pļavniekos un Juglā dzīvojošiem bērniem. Nodarbības paredzētas 17 klašu audzēkņiem un plānots, ka tās apmeklēs apmēram 500 skolas bērni.

Zeļonija džudo skola ir bezpeļņas organizācija, kurai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Viens no skolas mērķiem ir, propagandējot veselīgu dzīvesveidu, nošķirt pēc iespējas lielāku bērnu skaitu no negatīvas „ielas ietekmes”. Džudo skola ir dibināta 2000.gadā un kopš tā laika sportam ir piesaistījusi vairāk nekā 4000 bērnu. Skolā strādā sertificēti treneri ar augstāko pedagoģisko izglītību. Katru gadu Zeļonija džudo skola un tās audzēkņi organizē un piedalās dažādos starptautiskajos sporta pasākumos.

Jaunā džudo centra atklāšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, pašvaldības Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs, Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs un vairākkārtējs Olimpisko spēļu dalībnieks un bronzas medaļas ieguvējs Vsevolods Zeļonijs, kā arī skolas sporta treneri un audzēkņi.

Izmantotie resursi:
www.riga.lv


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.