Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Freimanis cīnīsies par pasaules čempiona titulu kikboksā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Freimanis cīnīsies par pasaules čempiona titulu kikboksā
Edgars Freimanis
Foto: Sergejs Skripa

Vairākkārtējais Latvijas čempions kjokušinkai karatē Edgars Freimanis (2-0, 2 KO) 7. septembrī Dānijā aizvadīs savu trešo profesionālā kikboksa cīņu ar pazīstamo dāņu atlētu Niklasu Larsenu (40-7-1, 16 KO). Sportisti spēkosies par vakanto WKU pasaules čempiona titulu svarā līdz 71 kg.

Divdesmit gadus vecais Eiropas vicečempiona kikboskā Mareka Lavrinoviča audzēknis Edgars Freimanis, kurš vairāk kā desmit gadus nodarbojas ar karatē, profesionālajam kikboksam pievērsās pērngad.

Mūsu sportists ringā aizvadījis vien divas cīņas, abās svinot uzvaras ar nokautu. Freimanis pēdējo maču aizvadīja šā gada maijā „Arēnā Rīga”, pirmajā raundā ar skaistu spērienu ar kāju galvā nokautēja pašmāju dūru meistaru Jāni Ziediņu.

Pateicoties savai cīņas manierei un spēcīgajiem nokautējošajiem sitieniem gan ar rokām, gan ar kājām, latvietis izpelnījās cīņu ar Niklasu Larsenu, kuram šobrīd ir spēkā līgums ar pasaules prestižāko kikboksa organizāciju GLORY.

Divdesmit četrus gadus vecais Larsens savu pēdējo cīņu aizvadīja šā gada aprīlī trešajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot titulēto austrāliešu sportistu Stīvu Moksonu (35-9-1, 21 KO).

Jāatzīmē, ka starp dāņa „upuriem” ir arī latviešu kikbokseris Aleksandrs Skreivers, ar ko Larsens dūres krustoja pirms diviem gadiem. Lai arī Latvijas pārstāvis pirmos divus raundus ar titulēto dāņu kikbokseri cīnījās ļoti līdzvērtīgi, trešajā Skreivers fiziski izpumpējās un vienā no epizodēm izlaida spēcīgu sitienu sēriju , pēc kā atradās uz ringa dēļiem. Tajā mačā uzvaru trešajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Niklas Larsens.

Viennozīmīgi, Freimanis no Larsena atpaliek pieredzē, kā arī auguma priekšrocības ir 1,84 m garā dāņa pusē, taču augumā nelielā (1,72 m) latvieša plusi ir viņa jaunība, talants un uzvaras kāre. Neviens nesaka, ka no Edgara jāgaida brīnumi, taču puisis uz Dāniju nedosies vienkārši atrādīties, bet gan cīnīties par uzvaru. To apliecināja arī viņa treneris Mareks Lavrinovičs.

„Principā piedāvājums cīnīties ar Larsenu pienāca tikai tagad. Bet par cik mēs gatavojāmies Edgara cīņai, kas oktobrī notiks „Arēnā Rīga”, viņš ir labā fiziskā formā un mēs tai piekritām. Uzskatu, ka Edgaram ir pa spēkam uzveikt dāni,” pārliecināts Lavrinovičs.

„Nedaudz papētīju Larsena cīņas - viņa trumpis ir sitieni ar ceļiem. Sakarā ar laika deficītu, mēs neko vairs īpaši neuzlabosim savā sagatavotībā, taču tik un tā centīsimies parādīt, ka neesam sliktāki. Vienkārši iesim ringā un rādīsim visu ko mākam.”

Izmantotie resursi:
"TM FIGHTING TEAM"
Tukuma Brali

  +1 [+] [-]

, 2014-08-30 14:47, pirms 10 gadiem
Nu tad tik jābrauc un jāslēdz ārā. Veiksmi!

     [+] [-]

, 2014-08-30 17:54, pirms 10 gadiem
viennozīmīgi !