Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Muhamedam Lavalam 9. mēnešu diskvalifikācija

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Muhamedam Lavalam 9. mēnešu diskvalifikācija
Muhameds Lavals
Foto: sherdog.com

Bijušajam Strikeforce pussmagā svara čempionam Muhamedam „Karalim Mo” Lavalam (8-1-0) NSAC (Nevadas Štata Atlētiskā komisija) par aizliegto vielu lietošanu diskvalificējusi uz 9. mēnešiem un uzlikusi sportistam sodu 39, 000 dolāru apmērā, ziņo sherdog.com

Diskvalifikācija Muhamedam Lavalam piespriesta par steroīdu lietošanu, ko konstatēja pēc dopinga testiem pēc cīņas ar Lorencu Larkinu, kurā Karalis Mo izcīnīja uzvaru ar nokautu.

Bez piespriestās 9. Mēnešu diskvalifikācijas un 39,000 dolāru naudas soda, Lavalam būs jāšķiras vēl no 30% algas (alga bija 80,000 dolāru –J.E.) un 15,000 prēmijas par uzvaru. Kā arī sportista statistikas tabula tiks izmainīta, uzvara pār Larkinu tiks nomainīta uz NC (No Contest), jeb – cīņa nav notikusi.

Uzreiz pēc komisijas lēmuma paziņošanas Muhameds Lavals caur Tviteri nāca klajā ar paziņojumu, ka NSAC pārstāve izteikusi rasistisku izteikumus par viņu.

„Godīgi sakot, man ir sajūta, ka tā Landvela uzvedās kā rasistiska k…ce, prasot vai es māku lasīt angļu valodā. Tinaties prom kopā ar visu savu nolādēto k…ci!” skarbs pēc verdikta paziņošanas bija Muhameds Lavals.

Pēc Lavala vārdiem, NSAC pārstāve Peta Landvela uzdeva Karalim Mo jautājumu par treniņiem. Lavals jautājumu nav īsti sapratis un pārjautājis, pēc kā Landvela painteresējusies vai sportists vispār prot lasīt un rakstīt angļu valodā. Eksčempions uztvēra šo jautājumu kā aizvainojošu un izlēja savas dusmas internetā.

Pēc dažām stundām Muhamedam Lavalam tika piespriests vēl viens sods – viņš tika atlaists no Strikeforce.

„Notika tas kas notika. Protams, es vēlos startēt Strikeforce, taču, ja viņi mani atlaida par maniem vārdiem, tad es tur neko nevaru darīt, jo kas pateikts tas pateikts,” portālam bloodyelbow.com izteicās Muhameds Lavals.

„Man nekad neviens vēl nebija uzdevis jautājumu tādā manierē. Es rīkojos nepareizi, tāpēc es nevaru pateikt, ka ar mani izrīkojās negodīgi. Taču nezinu vai tas tomēr bija pietiekams iemesls, lai mani atlaistu.”

Taču jāpiemin, ka Zuffa (Kompānija, kurai pieder UFC un Strikeforce – J.E.) ne pirmo reizi atlaiž sportistus par viņu izteicieniem Tviterī. Nesen par diezgan stulbu joku Tviterī no UFC tika atlaists Migels Torres, kurš savos pierakstos aizskāra izvarošanas tēmu. Taču vēlāk viņu apžēloja un pieņēma atpakaļ UFC.

Izmantotie resursi:
Bloody Elbow - Pound-for-Pound the Best in...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-03-31 16:23, pirms 12 gadiem
Torress neteica, ka vēlas kādu izvarot ;D